Befőzés novemberben? Igen!

Dátum 2018. október 31.

Akinek nem volt kedve a tomboló nyárban a tűzhely mellé állni lekvárt főzni, annak hozunk pár őszi-téli tippet, hogy isteni, házi nyalánkságok sorakozhassanak a kamrapolcon!

Finomságok ajándékba

Akár nem csak a kamra polcán, hanem majd karácsonykor a fa alatt is! A gasztroajándékok nagyon hálás ajándékok, hiszen mutatósak, finomak és személyre szólóak lehetnek. Persze nem muszáj a téli lekvárokat kizárólag ajándékba adni, ha már nekiálltunk a néha pepecs munkának, akkor akár úgy is számolhatunk az alapanyagok beszerzésénél és a feldolgozásánál, hogy maradjon pár plusz üveg, ami jól fog majd jönni ajándékozásnál.

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Sütőtök fűszeresen, illatosan

Bár a zöldségesek polcain már inkább gyökérzöldségeket láthatunk, mostanra kikoptunk a gyümölcsökből, de ne keseredjünk el, bőven van még mit az üvegekbe aprítani!

Bár a múlt héten kiveséztük a tökös recepteket, de nem mehetünk el szó nélkül a sütőtök mellette akkor sem, ha lekvárfőzésről van szó. Fűszeresen, illatosan a szezon egyik kedvence lehet és vélhetően a gyerekek is lelkesen kanalazzák majd. Narancslikőrrel bolondítva inkább persze a felnőtteknek ajánljuk. Hamar kész lehet egy ínyenc gasztroajándék, ami a polcon várhatja új gazdáját karácsonyig. Addig ráadásul az ízek is jól összeérnek.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Citrusok, a téli befőzés főszereplői

Ha pedig kimozdulnánkk kicsit a klasszikus ízek világából, akkor jöhetnek az a hangulatjavító citrusos lekvárok! A legnagyobb népszerűségnek a narancs örvend, ami érhető is: jól variálható többféle ízzel, kiválóan állnak neki a fűszerek de a buja és selymes csokoládét sem veti meg ha társául szegődik, továbbá a sárgarépával is remek párost alkothatnak.

Ha pedig a citrom a szívünk csücske, egy klasszikus lemon curd lehet igazán jó választás.

Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A citrusok feldolgozásával kapcsolatban több iskola létezik. Az első és legfontosabb szempont, hogy ha a gyümölcs héját is fel szeretnénk dolgozni, akkor próbáljunk meg kezeletlen héjú gyümölcsöt szerezni. A közösségi oldalakon a témába vágó csoportokban gyakran szerveződnek kisebb társulások, hogy jutányosabb legyen az esetleges külföldi rendelés.

A citrusok enyhe kesernyés ízét több módon el lehet venni, segíthet az áztatás, de az is, ha teljesen kifilézzük a gyümölcsöt és megszabadítjuk a gyümölcshúst körbevevő fehér hártyáktól.

A magot viszont több iskola szerint sem érdemes kidobni, mert segíthetik a gyümölcsöt a zselésedésben.

Gyümölcs variációk üvegbe töltve

Bár a banán már mindig elérhető, kipróbálhatjuk új formátumban is, hiszen ebből a gyümölcsből is készülhet lekvár.  Más gyümölcsökkel házasítva, finom fűszerekkel megbolondítva új arcait ismerhetjük meg ennek a közkedvelt gyümölcsnek is.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!