Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!
A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.
Dr. Oetker Brownies alapporral gyerekjáték az elkészítése
Akár családi sütögetős program is lehet belőle. Az alapporhoz mindössze tojásokat, lágy zsiradékot (vajat vagy margarint) és egy kevés vizet kell adnunk, majd az egészet simára kevernünk. Tepsiről és sütőpapírról sem kell gondoskodnunk, hiszen a dobozba egy praktikus, könnyedén összehajtogatható sütőforma került, amibe egyszerűen belesimítjuk az összeállított tésztát. Végül, mielőtt sütőbe toljuk, ne felejtsük el megszórni a tetejét a szintén hozzácsomagolt csokidarabokkal.
Olajos magvakkal is kitűnő!
Az alapverziót tehát már ismerjük, lássuk, mi mindennel variálhatjuk a süteményt! Először is keverhetünk a tésztába aprított diót, mogyorót, mandulát, a puha tészta és a roppanós magvak jól kiegészítik egymást. Ha azt szeretnénk, hogy a magvak íze még intenzívebb legyen, felhasználás előtt pirítsuk meg egy forró, zsiradékmentes serpenyőben.
Gyümölcsöket is adhatunk a tésztához
Simítsuk az előkészített papírformába, majd szórjuk meg a tetejét például málnával (talán ez a legklasszikusabb brownie-hoz használt gyümölcs), áfonyaszemekkel vagy negyedekre vágott eperrel. A gyümölcsök sülés közben szépen belesüllyednek a tésztába, még szaftosabbá téve azt. Vehetjük olaszosra az ízvilágot, csak adjunk amarettinit (olasz mandulás sütemény) és Amaretto likőrt (mandulalikőrt) a tésztához, vagy készíthetünk „sütiben a desszert” brownie-t Toffifee-vel.
Süssük meg az alap brownie-t, és dobjuk fel különböző krémekkel!
Például összeállíthatunk egy Creme VEGA alapú krémet, amit a sütési idő vége felé egyszerűen a sütemény tetejére simítunk, majd még pár percet sütjük a brownie-t. Persze a kész, már kihűlt süteményt is feldobhatjuk krémekkel, öntetekkel. Lehet krémsajtos, marcipánnal felturbózva, túrókrémes vagy akár csokiöntetes, de megkenhetjük földimogyorós krémmel is. És azt se hagyjuk ki, hogy a brownie remekül dekorálható süti. Neked melyik a kedvenc változatod?
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
