Most érik: a szilva, sárgabarack, dinnye

Dátum 2018. augusztus 01.

A nyár utolsó hónapját, a legtermékenyebb nyári időszakként tartjuk számon, a legtöbb zöldség és számos gyümölcs érik ilyenkor. Élvezzük ki a természet adta sokszínűséget, fedezzük fel a gyümölcsös sütiket!

Egy kutatás szerint okosabbak lesznek azok a gyerekek, akiknek az édesanyjuk kismamaként több gyümölcsöt fogyasztott. Albertai kutatók 688 gyerek fejlődését vizsgálták meg egy hosszú távú kanadai kutatásban és az adatok elemzését követően az anyák gyümölcsfogyasztását látják a magasabb intelligencia hátterében.

A kutatás egyik vezetője, Dr. Piush Mandhane, az albertai egyetem gyermekgyógyászati professzora azt nyilatkozta, maga is meglepődött az egyértelmű összefüggést látva. Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól kizárólag gyümölcsöt kell ennie egy várandós nőnek, mert annak is lehetnek kockázatai. A kutatásban résztvevő orvosok azt javasolják, az eddig is ajánlott mennyiséget egye meg mindenki. Azt viszont ne bliccelje el és akkor máris érvényesülhetnek a gyümölcsevés áldásos hatásai.

Ilyenkor nyáron pedig sütemény készítésnél is érdemes ezt az alapanyagot a fókuszba helyezni.

Nézzük, mely gyümölcsök játszhatják a főszerepet augusztusban:

Szilva

A szilva egy igazi vitaminbomba. Egy szem szilva már annyi vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint egy marék áfonya. Van benne B1-, B2-vitamin és majdnem minden további B-vitamin, de található még benne A-vitamin, béta-karotint és a C-vitamin is. Persze nem kizárólag a vitaminok miatt szeretjük ezt a csodás, mély lila színű gyümölcsöt, hanem a jól érett szilva finom, semmihez nem hasonlítható íze miatt is, kiváló alapanyaga süteményeknek, lekvároknak.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Sárgabarack

sárgabarack a rózsafélék családjába tartozó csonthéjas. A- és C-vitamin tartalma magas, és az is jó hír, hogy 2-3 szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük a napi A-vitamin szükségletet és ugyanez elmondható a káliumigényről is.

Ez a csodálatos gyümölcs amellett, hogy nagyon zamatos, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, védi az ereket és támogatja a máj működését. Akár arcpakolásként is használhatjuk, de mi most azt ajánljuk, készüljön belőle inkább valami finom sütemény.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Görögdinnye

Amikor a vasárnapi ebéd után desszertről ábrándozunk, ritkán szokott felmerülni a dinnye, mint lehetőség, pedig érdemes megfontolni ezt az alapanyagot is. A görögdinnyében sok a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium is, ezen kívül tartalmaz még A-vitamint, B1-, B3- és B6-vitamint. A görögdinnye magas káliumtartalma miatt segít átmosni a veséket, illetve kitakarítani a káros anyagokat a szervezetből, és extra bónuszként a bőrnek is jót tesz.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!