Sütnél valamit? Ezekhez a sütikhez nem kell boltba rohanni, a hozzávalókat megtalálod otthon

Dátum 2020. május 13.

Nincs is jobb, mint belefogni egy kis spontán sütögetésbe. Ha éppen van időnk, és meglepnénk a szeretteinket egy finom édes vagy sós sütivel, érdemes először körbenézni a hűtőnkben és a kamrapolcon.

 Lássuk, mi mindenből süthetünk!

Jó eséllyel lapul ott pár olyan alapvető hozzávaló, amely segítségével már neki is állhatunk a sütinknek, azaz teljesen felesleges leugrani a boltba. Liszt, cukor, vaj vagy margarin és egy-két további összetevő – ennyire lesz csak szükségünk. 

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Különféle tésztákat tölthetünk lekvárral, pudinggal

Legtöbbünk kamrájában megbújik egy üveg lekvár. Kis túlzással már nyert ügyünk van, hiszen a legegyszerűbb süteményt is remekül feldobja a gyümölcsös íz. Sütésálló lekvárral sütés előtt is megtölthetjük a kelt vagy akár omlós tésztánkat, de a kész sütemények, például kekszek töltelékeként ugyanúgy használhatunk lekvárt. Ez utóbbihoz a hígabb verziók szintén megfelelőek. És ne feledjük: sem a kelt, sem az omlós alaptészták nem kívánnak különleges hozzávalókat.

Tölthető édességekben egyébként is érdemes gondolkoznunk, hiszen az egyszerű összetevőkből álló alaprecept nemcsak lekvárral, hanem pudinggal is feldobható. Sőt! Ha még a tésztához is hiányzik ez-az, a pohárkrém lesz a legtutibb választás.

Gyümölcsök felhasználása pitékhez, rétesekhez

Ha másfajta gyümölcsös édességre vágyunk, nézzünk körül a kamrában! Alma általában szokott otthon lenni, az almás pitéhez pedig – bárhonnan nézzük – ez a legfontosabb alapanyag. Friss gyümölcs hiányában választhatunk befőttet, őszibarackkal például pitét vagy rétest is süthetünk.

Lehet, hogy elsőre eszünkbe sem jut, de az omlós és kelt tésztákhoz hasonlóan az égetett tészta is csupa hétköznapi hozzávalóból áll, a képviselőfánk töltelékét pedig úgy variáljuk, ahogy csak szeretnénk: puding vagy tejszínhab egyaránt tökéletes lesz a kis kalapok alá. Hasonló a helyzet a fánkokkal. Ki mondta, hogy egy finom fánk kizárólag farsang idején kerülhet az asztalra?

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Sós finomságok is készülhetnek

Mondhatnánk viccesen, hogy a sós sütemény szintén szuper választás, hiszen még cukor sem kell hozzá. Tény, hogy édesítésre nem lesz szükség, de komolyra fordítva a szót, egyébként is jó választás a kelt tésztából készült, tetszőleges feltéttel megpakolható lepényféleség, vagy az omlós ropogtatnivaló. A sós kekszeket, rudacskákat megszórhatjuk maradék sajttalmagvakkal. És persze olyan hozzávalókat is számba vehetünk a hozzávalók összekészítésénél, amelyeket nem feltétlenül sütéshez vásároltunk, ilyen például a paradicsompüré vagy a pesztó.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mi készüljön, ha nincs otthon liszt?

És a végére jöjjön még egy, elsőre talán meglepőnek tűnő kérdés: feltétlenül szükségünk lesz lisztre? A válasz legtöbbször igen, de ha épp kifogytunk, akkor sem kell kétségbe esni. Aprósütit például liszt nélkül, tojásfehérjével és finomra őrölt olajos maggal (mandulával vagy dióval) is készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!