A töltött sütik titkai

Dátum 2019. szeptember 20.

Bukta, batyu, kakaós csiga? Isteni töltött finomságok. Összegyűjtöttünk most pár tippet, amelyek segítségével könnyebben elérhető a vágyott végeredmény.

  • A töltött sütemények akkor igazán finomak, ha a tészta és a töltelék aránya jól eltalált.
  • Változatossá tehetünk egy bevált receptet, ha a tölteléket alkalmanként más fűszerezéssel készítjük. Ez igaz lehet mind a sós, mind az édes sütemények esetében is.
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Fontos, hogy a töltelékünk ne legyen túl híg. Ennek több oka is van. Egyrészt eláztathatja a tésztát, másrészt ki is folyhat, ami a végeredménynek sem tesz jót, illetve a kifolyt töltelék könnyen oda is ég.
  • Bár gondolhatnánk azt, hogy mindig a minél több töltelék az igazán kívánatos, de túltölteni sem érdemes a süteményeket, mert egyes tészták kiszakadhatnak, a töltelék szintén kifolyhat, más recepteknél pedig a túl sok töltelék eltolhatja az ízeket egy bizonyos irányba és így megbomolhat a kész süti ízharmóniája. 
  • Töltött sütik, péksütik készítésekor fontos arra is figyelni, hogy a tésztánk jó állagú, könnyen formálható legyen és ne törjön, mert ellenkező esetben nem minden esetben tudjuk formázni, ami szintén a töltelék kárára mehet.
  • A jó formázhatóság azért is fontos szempont, hogy jól el tudjuk dolgozni a sütemény azon részeit, ahol kifolyhat a töltelék.
sütniJó!
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Sajnos minden balesetet nem lehet kiküszöbölni, ezért a töltött sütik alá érdemes sütőpapírt tenni.
  • Bár vannak olyan receptek, amelyek egyes gyümölcsöknek kifejezetten a maggal együtt való sütését javasolják annak érdekében, hogy a végeredmény még komplexebb ízélményt adhasson, de a töltött sütemények esetében ezt a módszert érdemes kerülni. Miután a töltelék sok esetben nem látható, bárki könnyen ráharaphat egy magra, s így sérülhetnek a fogai.
  • Ha a batyukhoz a tésztát meleg késsel vágjuk fel, szép, egyenes széleket kaphatunk.
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!