Így lesz szuper a szörpöd!

Dátum 2019. június 05.

A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.

Próbáljunk ki új ízeket

Bármit is főzünk be, fontos, hogy minden eszköz és felület megfelelően tiszta legyen, mielőtt hozzáfogunk a művelethez. Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne buggyanjon meg a szörpünk.

Azt gondolnánk, hogy csak gyümölcsökből készíthetünk finom szörpöket, de ha egy kis változatosságra vágyunk, nyugodtan próbáljunk ki a klasszikus bodza mellett más virágokat, fűszereket is.

A rózsából, ibolyából, mentából, citromfűből vagy akár a pitypangból is isteni szörpöt készíthetünk a hagyományosabb meggy, eper, málna mellett.

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Csak egészséges gyümölcsöket főzzünk be

A szörpkészítésnél is igaz az alapszabály: befőzéshez érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk. Ha romlott szem kerül a főzetbe, az sajnos elronthatja a munkánkat.

Az üvegeket főzzük ki negyedóráig vízben és utána száraz konyharuhán hagyjuk, hogy lecsöpögjenek.

Ne törölgessük őket, mert a konyharuháról újra az üvegre kerülhetnek szennyeződések és akkor oda a szörpünk. 

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ügyeljünk a légmentes lezárásra

Ha csatos üveget használunk, a gumigyűrűt se felejtsük el kifőzni! Ha csavaros üveget használunk, ellenőrizzük, hogy a fedő nem rozsdás-e, de a legjobb, ha új kupakot használunk.

Úgy tudjuk tesztelni, hogy légmentesen zár-e az üvegünk, hogy megtöltjük vízzel és fejjel lefele fordítjuk. Ha nem ereszt, akkor elég jól zár.

Ha a biztonság kedvéért fóliát is teszünk a kupak alá, arra vigyázzunk, hogy ne csavarodjon meg, mert akkor ott is beszökhet a levegő, amitől a szörp szintén megromolhat.

Kutatások szerint az ételekhez való viszonyunkat a színük is erősen meghatározza. Az idő múlásával szörpünk fakulhat. Ezt teljesen megakadályozni nem lehet, de a folyamat citromsavval, vagy borkősavval lassítható. Ha nem szeretnénk a felsorolt szereket a szörphöz adni, három literenként fél citrom leve szintén segíthet.

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!