Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.
Ráadásul érkeznek a piacra az első láda pirosló, édes eprek, mi pedig könnyedén összedobhatunk egy-egy ízekben gazdag, ámde kalóriákban szegény(ebb) desszertet. Lássuk, mi minden kell egy igazán habkönnyű finomsághoz!
Tippek cukor helyett
Ha alacsonyabb kalóriájú édességben gondolkozunk, az első és legfontosabb az édesítés kérdése. A hagyományos cukrot próbáljuk kiiktatni, helyette jöhet az eritrit, a nyírfacukor, a juhar- és agavészirup vagy a kókuszvirágcukor. Sőt, némi diabetikus lekvár sem elvetendő, főleg ha kisebb mennyiségben használjuk, például zabgolyókhoz kötőanyagként.
Magukat a felhasznált alapanyagokat úgy is összeválogathatjuk, hogy minél édesebbek legyenek. Jó választás az érett eper, málna, áfonya, hasonlóan természetesen édesít a kókuszreszelék. És el ne felejtsük a banánt, ami az egyik legklasszabb, édesítésre és krémesítésre egyaránt alkalmas, egész évben kapható gyümölcs. Tökéletes például amerikai palacsinták tésztájába vagy házi müzliszeletbe.
Túró
A túró az egyik jolly joker, ha kevés kalóriával szeretnénk megúszni a délutáni édességet. Vásároljunk zsírszegény verziót, felhasználhatjuk sütőben sült és sütés nélküli édességekhez. Például készíthetünk palacsintát (a liszt kb. felét lecserélhetjük teljes kiőrlésű liszttre, hogy még tudatosabb legyen a desszertünk), amit megtölthetünk citromos túrókrémmel. Aztán a túró arra is tökéletes, hogy kis golyókat formázzunk belőle, ha kókuszreszelékkel keverjük össze, jól formázható keveréket fogunk kapni. Meg is tölthetjük, például nyers vagy párolt gyümölcsökkel. Tavasszal mi legszívesebben epret rejtünk a golyócskák közepébe. És végül, de nem utolsósorban a pohárkrémek egyik legfontosabb összetevője is a túró. Ha maradnánk a kalóriaszegény desszertek vonalán, tejszínhab helyett érdemes egy kevés zsírszegény tejföllel vagy joghurttal kikeverni a krémes állag eléréséhez.
Joghurt
A másik diétás kedvenc a joghurt. Választhatunk zsírszegény natúr joghurtot, például pohárkrémekhez, ha pedig sűrűbb, krémesebb alapanyagra van szükségünk, a natúr görög joghurt lesz a jó döntés. Ez utóbbit javasoljuk zselatinnal készített sütés nélküli, hűtőben dermesztett édességekhez, tortákhoz, süteménykrémekhez. Ha pedig gyümölcsjoghurtra vagy gyümölcsjoghurtos süteményre vágyunk, a legjobb, ha mi magunk adunk gyümölcsöt a natúr verzióhoz, így biztosan megspórolhatjuk a feleslegesen sok hozzáadott cukrot.
Túró, joghurt, gyümölcsök, kevés teljes kiőrlésű liszt, zabpehely és megfelelő édesítés – ennyi a titka tavasszal a könnyű, diétásabb desszerteknek.
Kapcsolódó cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)