Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
2022. május 12.Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?
Miért szuper választás a zab alapú reggeli?
A tudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. A zabnak magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, segíthet a vércukor- és koleszterinszintünk, valamint a vérnyomásunk szabályozásában. Ha zab alapú reggelit fogyasztunk, délig biztosan ki fog tartani a lendület, nem telít el, de laktat, megadja a napindító energialöketet. Persze nemcsak reggelire, hanem más kisétkezésre, például uzsonnára is ajánljuk. Ráadásul ha kását eszünk, hozzáadott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, mandulával, chia maggal, tejtermékekkel további hasznos tápanyagokat is juttatunk a szervezetünkbe.
Válassz egy ízt, turbózd fel!
A Dr. Oetker Vitalis Zabkásák számos ízben kaphatók, így mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Elkészíteni pedig igazán gyerekjáték: csak öntsük fel 125 ml forró (100 °C) folyadékkal, keverjük át, és 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. A folyadék lehet víz, tej, növényi tej vagy ital, de akár gyümölcslé is. Gondolkozzunk kreatívan! A csokis zabkásához például jól megy a narancs, ezért miért ne készíthetnénk el narancslével felöntve és narancsdarabokkal dúsítva? Vagy akár a kedvenc sütinket, desszertünket is alapul vehetjük. Ha szeretjük a „karibi” ízeket, dobjuk fel a kókuszos zabkását ananásszal és kókuszchipsszel - akár teljesen vegán változatban is. A banános pedig mennyei étcsokival! Vagy az almás pite a legkedvesebb sütink? Akkor jöhet az almás-fahéjas zabkása pici gyömbérrel kiegészítve, almacikkekkel és diódarabokkal. Brownie rajongóknak pedig szinte kötelező egy csokis verzió eperrel – a tejszínhabot pedig ezúttal helyettesítse Creme VEGA topping! A zabkásák között találunk cukorcsökkentett és hozzáadott cukortól mentes verziót, valamint laktózmentes kását is. Előbbiek esetén figyeljünk arra, hogy a kásánkat olyan hozzávalókkal egészítsük ki, amelyek szintén nem tartalmaznak finomított cukrot. Utóbbit pedig laktózmentes tejjel vagy növényi tejjel, itallal öntsük fel. Ha pedig gyerekeknek készítjük a kását, szánjunk plusz 5 percet a reggelire, és gyümölcsökből, magvakból készítsünk mókás pofikat, állatfejeket a kása tetejére!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!