Poharas finomságok – készíts változatos krémdesszerteket!

Dátum 2020. július 06.

Pohárkrémet készíteni az egyik leghálásabb feladat: az édes-krémes, „kanalazós” desszerteket mindenki szereti.

Főzéssel vagy anélkül?

Ha bonyolultabb sütikre egyelőre nem vállalkoznánk, akkor is bátran nekiállhatunk egy-egy finom desszertnek, hiszen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatók, de akkor is rejtenek magukban némi kihívást, ha a sütés és a kreatív desszertalkotás az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk.</p>

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll: ha extra gyors édességre vágyunk, válasszunk főzés nélküli krémdesszerteket: Aranka Krémeket vagy Gála Krémpudingokat. Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis főzésre, számos hagyományos, főzős puding közül választhatunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyümölcsökkel felturbózva

Valljuk be, egy poharas édesség magában is finom uzsonna, de ha kedvünk tartja, tovább is fokozhatjuk az élvezeteket. Itt a nyár! Mi sem egyszerűbb, mint a krémdesszerteket vagy pudingokat gyümölcsökkel felturbózni. Szórhatunk a krémekre friss, bogyós gyümölcsöket, pürésíthetjük, de akár öntetet is főzhetünk belőlük.

A friss gyümölcs mellett a konzerv, befőtt is jó választás a pohárdesszertbe, ezeket ne felejtsük el alaposan lecsepegtetni, mielőtt a tálkába kerülnek. És persze gyümölcszselét is készíthetünk zselatinnal. Ha szeretnénk, durvára tört vagy finomra őrölt mandulát, diót vagy mogyorót is szórhatunk a desszertes pohárba, de finom lesz az édességünk apróra vágott csokival, cukorkákkal, kekszekkel vagy pár kanál müzlivel is. 

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kekszekkel, tejszínhabbal is készülhet

Apropó, csoki! Vagy vanília? Nem kell választanunk! A krémeket nyugodtan márványozhatjuk is egy spatula vagy villa segítségével, így nemcsak finom, hanem látványos pohárdesszerteket készíthetünk. 

Amennyiben van otthon egy kis maradék keksz, bátran használjuk fel pohárkrémekhez. Tegyük lezárható tasakba, majd sodrófával törjük durvára vagy apró, morzsás állagúra. Két réteg krémes puding közé remek lesz.

Ha a krémesség mellett egy kis extra hab is kedvünkre való lenne, rétegezzünk kevés cukorral felvert vagy vaníliával, fahéjjal ízesített tejszínhabot a desszertünk tetejére. A krémekhez pedig további ízesítőket is keverhetünk. Például pár darab Oreo kekszet. Válasszuk szét óvatosan a kekszeket: a barna kalapokat törjük össze morzsás réteggé, a tölteléket pedig megolvasztva keverjük az elkészített krémhez. 

Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Némi alkohollal, fűszerekkel is ízesíthetjük

Persze nem csupán kekszben gondolkozhatunk. Maradék (akár kissé szikkadt) piskóta is remek lesz a pohárkrémünkbe. Az angolok nagymesterei ennek a desszertnek: a trifle-be alkohollal meglocsolt piskóta, gyümölcs, vaníliás krém és tejszínhab kerül a leggyakrabban.

Formáljuk ízlésünkre a krémdesszertünket! Nyáron friss gyümölcsökkel és vaníliával, télen apróra tört mézeskaláccsal, gyümölcsbefőttel, fahéjjal és szegfűszeggel. Egy biztos: a vaníliás, csokoládés, karamellás vagy épp mogyorós desszerttel nem lehet mellélőni.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!