Így lesz szuper a szörpöd!

Dátum 2019. június 05.

A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.

Próbáljunk ki új ízeket

Bármit is főzünk be, fontos, hogy minden eszköz és felület megfelelően tiszta legyen, mielőtt hozzáfogunk a művelethez. Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne buggyanjon meg a szörpünk.

Azt gondolnánk, hogy csak gyümölcsökből készíthetünk finom szörpöket, de ha egy kis változatosságra vágyunk, nyugodtan próbáljunk ki a klasszikus bodza mellett más virágokat, fűszereket is.

A rózsából, ibolyából, mentából, citromfűből vagy akár a pitypangból is isteni szörpöt készíthetünk a hagyományosabb meggy, eper, málna mellett.

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Csak egészséges gyümölcsöket főzzünk be

A szörpkészítésnél is igaz az alapszabály: befőzéshez érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk. Ha romlott szem kerül a főzetbe, az sajnos elronthatja a munkánkat.

Az üvegeket főzzük ki negyedóráig vízben és utána száraz konyharuhán hagyjuk, hogy lecsöpögjenek.

Ne törölgessük őket, mert a konyharuháról újra az üvegre kerülhetnek szennyeződések és akkor oda a szörpünk. 

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ügyeljünk a légmentes lezárásra

Ha csatos üveget használunk, a gumigyűrűt se felejtsük el kifőzni! Ha csavaros üveget használunk, ellenőrizzük, hogy a fedő nem rozsdás-e, de a legjobb, ha új kupakot használunk.

Úgy tudjuk tesztelni, hogy légmentesen zár-e az üvegünk, hogy megtöltjük vízzel és fejjel lefele fordítjuk. Ha nem ereszt, akkor elég jól zár.

Ha a biztonság kedvéért fóliát is teszünk a kupak alá, arra vigyázzunk, hogy ne csavarodjon meg, mert akkor ott is beszökhet a levegő, amitől a szörp szintén megromolhat.

Kutatások szerint az ételekhez való viszonyunkat a színük is erősen meghatározza. Az idő múlásával szörpünk fakulhat. Ezt teljesen megakadályozni nem lehet, de a folyamat citromsavval, vagy borkősavval lassítható. Ha nem szeretnénk a felsorolt szereket a szörphöz adni, három literenként fél citrom leve szintén segíthet.

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
2 Kedvelés

Pizza-pillanatok: az olasz kedvenc sosem unalmas!

Az ízlésünk velünk együtt változik, így a pizza műfaján belül is mindig másra vágyunk. Újítsuk meg kedvencünket, mutatjuk, hogyan!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-10-21
0 Kedvelés

Csokit vagy csalunk! „Rémisztő” halloween-édességek

Halloween ünnepére készülve nyugodtan „játszhatunk az étellel”. Legyen minél „rémisz-tőbb”, azaz inkább mulatságos: pókok, múmiák, szörnyek, boszik, sorakozó!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-10-15
0 Kedvelés

Süssünk sós pitéket!

A pite szó hallatára legtöbbünknek a klasszikus almás jut rögtön eszünkbe. Most viszont irány a sós piték világa, izgalmas utazásnak ígérkezik!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!