Csodálatos, csupa fehér sütemények az ünnepi asztalra
2019. december 11.Bár most már tényleg rohamosan közelednek az ünnepek, még mindig nem késő új receptekkel tökéletesíteni a menüt. Aktuális összeállításunkban csupa csodálatosan fehér desszertet gyűjtöttünk csokorba.
Mit szimbolizál a fehér szín?
Télen a természet is visszavonul, pihen, és puha hótakaró alá vonul vissza.
Nincs is annál jobb, mint a meleg lakásból, takaró alól figyelni a szállingózó hópelyheket, ahogy fehérré varázsolják a tájat. A fehér szín a tisztaságot, szűziességet, ártatlanságot, a tiszta lapot, új kezdetet jelenti a színszimbolika szerint.
Dízsítsük a klasszikus süteményeket
A fehér sütemények könnyen válhatnak az ünnepi asztal díszévé. A hulló, fehér porcukor is megidézi a millió formájú, lenyűgöző hópelyheket.
A klasszikus habcsókok a régi idők karácsonyait idézik meg, sőt, akár még díszként is felakaszathatjuk őket a fára, melyen úgy ülhetnek, akár az erdei fákon a puha hópamacsok. Egy biztos: a kicsik egészen biztosan imádni fogják, akár a sütistálon találkoznak majd velük, akár titokban csenik le őket a fáról.
A nagy klasszikus kedvenceket is kipróbálhatjuk most egy kicsit más formában. A muffin például tökéletes arra, hogy egy kis ünnepi csavarral készítsük el.
A rétes is nagyszerű ünnepi fogás lehet
A körtés-mézesfűszeres változata igazi ízbomba, a tetején lágyan pihenő porcukor pedig olyan, akár a szűz hó. Persze csak addig, míg lelkes kis gyerekmancsok össze nem fogdossák, de miután a legkedvesebbeknek sütjük, talán pont ennek örülhetünk a legjobban.
A hagyományos, magyar karácsonyi italok között a tojáslikőrnek természetesen bérelt helye van. Ráadásul ezen is csavarhatunk egyet, és a kedvelt ital ízvilágát egy csodás süteménybe is átültethetjük.
Ha a vendégek között olyan is akad, aki vegán étrendet követ, őt is meglephetjük egy különleges, fehér finomsággal.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!