Anyák napi sütemények – szeretettel készítve
Idén május 3-án, vasárnap ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat. Igaz, hogy ebben az évben nagyobb óvatosságra lesz szükség, de ha betartjuk a járványhelyzetre vonatkozó biztonsági előírásokat, javaslatokat, nyugodtan sort keríthetünk az ünneplésre.
A köszöntéshez édes meglepetés is dukál, mutatjuk, mi mindent készíthetünk szeretteinknek.</p>
Ha igazán kedves és szívhez szóló édességgel szeretnénk készülni, hangoljuk össze az ízeket és a formákat! Dönthetünk szivecskés vagy virág (például rózsa) formájú sütemény mellett. Vegyük figyelembe, hogy melyek a kedvenc ízei az ünnepeltnek, akár a tiramisut is elkészíthetjük egy kicsit ünnepibbre, vagy becsempészhetjük süteményünkbe a szezon legnépszerűbb gyümölcsét, az epret.
Aki úgy érzi, hogy kevésbé jártas a sütés világában, nyugodtan készülhet sütés nélküli desszerttel, például krémes, epres-müzlis anyák napi köszöntővel. Klasszikus gasztroajándékban is gondolkozhatunk, ez lehet például egy csatos üvegbe rétegezett süteménypor, amelyből majd a megajándékozott elkészítheti – a hozzá mellékelt recept alapján – a süteményt.
Vagy adhatunk például rózsaszirmos eperzselét, szép és látványos meglepetés. Ajándékunkat ne felejtsük el feldíszíteni szalagokkal, masnikkal, bájos matricákkal.
Apropó, díszítés. Ha inkább erre helyeznénk a hangsúlyt, de magát a feldíszítendő süteményt gyorsan és egyszerűen szeretnénk elkészíteni, válasszunk Dr. Oetker sütemény alapporokkal készült finomságokat, például szívecske formájú brownie-t vagy szépséges muffinokat. Mindkettőt fondant-nal díszíthetjük, a cukormasszával egyáltalán nem bonyolult dolgozni, ha ismerjük az alapfogásokat. Persze ha jobban szeretnénk, cukormázzal is feldobhatjuk a süteményeinket. Ha együtt alkotunk a gyerekekkel – mondjuk a nagyinak, jó ötlet egyszerűbb, de dekoratívan díszíthető süteményeket választani.
A leveles tésztával nem lehet hibázni! Könnyű, gyors és mutatós édességeket varázsolhatunk belőle. Kombinálhatjuk eperrel, formázhatjuk rózsa alakúra. Hasonlóan hamar megvan – és ráadásul sokáig is eláll – a keksz. Ezúttal készüljön linzer tésztából szívecskésre, eperlekvárral ízesítettre.
Ha nincs otthon kiszúróformánk, akkor sem kell elkeserednünk. A tésztából habzsák segítségével is kialakíthatunk kis virágokat, amelyeket aztán kedvünkre megtölthetünk.
Bár nincs tavasz eper nélkül, nem csak ezt a gyümölcsöt használhatjuk fel az anyák napi süteményekhez. Mutatós és finom befőttek közül is válogathatunk, készíthetünk például barackos desszerteket. A klasszikus formatorták kedvelői pedig akár „ehető bonbonos dobozt” is süthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
