Süssünk-főzzünk Creme VEGA-val!

Dátum 2020. április 17.

Akár vegán életmódot folytatunk, akár laktóz- vagy tejfehérjementesen táplálkozunk, vagy egyszerűen csak a növényi élelmiszereket részesítjük előnyben, a Dr. Oetker Creme VEGA minden esetben tökéletes választás lesz.

A Creme Vega a tejföl alternatívája. A szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: krémes állagú finomság, amely közvetlenül a dobozból is fogyasztható, de emellett hőálló, hőkezelhető, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

 

Ha próbáltunk már vegán süteményt készíteni, vagy csak kihagyni az állati eredetű tejtermékeket a kiszemelt receptből, pontosan tudjuk, hogy nem vállalkozunk egyszerű feladatra. Kompromisszumos megoldások helyett bontsunk inkább ki egy pohár Creme VEGA-t, és élvezzük a tejfölös krémességet – tisztán növényi összetevőkből! Lássuk, mi mindenre használhatjuk a konyhában.

A francia eredetű sós piték (quiche) omlós tésztából készülnek, és a töltelékükbe is kerül tejtermék. A tészta összeállításához és a töltelék kikeveréséhez egyaránt használhatunk Creme VEGA-t. Hasonlóan felhasználhatjuk édes pitékhez is. Ha már szóba kerültek az omlós tészták, ne hagyjuk ki a felsorolásból a teasüteményeket sem, a növényi alapú margarin és a Creme VEGA párosa garantálja a hamisítatlan 5 órai teázás élményét. Közeledik a tavaszi gyümölcsös sütemények szezonja. Itt az eper és a rebarbara, hamarosan pedig megkóstolhatjuk az első cseresznyét, meggyet, barackot. Az egyik legnépszerűbb édesség ilyenkor a kevert tejfölös lepény sok-sok gyümölccsel. Hozzávalóit általában a felhasznált tejföl poharával szoktuk kimérni, ezért is nevezzük poharas süteménynek. Tejföl helyett választhatunk Creme VEGA-t, a praktikus poharas kiszerelés pedig a méricskélés kérdését is megoldja.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Azt már tudjuk, hogy a Creme VEGA remek sütésálló tulajdonságokkal bír, de itt még nem érnek véget a benne rejlő lehetőségek. Pohárkrémek, hűtött gyümölcsös, csokis, kekszes, piskótás desszertek alapjául is szolgálhat. Citrom- vagy narancshéjjal, porcukorral ízesítve felhasználhatjuk önmagában, vagy lágy habbá vert növényi tejszínnel is összeforgathatjuk. Kenhetjük sütemények tetejére, és sütés nélküli desszerteket, például kókuszgolyókat szintén készíthetünk a segítségével.

Végezetül főzzünk egy kicsit! A magyar konyha nagy klasszikusa a tejföl, számos autentikus étel nélkülözhetetlen eleme. Vegyünk példaként egy vegán étrendbe is beilleszthető gombapaprikást! Ha pedig ételérzékenységben vagyunk érintettek, és nem fogyaszthatunk laktózt vagy tejfehérjét, akkor sem kell lemondanunk egy jó csirkepaprikásról, csak cseréljük le a hagyományos tejfölt Creme VEGA-ra. Nemzetközi vizekre evezve érdemes még megemlíteni a különböző zöldségcurryket és serpenyőben sütött lepénykenyereket, ez utóbbiak tésztájába is csempészhetünk egy kevés Creme VEGA-t.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A tejföl salátaöntetek, dresszingek alapja, gondoljunk csak a burgonyasalátára vagy a majonézes-mustáros-tejfölös keverékkel összeforgatott tésztasalátára! Akár zöldsaláta vagy laktatóbb krumplis, tésztás verzió, a Creme VEGA szuper alternatívát biztosít a tejföl kiváltására. Készíthetünk belőle főzött mártásokat és mártogatósokat főételekhez és snackekhez egyaránt. És persze tálaláshoz is bátran kanalazzunk belőle, ha autentikus tejföl-élményre vágyunk csupa növényi hozzávalóból.

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-22
2 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
2 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!