Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!
2021. július 28.A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.
Dr. Oetker Brownies alapporral gyerekjáték az elkészítése
Akár családi sütögetős program is lehet belőle. Az alapporhoz mindössze tojásokat, lágy zsiradékot (vajat vagy margarint) és egy kevés vizet kell adnunk, majd az egészet simára kevernünk. Tepsiről és sütőpapírról sem kell gondoskodnunk, hiszen a dobozba egy praktikus, könnyedén összehajtogatható sütőforma került, amibe egyszerűen belesimítjuk az összeállított tésztát. Végül, mielőtt sütőbe toljuk, ne felejtsük el megszórni a tetejét a szintén hozzácsomagolt csokidarabokkal.
Olajos magvakkal is kitűnő!
Az alapverziót tehát már ismerjük, lássuk, mi mindennel variálhatjuk a süteményt! Először is keverhetünk a tésztába aprított diót, mogyorót, mandulát, datolyát a puha tészta és a roppanós magvak jól kiegészítik egymást. Ha azt szeretnénk, hogy a magvak íze még intenzívebb legyen, felhasználás előtt pirítsuk meg egy forró, zsiradékmentes serpenyőben.
Gyümölcsöket is adhatunk a tésztához
Simítsuk az előkészített papírformába, majd szórjuk meg a tetejét például málnával (talán ez a legklasszikusabb brownie-hoz használt gyümölcs), áfonyaszemekkel vagy negyedekre vágott eperrel. A gyümölcsök sülés közben szépen belesüllyednek a tésztába, még szaftosabbá téve azt. Vehetjük olaszosra az ízvilágot, csak adjunk amarettinit (olasz mandulás sütemény) és Amaretto likőrt (mandulalikőrt) a tésztához, vagy készíthetünk „sütiben a desszert” brownie-t Toffifee-vel.
Süssük meg az alap brownie-t, és dobjuk fel különböző krémekkel!
Például összeállíthatunk egy Creme VEGA alapú krémet, amit a sütési idő vége felé egyszerűen a sütemény tetejére simítunk, majd még pár percet sütjük a brownie-t. Persze a kész, már kihűlt süteményt is feldobhatjuk krémekkel, öntetekkel. Lehet krémsajtos, marcipánnal felturbózva, túrókrémes vagy akár csokiöntetes, de megkenhetjük földimogyorós krémmel is. És azt se hagyjuk ki, hogy a brownie remekül dekorálható süti. Neked melyik a kedvenc változatod?
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.