A töltött sütik titkai
Bukta, batyu, kakaós csiga? Isteni töltött finomságok. Összegyűjtöttünk most pár tippet, amelyek segítségével könnyebben elérhető a vágyott végeredmény.
- A töltött sütemények akkor igazán finomak, ha a tészta és a töltelék aránya jól eltalált.
- Változatossá tehetünk egy bevált receptet, ha a tölteléket alkalmanként más fűszerezéssel készítjük. Ez igaz lehet mind a sós, mind az édes sütemények esetében is.
- Fontos, hogy a töltelékünk ne legyen túl híg. Ennek több oka is van. Egyrészt eláztathatja a tésztát, másrészt ki is folyhat, ami a végeredménynek sem tesz jót, illetve a kifolyt töltelék könnyen oda is ég.
- Bár gondolhatnánk azt, hogy mindig a minél több töltelék az igazán kívánatos, de túltölteni sem érdemes a süteményeket, mert egyes tészták kiszakadhatnak, a töltelék szintén kifolyhat, más recepteknél pedig a túl sok töltelék eltolhatja az ízeket egy bizonyos irányba és így megbomolhat a kész süti ízharmóniája.
- Töltött sütik, péksütik készítésekor fontos arra is figyelni, hogy a tésztánk jó állagú, könnyen formálható legyen és ne törjön, mert ellenkező esetben nem minden esetben tudjuk formázni, ami szintén a töltelék kárára mehet.
- A jó formázhatóság azért is fontos szempont, hogy jól el tudjuk dolgozni a sütemény azon részeit, ahol kifolyhat a töltelék.
- Sajnos minden balesetet nem lehet kiküszöbölni, ezért a töltött sütik alá érdemes sütőpapírt tenni.
- Bár vannak olyan receptek, amelyek egyes gyümölcsöknek kifejezetten a maggal együtt való sütését javasolják annak érdekében, hogy a végeredmény még komplexebb ízélményt adhasson, de a töltött sütemények esetében ezt a módszert érdemes kerülni. Miután a töltelék sok esetben nem látható, bárki könnyen ráharaphat egy magra, s így sérülhetnek a fogai.
- Ha a batyukhoz a tésztát meleg késsel vágjuk fel, szép, egyenes széleket kaphatunk.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
