Fagyira fel!
2019. június 12.Ha nyár, akkor fagyi! Ehhez kétség nem fér, sőt, akár otthon is elkészíthetjük a kedvenc nyári finomságunkat. A “jeges nyalat” a nyár elmaradhatatlan kelléke. Minden ízben isteni lehet és persze otthon is könnyedén elkészíthetjük.
Házi készítésű fagyi előnyei
Bár talán trónjáról letaszíthatatlan a csokifagyi, ilyenkor érdemes a gyümölcsöket is belecsempészni a fagyiba.
Sokat könnyíthet, ha van fagylaltkészítő gép a háztartásban, de akkor sem kell elkeseredni, ha nincs, hiszen egy finom fagyi gép nélkül is elkészíthető.
Ha mi készítjük a saját fagyinkat, fontos előny lehet, hogy szabályozhatjuk a bele kerülő cukor mennyiségét, illetve akár kombinálhatjuk úgy is a gyümölcsöket, hogy ne, vagy csak minimálisan kelljen cukrot adnunk az otthon készült nyalánksághoz. Ha például a banánt házasítjuk más gyümölcsökkel, akár egy pici méz is elégséges lehet édesítés gyanánt.
Dobjuk fel gyümölcsökkel
Ha két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, azaz szeretnénk valami egyszerű klasszikust kombinálni a nyári gyümölcsözönnel, az is könnyedén megoldható. Egy jó minőségű fagylatporral megteremthetjük az alapot, és feldobhatjuk az elkészült finomságot szinte bármilyen idénygyümölccsel.
A vanília mellé kiválóan passzol a málna, eper, áfonya, szeder, barack, a csokifagyinak pedig régi és hű társa például a meggy, de a cseresznyével is remek párost alkothatnak.
A gyümölcsöket nyersen is a fagyihoz tehetjük, de készíthetünk belőlük egy kevéske cukorral kiváló gyümölcsös öntetet is, mellyel igazán különlegessé tehetjük a végeredményt.
A legegyszerűbb hűsítő
Ha nincs időnk vagy kedvünk a konyhában szorgoskodni akkor sem kell kétségbe esnünk: a legegyszerűbb hűvös finomság, ha jó minőségű gyümölcslevet jégkrém formákba öntünk és betesszük a mélyhűtőbe. Isteni hűsítő uzsonna lehet és a kicsik végtelenül hálásak lesznek érte.
Ilyenkor nyáron nincs más dolgunk, mint bátran kísérletezni az ízekkel, gyümölcsökkel. Abban biztosak lehetünk, hogy próbálkozásainkat lelkes és csillogó gyerekszempárok fogják meghálálni.
Kapcsolódó cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!