Isteni vendégváró: a linzer

Dátum 2019. december 12.

A linzertészta gyakorta megjelenik az ünnepi sütemények között. Most segítünk abban, hogy biztosan jól sikerüljön.

A linzertészta akkor tökéletes, ha roppan egy kicsit, amikor beleharapunk, ugyanakkor mégis omlós állagú. Az ünnepek környékén kiváló vendégváró, mert sokáig eláll, így a váratlan vendégeket is tudjuk majd mivel kínálni. 

Kétségtelen előnyei közé tartozik, hogy jól variálható, sokféle töltelékkel feldobható.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mint a legtöbb tésztánál, a linzernél is fontos, hogy amennyire csak lehetséges, friss alapanyagokkal dolgozzunk.

Egyes elgondolások szerint létezik úgynevezett “linzer kéz”. Ez azt jelenti, ha valakinek gyakran hűvös a keze, az jól jöhet a linzertészta begyúrásánál. Ez persze részben igaz, mert hideg kézzel jobban össze lehet állítani a tésztát, de a lényeg, hogy ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, csak ameddig összeáll. Könnyű mozdulatokkal, gyorsan, de ne kapkodva dolgozzunk!

Amikor vizet adunk a tésztához, ügyeljünk arra, hogy az is jéghideg legyen a vajjal együtt, amit hozzá is reszelhetünk, vagy kockázhatunk a liszthez.

A linzer lelke a pihentetés. A begyúrt tésztát legalább egy órára tegyük be a hűtőbe, mielőtt tovább dolgoznánk vele.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A sütésnél mindig tartsuk be az ajánlott sütési időt, mert ha túl sokáig hagyjuk a sütőben, sajnos túl keményre sikerülhet, és akkor oda az omlósság. A sütési időnél vegyük figyelembe azt is, milyen vastagra nyújtottuk a tésztát.

Ha nagyon vékony, akkor szintén könnyen megkeményedhet, illetve a nyújtólapról sem tudjuk szépen leszedni a kiszaggatott tésztát.

A linzer, hasonlóan a mézeskalácshoz, nagyon sok arcú lehet. Játszhatunk a  formákkal, kiszúrókkal. Ebbe a feladatba nyugodtan bevonhatjuk a kicsiket is, nagyon büszkék lesznek magukra, hogy ők is a részesei lehetnek az ünnepi készülődésnek.

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!