Csodálatos, csupa fehér sütemények az ünnepi asztalra

Dátum 2019. december 11.

Bár most már tényleg rohamosan közelednek az ünnepek, még mindig nem késő új receptekkel tökéletesíteni a menüt. Aktuális összeállításunkban csupa csodálatosan fehér desszertet gyűjtöttünk csokorba.

Télen a természet is visszavonul, pihen, és puha hótakaró alá vonul vissza.

Nincs is annál jobb, mint a meleg lakásból, takaró alól figyelni a szállingózó hópelyheket, ahogy fehérré varázsolják a tájat. A fehér szín a tisztaságot, szűziességet, ártatlanságot, a tiszta lapot, új kezdetet jelenti a színszimbolika szerint.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
sütniJó!
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A fehér sütemények könnyen válhatnak az ünnepi asztal díszévé. A hulló, fehér porcukor is megidézi a millió formájú, lenyűgöző hópelyheket. 

A klasszikus habcsókok a régi idők karácsonyait idézik meg, sőt, akár még díszként is felakaszathatjuk őket a fára, melyen úgy ülhetnek, akár az erdei fákon a puha hópamacsok. Egy biztos: a kicsik egészen biztosan imádni fogják, akár a sütistálon találkoznak majd velük, akár titokban csenik le őket a fáról.

A nagy klasszikus kedvenceket is kipróbálhatjuk most egy kicsit más formában. A muffin például tökéletes arra, hogy egy kis ünnepi csavarral készítsük el. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A rétes is nagyszerű ünnepi fogás lehet, a körtés-mézesfűszeres változata igazi ízbomba, a tetején lágyan pihenő porcukor pedig olyan, akár a szűz hó. Persze csak addig, míg lelkes kis gyerekmancsok össze nem fogdossák, de miután a legkedvesebbeknek sütjük, talán pont ennek örülhetünk a legjobban.

A hagyományos, magyar karácsonyi italok között a tojáslikőrnek természetesen bérelt helye van. Ráadásul ezen is csavarhatunk egyet, és a kedvelt ital ízvilágát egy csodás süteménybe is átültethetjük.

Ha a vendégek között olyan is akad, aki vegán étrendet követ, őt is meglephetjük egy különleges, fehér finomsággal.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!