Te is meg tudod csinálni: a túrótorták titkai
2019. március 14.Az egyszerű és ezerarcú túrótorta minden családi ebédet feldob - most segítünk abban, hogyan készítheted el!
Sütéssel, vagy sütés nélkül is készíthetjük
Van az évnek az az időszaka, amikor közeleg a téli időszak vége, a kamra kincsei vélhetően már fogyóban vannak, ugyanakkor még várnunk kell a friss gyümölcsökre. Erre az átmeneti időszakra lehet jó megoldás például egy remekbe szabott túrótorta, ha valami finomsággal kedveskednénk a családnak.
A túrótortákat alapvetően két csoportra oszthajuk: vannak a sütés nélküli és a sütéssel készült verziók. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a saját rajongótábora.
Hasznos tanácsok
A sütéssel készült változatok sem olyan bonyolultak, mint gondolnánk. Gyorsan és egyszerűen készíthetünk ellenállhatatlan finomságokat.
Az elkészült túrótortát hagyjuk a sütőben kihűlni, így a nedves krém kellemesen átitatja az amúgy talán száraz kekszalapot, ami ettől kellemesen puha lesz. A sült túrótorták elkészítése során az egyik leggyakoribb probléma, hogy megreped a felülete. Bár tökéletes megoldás ennek elkerülésére sajnos nem létezik, ezzel az eljárással a repedezés rizikóját is csökkenthetjük.
A túrótorta érzékeny pontja, amikor levesszük róla a csatos tortaformát, ilyenkor is könnyen szakadhat, repedhet. Ennek a jelenségnek azzal vehetjük elejét ha alaposan kivajazzuk a formát.
A túrótortákat dobjuk fel gyümölcsökkel
A túrótortát készíthetjük ricottából, vagy ricottával kevert túróból is. A ricotta, bár savanyú túrónak is hívják, valójában nem mondható savanyúnak és kiváló alapanyag, jól lehet vele dolgozni.
A túrótorta akkor is jó megoldás lehet, ha gluténmentes finomságot szeretnénk készíteni, ugyanis az alapot képező kekszet könnyen elkészíthetjük gluténmentes verzióban is.
Ha a sütés nélküli megoldást választjuk, akkor a zselatin (például Dr.Oetker Zselatin) adhatja meg a torta tartását.
Ha zselatinnal dolgozunk, mindenképpen érdemes a por alakú kiszereléseket keresnünk, azzal könnyebb dolgozni. Mindennemű túrótortát fel tud dobni egy kis friss gyümölcs, vagy házi dzsem, lekvár. Bátran nézzük át a kamrát, hogy friss ízekkel dobhassuk fel ezt az egyszerű finomságot!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!