Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
2023. március 22.Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
Mondd vegánul: főzőtejszín
A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.
Milyen ételekhez alkalmazhatjuk a Cuisine VEGA-t?
Felhasználása igazán sokrétű, főzéshez, sűrítéshez egyaránt kiváló. Készíthetünk vele krémleveseket különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), de akár egy egyszerű hagyma- vagy petrezselyem-krémlevesre is eshet a választásunk. A következő nagy terület a szószok, mártások „műfaja”, húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos pirított zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrűbb mártogatósokhoz használhatjuk. Tésztaszószokat is főzhetünk Cuisine VEGA-val, a klasszikus tejszínes szószok mellett például a lasagne rétegezéséhez szükséges besamel mártás szintén könnyedén elkészíthető belőle. Mondanunk sem kell, a besamel más ételek alapjául is szolgál, így a változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a növényi termékkel, mint például a melegszendvicskrém. Ezek mellett kipróbáljuk currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben.
Magyaros fogásokhoz is bevethetjük
Mi magyarok sem vetjük meg a tejszínnel készült fogásokat. Szeretjük a tejszínnel dúsított leveseket, például a tárkonyos raguleveseket, a tejszín alapú mártásokat, szószokat. Klasszikus ételünk a vadas mártás az elmaradhatatlan krumpligombócokkal és a bakonyi módra készült gombapaprikás, de ugyanúgy gyakran kerül az asztalra főzelék, amely még selymesebb lesz egy kis tejszín hozzáadásával. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesíthetjük a klasszikus főzőtejszínt Cuisine VEGA-val. Ha pedig tálaláskor egy kis tejföllel is megkoronáznánk a fogást, kanalazzunk a tetejére a már jól ismert növényi alapú Creme VEGA-ból, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.