Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Dátum 2021. június 16.

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

A tengerentúlon igazi klasszikus, de itthon is egyre ismertebb.

Nem hasonlít a nálunk megszokott palacsintára, amíg a hazai kedvenc vékony, hajtható és tekerhető, addig amerikai rokona vaskosabb, pufibb-ducibb, kisebb átmérőjű és puha állagú.

Tésztájába sütőpor vagy sütőpor-szódabikarbóna kombináció, valamint zsiradék (vaj) is kerül, sütni pedig ugyancsak olvasztott vajon/margarinon szokták. A legegyszerűbb, ha Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport használunk, a tasak tartalmához csak tejet kell adnunk, simára kevernünk, és már süthetjük is a palacsintáinkat a feljebb már említett olvasztott zsiradékon.

Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Számos ízesítéssel és formában tálalhatjuk

A kisebb palacsinták könnyen egymásra halmozhatók, ezért is tálalják gyakran toronyba rendezve, gyümölcsökkel (eperrel, áfonyával, banánkarikákkal), pici vajdarabbal a tetejükön, és alaposan meglocsolva juharsziruppal. Amerikában rajonganak az édes-sós verzióért is, ezt juharsziruppal és sült baconcsíkokkal fogyasztják. Persze még rengeteg változata ismert, szokták ízesíteni a tésztát, kakaóport keverni bele vagy belesütni áfonyát vagy egy-egy szelet almát.

A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport kreatívan is felhasználhatjuk, kisebb és nagyobb átmérőjű palacsinták is könnyedén süthetők belőle. Innen már csak egy lépés, hogy a gyerekzsúrok sztárja legyen, a különböző méretű palacsintákból kialakíthatunk állatka fejeket a tányérokra, például macit, majmot, cicát, baglyot. Vagy süthetünk egyforma méretű kicsi palacsintákat, amiket gyümölcsökkel váltakozva kis fanyársakra húzhatunk. Ezek a palacsintanyársak szintén szuperül mutatnak a kínálóasztalon. 

Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A sűrűbb állagú tészta bundázáshoz is szuper

Hámozzunk meg és karikázzunk fel egy almát, magházát távolítsuk el. Mártsuk az almaszeleteket a kikevert tésztába, és bő, közepesen forró olajban süssük aranybarnára. Alma helyett választhatunk keményebb húsú körtét, ananászt vagy banánt is. A kész bundázott gyümölcsöt elég megszórni egy kis fahéjas porcukorral, de tálalhatjuk sodókkal, desszertöntetekkel is.

A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapporból gyerekjáték palacsintákat sütni, bevethetjük gyors desszertnek vagy még egy sietősebb napon is elkészíthetjük édes reggelinek, ebédnek. Egy torony édes palacsintával tuti jobban indul a nap!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!