Most érik: a szilva, sárgabarack, dinnye
A nyár utolsó hónapját, a legtermékenyebb nyári időszakként tartjuk számon, a legtöbb zöldség és számos gyümölcs érik ilyenkor. Élvezzük ki a természet adta sokszínűséget, fedezzük fel a gyümölcsös sütiket!
Nézzük, mely gyümölcsök játszhatják a főszerepet augusztusban!
Szilva
A szilva egy igazi vitaminbomba. Egy szem szilva már annyi vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint egy marék áfonya. Van benne B1-, B2-vitamin és majdnem minden további B-vitamin, de található még benne A-vitamin, béta-karotint és a C-vitamin is. Persze nem kizárólag a vitaminok miatt szeretjük ezt a csodás, mély lila színű gyümölcsöt, hanem a jól érett szilva finom, semmihez nem hasonlítható íze miatt is, kiváló alapanyaga süteményeknek, lekvároknak.
Sárgabarack
A sárgabarack a rózsafélék családjába tartozó csonthéjas. A- és C-vitamin tartalma magas, és az is jó hír, hogy 2-3 szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük a napi A-vitamin szükségletet és ugyanez elmondható a káliumigényről is.
Ez a csodálatos gyümölcs amellett, hogy nagyon zamatos, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, védi az ereket és támogatja a máj működését. Akár arcpakolásként is használhatjuk, de mi most azt ajánljuk, készüljön belőle inkább valami finom sütemény.
Dinnye
Amikor a vasárnapi ebéd után desszertről ábrándozunk, ritkán szokott felmerülni a dinnye, mint lehetőség, pedig érdemes megfontolni ezt az alapanyagot is, legyen ez akár sárga, vagy görög.
A görögdinnyében sok a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium is, ezen kívül tartalmaz még A-vitamint, B1-, B3- és B6-vitamint. A görögdinnye magas káliumtartalma miatt segít átmosni a veséket, illetve kitakarítani a káros anyagokat a szervezetből, és extra bónuszként a bőrnek is jót tesz.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
