Szupergyors, krémes desszertek Valentin-napra - ezekkel lepd meg a kedvesedet!
2020. február 14.Olyan könnyen elkészíthető desszerteket mutatunk most nektek, melyekhez nem szükséges nagy cukrászművészeti jártasság, de ha elkészítitek őket, mégis olyan hatást fognak kelteni, mintha profi keze nyomán születtek volna!
Pudingos desszerteket is készíthetünk
Egy különleges krémes-csokoládés kényeztetéssel egészen biztosan leveszed a kedvesedet a lábáról: a Dr. Oetker pudingok garanciát jelentenek az isteni ízekre. Természetesen nem csak önmagában ajánljuk, itt van mindjárt ez a fenséges narancslikőrös csokoládés desszert, aminek a habtejszín könnyű, légies állagot ad. Nem mindennapi kombináció az ínyenceknek!
Karamellizált dió, ami feldobja a desszertet
A dió egyértelműen a tél sztárja: a diós sütik, az aranygaluska, a torta mind elképzelhetetlenek nélküle, mi viszont most arra biztatunk, hogy karamellizáld az apró szemeket! Csak nyugalom, nem annyira bonyolult dolog ez, mint amennyire elsőnek hangzik: a cukor magától ráolvad a dióra és karamellizálódik – arra az egyre figyelj, hogy ne maximális lángon készítsd, mert akkor bizony könnyen oda az értékes alapanyag!
Akik valami hagyományosabbal próbálkoznának, azoknak a csokis-kávés desszert ötletünk biztosan tetszeni fog. Ebben a receptben is habtejszín szerepel, de mégiscsak Valentin-nap van, miért ne fokozzuk az élvezeteket? :)
A figyelmesség mindennél fontosabb
Ha maradt még a házi meggybefőttből, használjuk fel az érett szemeket! Egy csepp nyár februárban, egy kis savanykás gyümölcsíz, mely számos desszert édességét nagyon jól ellensúlyozza – ezért is olyan kedvelt alapanyag.
Ami még garantáltan megédesíti a Valentin-napod, az a figyelmesség. Még ha nem is kedveled ezt az ünnepet, a fenti desszertek valamelyikével nem kerül sok idődbe a konyhaművészkedés, a párod viszont biztosan értékelni fogja az édes ízeket! Ne feledkezz meg a borról, a gyertyákról, és jó előre válassz ki egy filmet, amit már régóta meg akartok nézni!
Boldog Valentin-napot!
Kapcsolódó cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!