Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire
Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?
A tengerentúlon igazi klasszikus, de itthon is egyre ismertebb.
Nem hasonlít a nálunk megszokott palacsintára, amíg a hazai kedvenc vékony, hajtható és tekerhető, addig amerikai rokona vaskosabb, pufibb-ducibb, kisebb átmérőjű és puha állagú.
Tésztájába sütőpor vagy sütőpor-szódabikarbóna kombináció, valamint zsiradék (vaj) is kerül, sütni pedig ugyancsak olvasztott vajon/margarinon szokták. A legegyszerűbb, ha Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport használunk, a tasak tartalmához csak tejet kell adnunk, simára kevernünk, és már süthetjük is a palacsintáinkat a feljebb már említett olvasztott zsiradékon.
Számos ízesítéssel és formában tálalhatjuk
A kisebb palacsinták könnyen egymásra halmozhatók, ezért is tálalják gyakran toronyba rendezve, gyümölcsökkel (eperrel, áfonyával, banánkarikákkal), pici vajdarabbal a tetejükön, és alaposan meglocsolva juharsziruppal. Amerikában rajonganak az édes-sós verzióért is, ezt juharsziruppal és sült baconcsíkokkal fogyasztják. Persze még rengeteg változata ismert, szokták ízesíteni a tésztát, kakaóport keverni bele vagy belesütni áfonyát vagy egy-egy szelet almát.
A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport kreatívan is felhasználhatjuk, kisebb és nagyobb átmérőjű palacsinták is könnyedén süthetők belőle. Innen már csak egy lépés, hogy a gyerekzsúrok sztárja legyen, a különböző méretű palacsintákból kialakíthatunk állatka fejeket a tányérokra, például macit, majmot, cicát, baglyot. Vagy süthetünk egyforma méretű kicsi palacsintákat, amiket gyümölcsökkel váltakozva kis fanyársakra húzhatunk. Ezek a palacsintanyársak szintén szuperül mutatnak a kínálóasztalon.
A sűrűbb állagú tészta bundázáshoz is szuper
Hámozzunk meg és karikázzunk fel egy almát, magházát távolítsuk el. Mártsuk az almaszeleteket a kikevert tésztába, és bő, közepesen forró olajban süssük aranybarnára. Alma helyett választhatunk keményebb húsú körtét, ananászt vagy banánt is. A kész bundázott gyümölcsöt elég megszórni egy kis fahéjas porcukorral, de tálalhatjuk sodókkal, desszertöntetekkel is.
A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapporból gyerekjáték palacsintákat sütni, bevethetjük gyors desszertnek vagy még egy sietősebb napon is elkészíthetjük édes reggelinek, ebédnek. Egy torony édes palacsintával tuti jobban indul a nap!
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
