Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
Mondd vegánul: főzőtejszín
A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.
Milyen ételekhez alkalmazhatjuk a Cuisine VEGA-t?
Felhasználása igazán sokrétű, főzéshez, sűrítéshez egyaránt kiváló. Készíthetünk vele krémleveseket különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), de akár egy egyszerű hagyma- vagy petrezselyem-krémlevesre is eshet a választásunk. A következő nagy terület a szószok, mártások „műfaja”, húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos pirított zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrűbb mártogatósokhoz használhatjuk. Tésztaszószokat is főzhetünk Cuisine VEGA-val, a klasszikus tejszínes szószok mellett például a lasagne rétegezéséhez szükséges besamel mártás szintén könnyedén elkészíthető belőle. Mondanunk sem kell, a besamel más ételek alapjául is szolgál, így a változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a növényi termékkel, mint például a melegszendvicskrém. Ezek mellett kipróbáljuk currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben.
Magyaros fogásokhoz is bevethetjük
Mi magyarok sem vetjük meg a tejszínnel készült fogásokat. Szeretjük a tejszínnel dúsított leveseket, például a tárkonyos raguleveseket, a tejszín alapú mártásokat, szószokat. Klasszikus ételünk a vadas mártás az elmaradhatatlan krumpligombócokkal és a bakonyi módra készült gombapaprikás, de ugyanúgy gyakran kerül az asztalra főzelék, amely még selymesebb lesz egy kis tejszín hozzáadásával. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesíthetjük a klasszikus főzőtejszínt Cuisine VEGA-val. Ha pedig tálaláskor egy kis tejföllel is megkoronáznánk a fogást, kanalazzunk a tetejére a már jól ismert növényi alapú Creme VEGA-ból, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek.
Kapcsolódó cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.


A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
Ha szereted a csupa csoki süteményeket, desszerteket, nem hiányozhat a repertoárodból a tökéletes ganache egyszerű, de nagyszerű receptje.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
