A töltött sütik titkai

Dátum 2019. szeptember 20.

Bukta, batyu, kakaós csiga? Isteni töltött finomságok. Összegyűjtöttünk most pár tippet, amelyek segítségével könnyebben elérhető a vágyott végeredmény.

  • A töltött sütemények akkor igazán finomak, ha a tészta és a töltelék aránya jól eltalált.
  • Változatossá tehetünk egy bevált receptet, ha a tölteléket alkalmanként más fűszerezéssel készítjük. Ez igaz lehet mind a sós, mind az édes sütemények esetében is.
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Fontos, hogy a töltelékünk ne legyen túl híg. Ennek több oka is van. Egyrészt eláztathatja a tésztát, másrészt ki is folyhat, ami a végeredménynek sem tesz jót, illetve a kifolyt töltelék könnyen oda is ég.
  • Bár gondolhatnánk azt, hogy mindig a minél több töltelék az igazán kívánatos, de túltölteni sem érdemes a süteményeket, mert egyes tészták kiszakadhatnak, a töltelék szintén kifolyhat, más recepteknél pedig a túl sok töltelék eltolhatja az ízeket egy bizonyos irányba és így megbomolhat a kész süti ízharmóniája. 
  • Töltött sütik, péksütik készítésekor fontos arra is figyelni, hogy a tésztánk jó állagú, könnyen formálható legyen és ne törjön, mert ellenkező esetben nem minden esetben tudjuk formázni, ami szintén a töltelék kárára mehet.
  • A jó formázhatóság azért is fontos szempont, hogy jól el tudjuk dolgozni a sütemény azon részeit, ahol kifolyhat a töltelék.
sütniJó!
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Sajnos minden balesetet nem lehet kiküszöbölni, ezért a töltött sütik alá érdemes sütőpapírt tenni.
  • Bár vannak olyan receptek, amelyek egyes gyümölcsöknek kifejezetten a maggal együtt való sütését javasolják annak érdekében, hogy a végeredmény még komplexebb ízélményt adhasson, de a töltött sütemények esetében ezt a módszert érdemes kerülni. Miután a töltelék sok esetben nem látható, bárki könnyen ráharaphat egy magra, s így sérülhetnek a fogai.
  • Ha a batyukhoz a tésztát meleg késsel vágjuk fel, szép, egyenes széleket kaphatunk.
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!