Poharas finomságok – készíts változatos krémdesszerteket!

Dátum 2020. július 06.
Pohárkrémet készíteni az egyik leghálásabb feladat: az édes-krémes, „kanalazós” desszerteket mindenki szereti.

Ha bonyolultabb sütikre egyelőre nem vállalkoznánk, akkor is bátran nekiállhatunk egy-egy finom desszertnek, hiszen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatók, de akkor is rejtenek magukban némi kihívást, ha a sütés és a kreatív desszertalkotás az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk.</p>

Főzéssel vagy anélkül? Több lehetőség is rendelkezésünkre áll: ha extra gyors édességre vágyunk, válasszunk főzés nélküli krémdesszerteket: Aranka Krémeket vagy Gála Krémpudingokat. Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis főzésre, számos hagyományos, főzős puding közül választhatunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Valljuk be, egy poharas édesség magában is finom uzsonna, de ha kedvünk tartja, tovább is fokozhatjuk az élvezeteket. Itt a nyár! Mi sem egyszerűbb, mint a krémdesszerteket vagy pudingokat gyümölcsökkel felturbózni. Szórhatunk a krémekre friss, bogyós gyümölcsöket, pürésíthetjük, de akár öntetet is főzhetünk belőlük.

A friss gyümölcs mellett a konzerv, befőtt is jó választás a pohárdesszertbe, ezeket ne felejtsük el alaposan lecsepegtetni, mielőtt a tálkába kerülnek. És persze gyümölcszselét is készíthetünk zselatinnal. Ha szeretnénk, durvára tört vagy finomra őrölt mandulát, diót vagy mogyorót is szórhatunk a desszertes pohárba, de finom lesz az édességünk apróra vágott csokival, cukorkákkal, kekszekkel vagy pár kanál müzlivel is. 

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Apropó, csoki! Vagy vanília? Nem kell választanunk! A krémeket nyugodtan márványozhatjuk is egy spatula vagy villa segítségével, így nemcsak finom, hanem látványos pohárdesszerteket készíthetünk. 

Amennyiben van otthon egy kis maradék keksz, bátran használjuk fel pohárkrémekhez. Tegyük lezárható tasakba, majd sodrófával törjük durvára vagy apró, morzsás állagúra. Két réteg krémes puding közé remek lesz.

Ha a krémesség mellett egy kis extra hab is kedvünkre való lenne, rétegezzünk kevés cukorral felvert vagy vaníliával, fahéjjal ízesített tejszínhabot a desszertünk tetejére. A krémekhez pedig további ízesítőket is keverhetünk. Például pár darab Oreo kekszet. Válasszuk szét óvatosan a kekszeket: a barna kalapokat törjük össze morzsás réteggé, a tölteléket pedig megolvasztva keverjük az elkészített krémhez. 

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Persze nem csupán kekszben gondolkozhatunk. Maradék (akár kissé szikkadt) piskóta is remek lesz a pohárkrémünkbe. Az angolok nagymesterei ennek a desszertnek: a trifle-be alkohollal meglocsolt piskóta, gyümölcs, vaníliás krém és tejszínhab kerül a leggyakrabban.

Formáljuk ízlésünkre a krémdesszertünket! Nyáron friss gyümölcsökkel és vaníliával, télen apróra tört mézeskaláccsal, gyümölcsbefőttel, fahéjjal és szegfűszeggel. Egy biztos: a vaníliás, csokoládés, karamellás vagy épp mogyorós desszerttel nem lehet mellélőni.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!