Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?
Miért szuper választás a zab alapú reggeli?
A tudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. A zabnak magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, segíthet a vércukor- és koleszterinszintünk, valamint a vérnyomásunk szabályozásában. Ha zab alapú reggelit fogyasztunk, délig biztosan ki fog tartani a lendület, nem telít el, de laktat, megadja a napindító energialöketet. Persze nemcsak reggelire, hanem más kisétkezésre, például uzsonnára is ajánljuk. Ráadásul ha kását eszünk, hozzáadott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, mandulával, chia maggal, tejtermékekkel további hasznos tápanyagokat is juttatunk a szervezetünkbe.
Válassz egy ízt, turbózd fel!
A Dr. Oetker Vitalis Zabkásák számos ízben kaphatók, így mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Elkészíteni pedig igazán gyerekjáték: csak öntsük fel 125 ml forró (100 °C) folyadékkal, keverjük át, és 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. A folyadék lehet víz, tej, növényi tej vagy ital, de akár gyümölcslé is. Gondolkozzunk kreatívan! A csokis zabkásához például jól megy a narancs, ezért miért ne készíthetnénk el narancslével felöntve és narancsdarabokkal dúsítva? Vagy akár a kedvenc sütinket, desszertünket is alapul vehetjük. Ha szeretjük a „karibi” ízeket, dobjuk fel a kókuszos zabkását ananásszal és kókuszchipsszel. A banános pedig mennyei étcsokival! Vagy az almás pite a legkedvesebb sütink? Akkor jöhet az almás-fahéjas zabkása pici gyömbérrel kiegészítve, almacikkekkel és diódarabokkal. Brownie rajongóknak pedig szinte kötelező egy csokis verzió eperrel – a tejszínhabot pedig ezúttal helyettesítse Creme VEGA topping! A zabkásák között találunk cukorcsökkentett és hozzáadott cukortól mentes verziót, valamint laktózmentes kását is. Előbbiek esetén figyeljünk arra, hogy a kásánkat olyan hozzávalókkal egészítsük ki, amelyek szintén nem tartalmaznak finomított cukrot. Utóbbit pedig laktózmentes tejjel vagy növényi tejjel, itallal öntsük fel. Ha pedig gyerekeknek készítjük a kását, szánjunk plusz 5 percet a reggelire, és gyümölcsökből, magvakból készítsünk mókás pofikat, állatfejeket a kása tetejére!
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
