Süssünk-főzzünk Creme VEGA-val!

Dátum 2020. április 17.

Akár vegán életmódot folytatunk, akár laktóz- vagy tejfehérjementesen táplálkozunk, vagy egyszerűen csak a növényi élelmiszereket részesítjük előnyben, a Dr. Oetker Creme VEGA minden esetben tökéletes választás lesz.

A Creme Vega a tejföl alternatívája. A szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: krémes állagú finomság, amely közvetlenül a dobozból is fogyasztható, de emellett hőálló, hőkezelhető, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mi mindenre használhatod a Dr.Oetker Creme Vegát?

Ha próbáltunk már vegán süteményt készíteni, vagy csak kihagyni az állati eredetű tejtermékeket a kiszemelt receptből, pontosan tudjuk, hogy nem vállalkozunk egyszerű feladatra. Kompromisszumos megoldások helyett bontsunk inkább ki egy pohár Creme VEGA-t, és élvezzük a tejfölös krémességet – tisztán növényi összetevőkből! 

A francia eredetű sós piték (quiche) omlós tésztából készülnek, és a töltelékükbe is kerül tejtermék. A tészta összeállításához és a töltelék kikeveréséhez egyaránt használhatunk Creme VEGA-t. Hasonlóan felhasználhatjuk édes pitékhez is. Ha már szóba kerültek az omlós tészták, ne hagyjuk ki a felsorolásból a teasüteményeket sem, a növényi alapú margarin és a Creme VEGA párosa garantálja a hamisítatlan 5 órai teázás élményét. Közeledik a tavaszi gyümölcsös sütemények szezonja. Itt az eper és a rebarbara, hamarosan pedig megkóstolhatjuk az első cseresznyét, meggyet, barackot. Az egyik legnépszerűbb édesség ilyenkor a kevert tejfölös lepény sok-sok gyümölccsel. Hozzávalóit általában a felhasznált tejföl poharával szoktuk kimérni, ezért is nevezzük poharas süteménynek. Tejföl helyett választhatunk Creme VEGA-t, a praktikus poharas kiszerelés pedig a méricskélés kérdését is megoldja.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sütés nélküli desszertek

Azt már tudjuk, hogy a Creme VEGA remek sütésálló tulajdonságokkal bír, de itt még nem érnek véget a benne rejlő lehetőségek. Pohárkrémek, hűtött gyümölcsös, csokis, kekszes, piskótás desszertek alapjául is szolgálhat. Citrom- vagy narancshéjjal, porcukorral ízesítve felhasználhatjuk önmagában, vagy lágy habbá vert növényi tejszínnel is összeforgathatjuk. Kenhetjük sütemények tetejére, és sütés nélküli desszerteket, például kókuszgolyókat szintén készíthetünk a segítségével.

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Salátaöntet, dresszing, mártás?

Természetesen! A tejföl salátaöntetek, dresszingek alapja, gondoljunk csak a burgonyasalátára vagy a majonézes-mustáros-tejfölös keverékkel összeforgatott tésztasalátára! Akár zöldsaláta vagy laktatóbb krumplis, tésztás verzió, a Creme VEGA szuper alternatívát biztosít a tejföl kiváltására. Készíthetünk belőle főzött mártásokat és mártogatósokat főételekhez és snackekhez egyaránt. És persze tálaláshoz is bátran kanalazzunk belőle, ha autentikus tejföl-élményre vágyunk csupa növényi hozzávalóból.

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Végezetül pedig főzzünk egy kicsit!

A magyar konyha nagy klasszikusa a tejföl, számos autentikus étel nélkülözhetetlen eleme. Vegyünk példaként egy vegán étrendbe is beilleszthető gombapaprikást! Ha pedig ételérzékenységben vagyunk érintettek, és nem fogyaszthatunk laktózt vagy tejfehérjét, akkor sem kell lemondanunk egy jó csirkepaprikásról, csak cseréljük le a hagyományos tejfölt Creme VEGA-ra. Nemzetközi vizekre evezve érdemes még megemlíteni a különböző zöldségcurryket és serpenyőben sütött lepénykenyereket, ez utóbbiak tésztájába is csempészhetünk egy kevés Creme VEGA-t.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!