Epermámor: íme a legfinomabb epres sütik!
Sokunk kedvenc gyümölcse a tavasz hírnöke, hiszen az első gyümölcsök közé tartozik, ami megjelenik az zöldségesek polcain.
Az eper örök kedvenc, kicsik és nagyok imádott gyümölcse. Ha sikerül igazán jót kapnunk, akkor illatos, zamatos íze igazi örömbomba.
Ha még a szezon elején magasabb áron jutunk hozzá, érdemes legegyszerűbb formában, nyersen fogyasztani.
Talán bizarrnak tűnhet, de nagyszüleink nem vetették meg annak idején az epres kenyeret. Érdemes kipróbálni, igazi tavaszi finomság. Ennek a megoldásnak egy izgalmas feldolgozása lehet az “Epres-túrós háromszög”, mert szintén hagyja érvényesülni a gyümölcs eredeti ízét.
Az eper számos receptbe beilleszthető
Ha kis mennyiséget veszünk, akkor isteni és könnyű eperkrémet is készíthetünk belőle.
Szintén a szezon elején még bátran benevezhetünk egy könnyű epertortára is, melyekből alkalomhoz illőt is találhatunk.
Igazi hedonista élvezetet ígér az eperkrémes-öntetes epres muffin. Az egyszerű alaptésztát tökéletesen kiegészíti a gazdag gyümölcsös íz.
Ha nem szeretnénk begyújtani a sütőt, akár egy hétköznap délután is könnyű epersalátával lephetjük meg a családot. A tetejére szórt ropogós müzli istenien feldobja ezt az egyszerű desszertet.
Palacsinta, fagyi, piskóta zamatos eperrel
És persze semmiképpen ne feledkezzünk meg a nagy klasszikusokról: az örökzöld palacsinta, némi eperkrémmel az esős tavaszi délutánok abszolút sztárja lehet.
Ha pedig beköszöntenek a melegebb napok, a házi készítésű eperszörp lehet igazi aduász.
Ha van olyan sütemény-típus, aminek igazán jól állhat még az eper, az a piskóta. A könnyed, de mégis jól alakítható tésztához jól passzol az eper zamatos íze, és a dekoráció területén is jól kihasználhatjuk a tavaszi gyümölcs vidám színét, karakteres formáját.
A legkisebbek kedvence pedig akár még ez a kedvesen gömbölyded epergolyó is lehet, melynek elkészítésében akár ők is kivehetik a részüket.
Természetesen az eperszezon teljében szót kell ejtenünk majd az eperből készült dzsemekről és lekvárokról is, a jövő héten erre is sort kerítünk.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
