Sütnél valamit? Ezekhez a sütikhez nem kell boltba rohanni, a hozzávalókat megtalálod otthon

Dátum 2020. május 13.
Nincs is jobb, mint belefogni egy kis spontán sütögetésbe. Ha éppen van időnk, és meglepnénk a szeretteinket egy finom édes vagy sós sütivel, érdemes először körbenézni a hűtőnkben és a kamrapolcon.

Jó eséllyel lapul ott pár olyan alapvető hozzávaló, amely segítségével már neki is állhatunk a sütinknek, azaz teljesen felesleges leugrani a boltba. Liszt, cukor, vaj vagy margarin és egy-két további összetevő – ennyire lesz csak szükségünk. Lássuk, mi mindenből süthetünk!

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legtöbbünk kamrájában megbújik egy üveg lekvár. Kis túlzással már nyert ügyünk van, hiszen a legegyszerűbb süteményt is remekül feldobja a gyümölcsös íz. Sütésálló lekvárral sütés előtt is megtölthetjük a kelt vagy akár omlós tésztánkat, de a kész sütemények, például kekszek töltelékeként ugyanúgy használhatunk lekvárt. Ez utóbbihoz a hígabb verziók szintén megfelelőek. És ne feledjük: sem a kelt, sem az omlós alaptészták nem kívánnak különleges hozzávalókat.

Tölthető édességekben egyébként is érdemes gondolkoznunk, hiszen az egyszerű összetevőkből álló alaprecept nemcsak lekvárral, hanem pudinggal is feldobható. Sőt! Ha még a tésztához is hiányzik ez-az, a pohárkrém lesz a legtutibb választás.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha másfajta gyümölcsös édességre vágyunk, nézzünk körül a kamrában! Alma általában szokott otthon lenni, az almás pitéhez pedig – bárhonnan nézzük – ez a legfontosabb alapanyag. Friss gyümölcs hiányában választhatunk befőttet, őszibarackkal például pitét vagy rétest is süthetünk.

Lehet, hogy elsőre eszünkbe sem jut, de az omlós és kelt tésztákhoz hasonlóan az égetett tészta is csupa hétköznapi hozzávalóból áll, a képviselőfánk töltelékét pedig úgy variáljuk, ahogy csak szeretnénk: puding vagy tejszínhab egyaránt tökéletes lesz a kis kalapok alá. Hasonló a helyzet a fánkokkal. Ki mondta, hogy egy finom fánk kizárólag farsang idején kerülhet az asztalra?

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mondhatnánk viccesen, hogy a sós sütemény szintén szuper választás, hiszen még cukor sem kell hozzá. Tény, hogy édesítésre nem lesz szükség, de komolyra fordítva a szót, egyébként is jó választás a kelt tésztából készült, tetszőleges feltéttel megpakolható lepényféleség, vagy az omlós ropogtatnivaló. A sós kekszeket, rudacskákat megszórhatjuk maradék sajttalmagvakkal. És persze olyan hozzávalókat is számba vehetünk a hozzávalók összekészítésénél, amelyeket nem feltétlenül sütéshez vásároltunk, ilyen például a paradicsompüré vagy a pesztó.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

És a végére jöjjön még egy, elsőre talán meglepőnek tűnő kérdés: feltétlenül szükségünk lesz lisztre? A válasz legtöbbször igen, de ha épp kifogytunk, akkor sem kell kétségbe esni. Aprósütit például liszt nélkül, tojásfehérjével és finomra őrölt olajos maggal (mandulával vagy dióval) is készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-18
0 Kedvelés

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!