Te is meg tudod csinálni: a túrótorták titkai

Dátum 2019. március 14.

Az egyszerű és ezerarcú túrótorta minden családi ebédet feldob - most segítünk abban, hogyan készítheted el!

Van az évnek az az időszaka, amikor közeleg a téli időszak vége, a kamra kincsei vélhetően már fogyóban vannak, ugyanakkor még várnunk kell a friss gyümölcsökre. Erre az átmeneti időszakra lehet jó megoldás például egy remekbe szabott túrótorta, ha valami finomsággal kedveskednénk a családnak.

A túrótortákat alapvetően két csoportra oszthajuk: vannak a sütés nélküli és a sütéssel készült verziók. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a saját rajongótábora.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

sütéssel készült változatok sem olyan bonyolultak, mint gondolnánk. Gyorsan és egyszerűen készíthetünk ellenállhatatlan finomságokat.

Az elkészült túrótortát hagyjuk a sütőben kihűlni, így a nedves krém kellemesen átitatja az amúgy talán száraz kekszalapot, ami ettől kellemesen puha lesz. A sült túrótorták elkészítése során az egyik leggyakoribb probléma, hogy megreped a felülete. Bár tökéletes megoldás ennek elkerülésére sajnos nem létezik, ezzel az eljárással a repedezés rizikóját is csökkenthetjük.

A túrótorta érzékeny pontja, amikor levesszük róla a csatos tortaformát, ilyenkor is könnyen szakadhat, repedhet. Ennek a jelenségnek azzal vehetjük elejét ha alaposan kivajazzuk a formát.

sütniJó!
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

túrótortát készíthetjük ricottából, vagy ricottával kevert túróból is. A ricotta, bár savanyú túrónak is hívják, valójában nem mondható savanyúnak és kiváló alapanyag, jól lehet vele dolgozni.

A túrótorta akkor is jó megoldás lehet, ha gluténmentes finomságot szeretnénk készíteni, ugyanis az alapot képező kekszet könnyen elkészíthetjük gluténmentes verzióban is.

Ha a sütés nélküli megoldást választjuk, akkor a zselatin (például Dr.Oetker Zselatin) adhatja meg a torta tartását.

Ha zselatinnal dolgozunk, mindenképpen érdemes a por alakú kiszereléseket keresnünk, azzal könnyebb dolgozni. Mindennemű túrótortát fel tud dobni egy kis friss gyümölcs, vagy házi dzsem, lekvár. Bátran nézzük át a kamrát, hogy friss ízekkel dobhassuk fel ezt az egyszerű finomságot!

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!