Epermámor: íme a legfinomabb epres sütik!

Dátum 2019. május 14.

Sokunk kedvenc gyümölcse a tavasz hírnöke, hiszen az első gyümölcsök közé tartozik, ami megjelenik az zöldségesek polcain.

Az eper örök kedvenc, kicsik és nagyok imádott gyümölcse. Ha sikerül igazán jót kapnunk, akkor illatos, zamatos íze igazi örömbomba.

Ha még a szezon elején magasabb áron jutunk hozzá, érdemes legegyszerűbb formában, nyersen fogyasztani.

Talán bizarrnak tűnhet, de nagyszüleink nem vetették meg annak idején az epres kenyeret. Érdemes kipróbálni, igazi tavaszi finomság. Ennek a megoldásnak egy izgalmas feldolgozása lehet az “Epres-túrós háromszög”, mert szintén hagyja érvényesülni a gyümölcs eredeti ízét.

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Az eper számos receptbe beilleszthető

Ha kis mennyiséget veszünk, akkor isteni és könnyű eperkrémet is készíthetünk belőle.

Szintén a szezon elején még bátran benevezhetünk egy könnyű epertortára is, melyekből alkalomhoz illőt is találhatunk.

Igazi hedonista élvezetet ígér az eperkrémes-öntetes epres muffin. Az egyszerű alaptésztát tökéletesen kiegészíti a gazdag gyümölcsös íz.

Ha nem szeretnénk begyújtani a sütőt, akár egy hétköznap délután is könnyű epersalátával lephetjük meg a családot. A tetejére szórt ropogós müzli istenien feldobja ezt az egyszerű desszertet.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Palacsinta, fagyi, piskóta zamatos eperrel

És persze semmiképpen ne feledkezzünk meg a nagy klasszikusokról: az örökzöld palacsinta, némi eperkrémmel az esős tavaszi délutánok abszolút sztárja lehet.

Ha pedig beköszöntenek a melegebb napok, a házi készítésű eperszörp lehet igazi aduász.

Ha van olyan sütemény-típus, aminek igazán jól állhat még az eper, az a piskóta. A könnyed, de mégis jól alakítható tésztához jól passzol az eper zamatos íze, és a dekoráció területén is jól kihasználhatjuk a tavaszi gyümölcs vidám színét, karakteres formáját.

A legkisebbek kedvence pedig akár még ez a kedvesen gömbölyded epergolyó is lehet, melynek elkészítésében akár ők is kivehetik a részüket.

Természetesen az eperszezon teljében szót kell ejtenünk majd az eperből készült dzsemekről és lekvárokról is, a jövő héten erre is sort kerítünk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!