Süssünk-főzzünk Creme VEGA-val!
Akár vegán életmódot folytatunk, akár laktóz- vagy tejfehérjementesen táplálkozunk, vagy egyszerűen csak a növényi élelmiszereket részesítjük előnyben, a Dr. Oetker Creme VEGA minden esetben tökéletes választás lesz.
A Creme Vega a tejföl alternatívája. A szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: krémes állagú finomság, amely közvetlenül a dobozból is fogyasztható, de emellett hőálló, hőkezelhető, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas.
Mi mindenre használhatod a Dr.Oetker Creme Vegát?
Ha próbáltunk már vegán süteményt készíteni, vagy csak kihagyni az állati eredetű tejtermékeket a kiszemelt receptből, pontosan tudjuk, hogy nem vállalkozunk egyszerű feladatra. Kompromisszumos megoldások helyett bontsunk inkább ki egy pohár Creme VEGA-t, és élvezzük a tejfölös krémességet – tisztán növényi összetevőkből!
A francia eredetű sós piték (quiche) omlós tésztából készülnek, és a töltelékükbe is kerül tejtermék. A tészta összeállításához és a töltelék kikeveréséhez egyaránt használhatunk Creme VEGA-t. Hasonlóan felhasználhatjuk édes pitékhez is. Ha már szóba kerültek az omlós tészták, ne hagyjuk ki a felsorolásból a teasüteményeket sem, a növényi alapú margarin és a Creme VEGA párosa garantálja a hamisítatlan 5 órai teázás élményét. Közeledik a tavaszi gyümölcsös sütemények szezonja. Itt az eper és a rebarbara, hamarosan pedig megkóstolhatjuk az első cseresznyét, meggyet, barackot. Az egyik legnépszerűbb édesség ilyenkor a kevert tejfölös lepény sok-sok gyümölccsel. Hozzávalóit általában a felhasznált tejföl poharával szoktuk kimérni, ezért is nevezzük poharas süteménynek. Tejföl helyett választhatunk Creme VEGA-t, a praktikus poharas kiszerelés pedig a méricskélés kérdését is megoldja.
Sütés nélküli desszertek
Azt már tudjuk, hogy a Creme VEGA remek sütésálló tulajdonságokkal bír, de itt még nem érnek véget a benne rejlő lehetőségek. Pohárkrémek, hűtött gyümölcsös, csokis, kekszes, piskótás desszertek alapjául is szolgálhat. Citrom- vagy narancshéjjal, porcukorral ízesítve felhasználhatjuk önmagában, vagy lágy habbá vert növényi tejszínnel is összeforgathatjuk. Kenhetjük sütemények tetejére, és sütés nélküli desszerteket, például kókuszgolyókat szintén készíthetünk a segítségével.
Salátaöntet, dresszing, mártás?
Természetesen! A tejföl salátaöntetek, dresszingek alapja, gondoljunk csak a burgonyasalátára vagy a majonézes-mustáros-tejfölös keverékkel összeforgatott tésztasalátára! Akár zöldsaláta vagy laktatóbb krumplis, tésztás verzió, a Creme VEGA szuper alternatívát biztosít a tejföl kiváltására. Készíthetünk belőle főzött mártásokat és mártogatósokat főételekhez és snackekhez egyaránt. És persze tálaláshoz is bátran kanalazzunk belőle, ha autentikus tejföl-élményre vágyunk csupa növényi hozzávalóból.
Végezetül pedig főzzünk egy kicsit!
A magyar konyha nagy klasszikusa a tejföl, számos autentikus étel nélkülözhetetlen eleme. Vegyünk példaként egy vegán étrendbe is beilleszthető gombapaprikást! Ha pedig ételérzékenységben vagyunk érintettek, és nem fogyaszthatunk laktózt vagy tejfehérjét, akkor sem kell lemondanunk egy jó csirkepaprikásról, csak cseréljük le a hagyományos tejfölt Creme VEGA-ra. Nemzetközi vizekre evezve érdemes még megemlíteni a különböző zöldségcurryket és serpenyőben sütött lepénykenyereket, ez utóbbiak tésztájába is csempészhetünk egy kevés Creme VEGA-t.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
