Sütésre fel! - alapkellékek kezdőknek
Hogy megalapozzuk a sikert, segítségképpen összeszedtük azokat az eszközöket, amelyekkel bátran neki lehet vágni ennek az édes végkimenetellel kecsegtető tevékenységnek. Ha szívesen ugrunk fejest a sütik színes és kreatív világába, akkor pár alap eszközre mindenképpen szükségünk lesz.
Ezek közé tartozik a gyúródeszka és a sodrófa. A gyúródeszkát elhagyhatjuk, ha van egy viszonylag nagy felületű, könnyen tisztítható munkalapunk - persze van pár alapanyag, amihez mindenképpen érdemesebb deszkát használni, hogy a pulton ne keletkezzenek levakarhatatlan foltok.
Ha nem fér el deszka a konyhánkban, de a pultot is féltjük, használhatunk szilikonos nyújtófelületeket is.
A tészták összeállításhoz jól jön egy közepes méretű keverőtál, és egy olyan keverőkanál, melyet csak a sütikhez használunk. Így elkerülhetjük, hogy a fakanálról a sütinkbe vándoroljon a tegnapi pörkölt hagymájának íze.
Jól jöhet még a sütéshez a szilikonból készült spatula is. Könnyen kivajazhatjuk vele a tepsit, keverhetjük a finomabb tésztákat.
Keverőtálból érdemes gumis aljút választani, mert ezek nem csúsznak el az asztalon miközben összedolgozzuk a tésztánkat.
Ha készletet veszünk, egy három darabos összeállítással már jól boldogulhatunk, könnyen ki tudjuk mérni bennük a különböző hozzávalókat.
A habverő szintén alapkellék, jó ha van belőle kézi és gépi is. Bár az elektromos habverő is alapkelléknek tekinthető, vannak olyan receptek, amelyekhez kifejezetten a kézi változatra lehet szükség.
Az alapkellékeknél nagyon fontos megemlíteni a konyhai mérleget is.
A tepsik és sütőformák kiválasztásánál már érdemes előre átgondolni, jellemzően milyen sütiket szeretnénk sütni és hány emberre. Ennek megfelelően gazdaságosan össze tudjuk állítani a kezdőkészletünket.
Kezdésnek ennyi eszközzel bele lehet fogni a sütésbe, egy idő után pedig ki fog kristályosodni, milyen eszközökre lehet még szükségünk, így bármikor, akár apránként is építhetjük a konyhai eszközeink tárházát.
Kapcsolódó cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!
