Most érik: a szilva, sárgabarack, dinnye

Dátum 2018. augusztus 01.

A nyár utolsó hónapját, a legtermékenyebb nyári időszakként tartjuk számon, a legtöbb zöldség és számos gyümölcs érik ilyenkor. Élvezzük ki a természet adta sokszínűséget, fedezzük fel a gyümölcsös sütiket!

Nézzük, mely gyümölcsök játszhatják a főszerepet augusztusban!

Szilva

A szilva egy igazi vitaminbomba. Egy szem szilva már annyi vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint egy marék áfonya. Van benne B1-, B2-vitamin és majdnem minden további B-vitamin, de található még benne A-vitamin, béta-karotint és a C-vitamin is. Persze nem kizárólag a vitaminok miatt szeretjük ezt a csodás, mély lila színű gyümölcsöt, hanem a jól érett szilva finom, semmihez nem hasonlítható íze miatt is, kiváló alapanyaga süteményeknek, lekvároknak.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sárgabarack

sárgabarack a rózsafélék családjába tartozó csonthéjas. A- és C-vitamin tartalma magas, és az is jó hír, hogy 2-3 szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük a napi A-vitamin szükségletet és ugyanez elmondható a káliumigényről is.

Ez a csodálatos gyümölcs amellett, hogy nagyon zamatos, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, védi az ereket és támogatja a máj működését. Akár arcpakolásként is használhatjuk, de mi most azt ajánljuk, készüljön belőle inkább valami finom sütemény.

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Dinnye

Amikor a vasárnapi ebéd után desszertről ábrándozunk, ritkán szokott felmerülni a dinnye, mint lehetőség, pedig érdemes megfontolni ezt az alapanyagot is, legyen ez akár sárga, vagy görög.

A görögdinnyében sok a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium is, ezen kívül tartalmaz még A-vitamint, B1-, B3- és B6-vitamint. A görögdinnye magas káliumtartalma miatt segít átmosni a veséket, illetve kitakarítani a káros anyagokat a szervezetből, és extra bónuszként a bőrnek is jót tesz.

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!