Isteni vendégváró: a linzer

Dátum 2019. december 12.

A linzertészta gyakorta megjelenik az ünnepi sütemények között. Most segítünk abban, hogy biztosan jól sikerüljön.

Sokoldalú vendégváró sütemény

A linzertészta akkor tökéletes, ha roppan egy kicsit, amikor beleharapunk, ugyanakkor mégis omlós állagú. Az ünnepek környékén kiváló vendégváró, mert sokáig eláll, így a váratlan vendégeket is tudjuk majd mivel kínálni. 

Kétségtelen előnyei közé tartozik, hogy jól variálható, sokféle töltelékkel feldobható.

A tészta elkészítésénél vegyük figyelembe az alábbiakat

Mint a legtöbb tésztánál, a linzernél is fontos, hogy amennyire csak lehetséges, friss alapanyagokkal dolgozzunk.

Egyes elgondolások szerint létezik úgynevezett “linzer kéz”. Ez azt jelenti, ha valakinek gyakran hűvös a keze, az jól jöhet a linzertészta begyúrásánál. Ez persze részben igaz, mert hideg kézzel jobban össze lehet állítani a tésztát, de a lényeg, hogy ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, csak ameddig összeáll. Könnyű mozdulatokkal, gyorsan, de ne kapkodva dolgozzunk!

Amikor vizet adunk a tésztához, ügyeljünk arra, hogy az is jéghideg legyen a vajjal együtt, amit hozzá is reszelhetünk, vagy kockázhatunk a liszthez.

A linzer lelke a pihentetés. A begyúrt tésztát legalább egy órára tegyük be a hűtőbe, mielőtt tovább dolgoznánk vele.

Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Lényeges a sütési idő betartása

A sütésnél mindig tartsuk be az ajánlott sütési időt, mert ha túl sokáig hagyjuk a sütőben, sajnos túl keményre sikerülhet, és akkor oda az omlósság. A sütési időnél vegyük figyelembe azt is, milyen vastagra nyújtottuk a tésztát.

Ha nagyon vékony, akkor szintén könnyen megkeményedhet, illetve a nyújtólapról sem tudjuk szépen leszedni a kiszaggatott tésztát.

A linzer, hasonlóan a mézeskalácshoz, nagyon sok arcú lehet. Játszhatunk a  formákkal, kiszúrókkal. Ebbe a feladatba nyugodtan bevonhatjuk a kicsiket is, nagyon büszkék lesznek magukra, hogy ők is a részesei lehetnek az ünnepi készülődésnek.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
1 Kedvelés

Karácsony Creme VEGA-val

Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
1 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!