Süssünk-főzzünk Creme VEGA-val!

Dátum 2020. április 17.
Akár vegán életmódot folytatunk, akár laktóz- vagy tejfehérjementesen táplálkozunk, vagy egyszerűen csak a növényi élelmiszereket részesítjük előnyben, a Dr. Oetker Creme VEGA minden esetben tökéletes választás lesz.

A Creme Vega a tejföl alternatívája. A szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: krémes állagú finomság, amely közvetlenül a dobozból is fogyasztható, de emellett hőálló, hőkezelhető, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha próbáltunk már vegán süteményt készíteni, vagy csak kihagyni az állati eredetű tejtermékeket a kiszemelt receptből, pontosan tudjuk, hogy nem vállalkozunk egyszerű feladatra. Kompromisszumos megoldások helyett bontsunk inkább ki egy pohár Creme VEGA-t, és élvezzük a tejfölös krémességet – tisztán növényi összetevőkből! Lássuk, mi mindenre használhatjuk a konyhában.

A francia eredetű sós piték (quiche) omlós tésztából készülnek, és a töltelékükbe is kerül tejtermék. A tészta összeállításához és a töltelék kikeveréséhez egyaránt használhatunk Creme VEGA-t. Hasonlóan felhasználhatjuk édes pitékhez is. Ha már szóba kerültek az omlós tészták, ne hagyjuk ki a felsorolásból a teasüteményeket sem, a növényi alapú margarin és a Creme VEGA párosa garantálja a hamisítatlan 5 órai teázás élményét. Közeledik a tavaszi-nyári gyümölcsös sütemények szezonja. Itt az eper és a rebarbara, hamarosan pedig megkóstolhatjuk az első cseresznyét, meggyet, barackot. Az egyik legnépszerűbb édesség ilyenkor a kevert tejfölös lepény sok-sok gyümölccsel. Hozzávalóit általában a felhasznált tejföl poharával szoktuk kimérni, ezért is nevezzük poharas süteménynek. Tejföl helyett választhatunk Creme VEGA-t, a praktikus poharas kiszerelés pedig a méricskélés kérdését is megoldja.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Azt már tudjuk, hogy a Creme VEGA remek sütésálló tulajdonságokkal bír, de itt még nem érnek véget a benne rejlő lehetőségek. Pohárkrémek, hűtött gyümölcsös, csokis, kekszes, piskótás desszertek alapjául is szolgálhat. Citrom- vagy narancshéjjal, porcukorral ízesítve felhasználhatjuk önmagában, vagy lágy habbá vert növényi tejszínnel is összeforgathatjuk. Kenhetjük sütemények tetejére, és sütés nélküli desszerteket, például kókuszgolyókat szintén készíthetünk a segítségével.

Végezetül főzzünk egy kicsit! A magyar konyha nagy klasszikusa a tejföl, számos autentikus étel nélkülözhetetlen eleme. Vegyünk példaként egy vegán étrendbe is beilleszthető gombapaprikást! Ha pedig ételérzékenységben vagyunk érintettek, és nem fogyaszthatunk laktózt vagy tejfehérjét, akkor sem kell lemondanunk egy jó csirkepaprikásról, csak cseréljük le a hagyományos tejfölt Creme VEGA-ra. Nemzetközi vizekre evezve érdemes még megemlíteni a különböző zöldségcurryket és serpenyőben sütött lepénykenyereket, ez utóbbiak tésztájába is csempészhetünk egy kevés Creme VEGA-t.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A tejföl salátaöntetek, dresszingek alapja, gondoljunk csak a burgonyasalátára vagy a majonézes-mustáros-tejfölös keverékkel összeforgatott tésztasalátára! Akár zöldsaláta vagy laktatóbb krumplis, tésztás verzió, a Creme VEGA szuper alternatívát biztosít a tejföl kiváltására. Készíthetünk belőle főzött mártásokat és mártogatósokat főételekhez és snackekhez egyaránt. És persze tálaláshoz is bátran kanalazzunk belőle, ha autentikus tejföl-élményre vágyunk csupa növényi hozzávalóból.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!