Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!
A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.
Dr. Oetker Brownies alapporral gyerekjáték az elkészítése, akár családi sütögetős program is lehet belőle. Az alapporhoz mindössze tojásokat, lágy zsiradékot (vajat vagy margarint) és egy kevés vizet kell adnunk, majd az egészet simára kevernünk. Tepsiről és sütőpapírról sem kell gondoskodnunk, hiszen a dobozba egy praktikus, könnyedén összehajtogatható sütőforma került, amibe egyszerűen belesimítjuk az összeállított tésztát. Végül, mielőtt sütőbe toljuk, ne felejtsük el megszórni a tetejét a szintén hozzácsomagolt csokidarabokkal.
Az alapverziót tehát már ismerjük, lássuk, mi mindennel variálhatjuk a süteményt! Először is keverhetünk a tésztába aprított diót, mogyorót, mandulát, a puha tészta és a roppanós magvak jól kiegészítik egymást. Ha azt szeretnénk, hogy a magvak íze még intenzívebb legyen, felhasználás előtt pirítsuk meg egy forró, zsiradékmentes serpenyőben.
Gyümölcsöket is adhatunk a tésztához. Simítsuk az előkészített papírformába, majd szórjuk meg a tetejét például málnával (talán ez a legklasszikusabb brownie-hoz használt gyümölcs), áfonyaszemekkel vagy negyedekre vágott eperrel. A gyümölcsök sülés közben szépen belesüllyednek a tésztába, még szaftosabbá téve azt. Vehetjük olaszosra az ízvilágot, csak adjunk amarettinit (olasz mandulás sütemény) és Amaretto likőrt (mandulalikőrt) a tésztához, vagy készíthetünk „sütiben a desszert” brownie-t Toffifee-vel.
Vagy süssük meg az alap brownie-t, és dobjuk fel különböző krémekkel! Például összeállíthatunk egy Creme VEGA alapú krémet, amit a sütési idő vége felé egyszerűen a sütemény tetejére simítunk, majd még pár percet sütjük a brownie-t. Persze a kész, már kihűlt süteményt is feldobhatjuk krémekkel, öntetekkel. Lehet krémsajtos, marcipánnal felturbózva, túrókrémes vagy akár csokiöntetes, de megkenhetjük földimogyorós krémmel is. És azt se hagyjuk ki, hogy a brownie remekül dekorálható süti. Neked melyik a kedvenc változatod?
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
