Így lesz szuper a szörpöd!

Dátum 2019. június 05.

A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.

Bármit is főzünk be, fontos, hogy minden eszköz és felület megfelelően tiszta legyen, mielőtt hozzáfogunk a művelethez. Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne buggyanjon meg a szörpünk.

Azt gondolnánk, hogy csak gyümölcsökből készíthetünk finom szörpöket, de ha egy kis változatosságra vágyunk, nyugodtan próbáljunk ki a klasszikus bodza mellett más virágokat, fűszereket is.

A rózsából, ibolyából, mentából, citromfűből vagy akár a pitypangból is isteni szörpöt készíthetünk a hagyományosabb meggy, eper, málna mellett.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A szörpkészítésnél is igaz az alapszabály: befőzéshez érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk. Ha romlott szem kerül a főzetbe, az sajnos elronthatja a munkánkat.

Az üvegeket főzzük ki negyedóráig vízben és utána száraz konyharuhán hagyjuk, hogy lecsöpögjenek.

Ne törölgessük őket, mert a konyharuháról újra az üvegre kerülhetnek szennyeződések és akkor oda a szörpünk. 

Ha csatos üveget használunk, a gumigyűrűt se felejtsük el kifőzni! Ha csavaros üveget használunk, ellenőrizzük, hogy a fedő nem rozsdás-e, de a legjobb, ha új kupakot használunk.

Úgy tudjuk tesztelni, hogy légmentesen zár-e az üvegünk, hogy megtöltjük vízzel és fejjel lefele fordítjuk. Ha nem ereszt, akkor elég jól zár.

Ha a biztonság kedvéért fóliát is teszünk a kupak alá, arra vigyázzunk, hogy ne csavarodjon meg, mert akkor ott is beszökhet a levegő, amitől a szörp szintén megromolhat.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kutatások szerint az ételekhez való viszonyunkat a színük is erősen meghatározza. Az idő múlásával szörpünk fakulhat. Ezt teljesen megakadályozni nem lehet, de a folyamat citromsavval, vagy borkősavval lassítható. Ha nem szeretnénk a felsorolt szereket a szörphöz adni, három literenként fél citrom leve szintén segíthet.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!