Poharas finomságok – készíts változatos krémdesszerteket!

Dátum 2020. július 06.

Pohárkrémet készíteni az egyik leghálásabb feladat: az édes-krémes, „kanalazós” desszerteket mindenki szereti.

Főzéssel vagy anélkül?

Ha bonyolultabb sütikre egyelőre nem vállalkoznánk, akkor is bátran nekiállhatunk egy-egy finom desszertnek, hiszen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatók, de akkor is rejtenek magukban némi kihívást, ha a sütés és a kreatív desszertalkotás az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk.</p>

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll: ha extra gyors édességre vágyunk, válasszunk főzés nélküli krémdesszerteket: Aranka Krémeket vagy Gála Krémpudingokat. Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis főzésre, számos hagyományos, főzős puding közül választhatunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyümölcsökkel felturbózva

Valljuk be, egy poharas édesség magában is finom uzsonna, de ha kedvünk tartja, tovább is fokozhatjuk az élvezeteket. Itt a nyár! Mi sem egyszerűbb, mint a krémdesszerteket vagy pudingokat gyümölcsökkel felturbózni. Szórhatunk a krémekre friss, bogyós gyümölcsöket, pürésíthetjük, de akár öntetet is főzhetünk belőlük.

A friss gyümölcs mellett a konzerv, befőtt is jó választás a pohárdesszertbe, ezeket ne felejtsük el alaposan lecsepegtetni, mielőtt a tálkába kerülnek. És persze gyümölcszselét is készíthetünk zselatinnal. Ha szeretnénk, durvára tört vagy finomra őrölt mandulát, diót vagy mogyorót is szórhatunk a desszertes pohárba, de finom lesz az édességünk apróra vágott csokival, cukorkákkal, kekszekkel vagy pár kanál müzlivel is. 

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kekszekkel, tejszínhabbal is készülhet

Apropó, csoki! Vagy vanília? Nem kell választanunk! A krémeket nyugodtan márványozhatjuk is egy spatula vagy villa segítségével, így nemcsak finom, hanem látványos pohárdesszerteket készíthetünk. 

Amennyiben van otthon egy kis maradék keksz, bátran használjuk fel pohárkrémekhez. Tegyük lezárható tasakba, majd sodrófával törjük durvára vagy apró, morzsás állagúra. Két réteg krémes puding közé remek lesz.

Ha a krémesség mellett egy kis extra hab is kedvünkre való lenne, rétegezzünk kevés cukorral felvert vagy vaníliával, fahéjjal ízesített tejszínhabot a desszertünk tetejére. A krémekhez pedig további ízesítőket is keverhetünk. Például pár darab Oreo kekszet. Válasszuk szét óvatosan a kekszeket: a barna kalapokat törjük össze morzsás réteggé, a tölteléket pedig megolvasztva keverjük az elkészített krémhez. 

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Némi alkohollal, fűszerekkel is ízesíthetjük

Persze nem csupán kekszben gondolkozhatunk. Maradék (akár kissé szikkadt) piskóta is remek lesz a pohárkrémünkbe. Az angolok nagymesterei ennek a desszertnek: a trifle-be alkohollal meglocsolt piskóta, gyümölcs, vaníliás krém és tejszínhab kerül a leggyakrabban.

Formáljuk ízlésünkre a krémdesszertünket! Nyáron friss gyümölcsökkel és vaníliával, télen apróra tört mézeskaláccsal, gyümölcsbefőttel, fahéjjal és szegfűszeggel. Egy biztos: a vaníliás, csokoládés, karamellás vagy épp mogyorós desszerttel nem lehet mellélőni.

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!