Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire
Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?
A tengerentúlon igazi klasszikus, de itthon is egyre ismertebb.
Nem hasonlít a nálunk megszokott palacsintára, amíg a hazai kedvenc vékony, hajtható és tekerhető, addig amerikai rokona vaskosabb, pufibb-ducibb, kisebb átmérőjű és puha állagú.
Tésztájába sütőpor vagy sütőpor-szódabikarbóna kombináció, valamint zsiradék (vaj) is kerül, sütni pedig ugyancsak olvasztott vajon/margarinon szokták. A legegyszerűbb, ha Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport használunk, a tasak tartalmához csak tejet kell adnunk, simára kevernünk, és már süthetjük is a palacsintáinkat a feljebb már említett olvasztott zsiradékon.
Számos ízesítéssel és formában tálalhatjuk
A kisebb palacsinták könnyen egymásra halmozhatók, ezért is tálalják gyakran toronyba rendezve, gyümölcsökkel (eperrel, áfonyával, banánkarikákkal), pici vajdarabbal a tetejükön, és alaposan meglocsolva juharsziruppal. Amerikában rajonganak az édes-sós verzióért is, ezt juharsziruppal és sült baconcsíkokkal fogyasztják. Persze még rengeteg változata ismert, szokták ízesíteni a tésztát, kakaóport keverni bele vagy belesütni áfonyát vagy egy-egy szelet almát.
A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapport kreatívan is felhasználhatjuk, kisebb és nagyobb átmérőjű palacsinták is könnyedén süthetők belőle. Innen már csak egy lépés, hogy a gyerekzsúrok sztárja legyen, a különböző méretű palacsintákból kialakíthatunk állatka fejeket a tányérokra, például macit, majmot, cicát, baglyot. Vagy süthetünk egyforma méretű kicsi palacsintákat, amiket gyümölcsökkel váltakozva kis fanyársakra húzhatunk. Ezek a palacsintanyársak szintén szuperül mutatnak a kínálóasztalon.
A sűrűbb állagú tészta bundázáshoz is szuper
Hámozzunk meg és karikázzunk fel egy almát, magházát távolítsuk el. Mártsuk az almaszeleteket a kikevert tésztába, és bő, közepesen forró olajban süssük aranybarnára. Alma helyett választhatunk keményebb húsú körtét, ananászt vagy banánt is. A kész bundázott gyümölcsöt elég megszórni egy kis fahéjas porcukorral, de tálalhatjuk sodókkal, desszertöntetekkel is.
A Dr. Oetker Amerikai palacsinta alapporból gyerekjáték palacsintákat sütni, bevethetjük gyors desszertnek vagy még egy sietősebb napon is elkészíthetjük édes reggelinek, ebédnek. Egy torony édes palacsintával tuti jobban indul a nap!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
