Így lesz szuper a szörpöd!

Dátum 2019. június 05.

A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.

Próbáljunk ki új ízeket

Bármit is főzünk be, fontos, hogy minden eszköz és felület megfelelően tiszta legyen, mielőtt hozzáfogunk a művelethez. Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne buggyanjon meg a szörpünk.

Azt gondolnánk, hogy csak gyümölcsökből készíthetünk finom szörpöket, de ha egy kis változatosságra vágyunk, nyugodtan próbáljunk ki a klasszikus bodza mellett más virágokat, fűszereket is.

A rózsából, ibolyából, mentából, citromfűből vagy akár a pitypangból is isteni szörpöt készíthetünk a hagyományosabb meggy, eper, málna mellett.

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Csak egészséges gyümölcsöket főzzünk be

A szörpkészítésnél is igaz az alapszabály: befőzéshez érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk. Ha romlott szem kerül a főzetbe, az sajnos elronthatja a munkánkat.

Az üvegeket főzzük ki negyedóráig vízben és utána száraz konyharuhán hagyjuk, hogy lecsöpögjenek.

Ne törölgessük őket, mert a konyharuháról újra az üvegre kerülhetnek szennyeződések és akkor oda a szörpünk. 

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ügyeljünk a légmentes lezárásra

Ha csatos üveget használunk, a gumigyűrűt se felejtsük el kifőzni! Ha csavaros üveget használunk, ellenőrizzük, hogy a fedő nem rozsdás-e, de a legjobb, ha új kupakot használunk.

Úgy tudjuk tesztelni, hogy légmentesen zár-e az üvegünk, hogy megtöltjük vízzel és fejjel lefele fordítjuk. Ha nem ereszt, akkor elég jól zár.

Ha a biztonság kedvéért fóliát is teszünk a kupak alá, arra vigyázzunk, hogy ne csavarodjon meg, mert akkor ott is beszökhet a levegő, amitől a szörp szintén megromolhat.

Kutatások szerint az ételekhez való viszonyunkat a színük is erősen meghatározza. Az idő múlásával szörpünk fakulhat. Ezt teljesen megakadályozni nem lehet, de a folyamat citromsavval, vagy borkősavval lassítható. Ha nem szeretnénk a felsorolt szereket a szörphöz adni, három literenként fél citrom leve szintén segíthet.

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!