Sütésre fel! - alapkellékek kezdőknek
Azoknak, akik még csak most kezdenének hozzá a sütéshez, elsőre komoly kihívásnak tűnhet a rengeteg recept és elkészítési mód között eligazodni.
A legfontosabb ezközök sütéshez
Hogy megalapozzuk a sikert, segítségképpen összeszedtük azokat az eszközöket, amelyekkel bátran neki lehet vágni ennek az édes végkimenetellel kecsegtető tevékenységnek. Ha szívesen ugrunk fejest a sütik színes és kreatív világába, akkor pár alap eszközre mindenképpen szükségünk lesz.
Ezek közé tartozik a gyúródeszka és a sodrófa. A gyúródeszkát elhagyhatjuk, ha van egy viszonylag nagy felületű, könnyen tisztítható munkalapunk - persze van pár alapanyag, amihez mindenképpen érdemesebb deszkát használni, hogy a pulton ne keletkezzenek levakarhatatlan foltok.
Ha nem fér el deszka a konyhánkban, de a pultot is féltjük, használhatunk szilikonos nyújtófelületeket is.
Eszközök, amiket csak sütikhez használjunk
A tészták összeállításhoz jól jön egy közepes méretű keverőtál, és egy olyan keverőkanál, melyet csak a sütikhez használunk. Így elkerülhetjük, hogy a fakanálról a sütinkbe vándoroljon a tegnapi pörkölt hagymájának íze.
Jól jöhet még a sütéshez a szilikonból készült spatula is. Könnyen kivajazhatjuk vele a tepsit, keverhetjük a finomabb tésztákat.
Keverőtálból érdemes gumis aljút választani, mert ezek nem csúsznak el az asztalon miközben összedolgozzuk a tésztánkat.
Ha készletet veszünk, egy három darabos összeállítással már jól boldogulhatunk, könnyen ki tudjuk mérni bennük a különböző hozzávalókat.
A biztos sikerhez szükséges eszköz, a mérleg
A habverő szintén alapkellék, jó ha van belőle kézi és gépi is. Bár az elektromos habverő is alapkelléknek tekinthető, vannak olyan receptek, amelyekhez kifejezetten a kézi változatra lehet szükség.
Az alapkellékeknél nagyon fontos megemlíteni a konyhai mérleget is.
A tepsik és sütőformák kiválasztásánál már érdemes előre átgondolni, jellemzően milyen sütiket szeretnénk sütni és hány emberre. Ennek megfelelően gazdaságosan össze tudjuk állítani a kezdőkészletünket.
Kezdésnek ennyi eszközzel bele lehet fogni a sütésbe, egy idő után pedig ki fog kristályosodni, milyen eszközökre lehet még szükségünk, így bármikor, akár apránként is építhetjük a konyhai eszközeink tárházát.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
