Most érik: a szilva, sárgabarack, dinnye
A nyár utolsó hónapját, a legtermékenyebb nyári időszakként tartjuk számon, a legtöbb zöldség és számos gyümölcs érik ilyenkor. Élvezzük ki a természet adta sokszínűséget, fedezzük fel a gyümölcsös sütiket!
Nézzük, mely gyümölcsök játszhatják a főszerepet augusztusban!
Szilva
A szilva egy igazi vitaminbomba. Egy szem szilva már annyi vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint egy marék áfonya. Van benne B1-, B2-vitamin és majdnem minden további B-vitamin, de található még benne A-vitamin, béta-karotint és a C-vitamin is. Persze nem kizárólag a vitaminok miatt szeretjük ezt a csodás, mély lila színű gyümölcsöt, hanem a jól érett szilva finom, semmihez nem hasonlítható íze miatt is, kiváló alapanyaga süteményeknek, lekvároknak.
Sárgabarack
A sárgabarack a rózsafélék családjába tartozó csonthéjas. A- és C-vitamin tartalma magas, és az is jó hír, hogy 2-3 szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük a napi A-vitamin szükségletet és ugyanez elmondható a káliumigényről is.
Ez a csodálatos gyümölcs amellett, hogy nagyon zamatos, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, védi az ereket és támogatja a máj működését. Akár arcpakolásként is használhatjuk, de mi most azt ajánljuk, készüljön belőle inkább valami finom sütemény.
Dinnye
Amikor a vasárnapi ebéd után desszertről ábrándozunk, ritkán szokott felmerülni a dinnye, mint lehetőség, pedig érdemes megfontolni ezt az alapanyagot is, legyen ez akár sárga, vagy görög.
A görögdinnyében sok a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium is, ezen kívül tartalmaz még A-vitamint, B1-, B3- és B6-vitamint. A görögdinnye magas káliumtartalma miatt segít átmosni a veséket, illetve kitakarítani a káros anyagokat a szervezetből, és extra bónuszként a bőrnek is jót tesz.
Kapcsolódó cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.


A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
Ha szereted a csupa csoki süteményeket, desszerteket, nem hiányozhat a repertoárodból a tökéletes ganache egyszerű, de nagyszerű receptje.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
