Nyűgözd le barátaidat különleges desszertekkel!
2022. február 25.Receptgyűjteményünkben szuper ötleteket gyűjtöttünk össze: színesek, kreatívak és ínycsiklandóak! Találd meg az új kedvenc receptedet, és kapcsold is be gyorsan a sütőt! Indulhat a sütigyártás!
Az internet egyik kedvence a terrazzo torta vidám, „foltos” külsejével. Ugyanezt a menő és színes látványt adja vissza a mi tortánk is. A munka megéri a fáradságot, vendégeink el lesznek ragadtatva a végeredménytől. Mindegy, ki jön kávézni, senki sem fog tudni nemet mondani erre a vegán, szupercsokis tortára meggykompóttal és vaníliás krémmel. Vajon mennyire lesz valósághű az alkotásunk?
Az apró, fincsi képviselőfánkok teteje piros és „repedezett”. Úgy néznek ki, mintha egyenesen a világűrből érkeztek volna, persze az ízük is mennyeien ropogós. Multivitaminlével és különböző gyümölcsök püréjével töltjük meg a fánkokat, receptünkből és videónkból pedig az is kiderül, hogy a repedezett textúrájú felszínt hogyan érhetjük el.
A krémes panna cottát tortába is tehetjük, erre példa ez a recept. A töltelék visszafogottan levendulás aromájú és két fajta panna cottát is tartalmaz, egy klasszikusat és egy ribizliset. Gyümölcsökkel és habcsókokkal díszítjük, üde és friss, tökéletes lesz a következő olyan alkalomra, amikor vendégeket várunk kávéra.
Most, hogy ennyi izgalmas receptet mutattunk, sikerült-e megtalálni a kedvencet? Jó sütögetést kívánunk!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.