Így lesz szuper a szörpöd!
A lekvárok, dzsemek mellett ez az időszak a szörp készítésének is kedvez. Nézzük néhány hasznos tanácsot, amelyektől a te szörpöd is mennyei lehet.
Próbáljunk ki új ízeket
Bármit is főzünk be, fontos, hogy minden eszköz és felület megfelelően tiszta legyen, mielőtt hozzáfogunk a művelethez. Ez a lépés kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne buggyanjon meg a szörpünk.
Azt gondolnánk, hogy csak gyümölcsökből készíthetünk finom szörpöket, de ha egy kis változatosságra vágyunk, nyugodtan próbáljunk ki a klasszikus bodza mellett más virágokat, fűszereket is.
A rózsából, ibolyából, mentából, citromfűből vagy akár a pitypangból is isteni szörpöt készíthetünk a hagyományosabb meggy, eper, málna mellett.
Csak egészséges gyümölcsöket főzzünk be
A szörpkészítésnél is igaz az alapszabály: befőzéshez érett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk. Ha romlott szem kerül a főzetbe, az sajnos elronthatja a munkánkat.
Az üvegeket főzzük ki negyedóráig vízben és utána száraz konyharuhán hagyjuk, hogy lecsöpögjenek.
Ne törölgessük őket, mert a konyharuháról újra az üvegre kerülhetnek szennyeződések és akkor oda a szörpünk.
Ügyeljünk a légmentes lezárásra
Ha csatos üveget használunk, a gumigyűrűt se felejtsük el kifőzni! Ha csavaros üveget használunk, ellenőrizzük, hogy a fedő nem rozsdás-e, de a legjobb, ha új kupakot használunk.
Úgy tudjuk tesztelni, hogy légmentesen zár-e az üvegünk, hogy megtöltjük vízzel és fejjel lefele fordítjuk. Ha nem ereszt, akkor elég jól zár.
Ha a biztonság kedvéért fóliát is teszünk a kupak alá, arra vigyázzunk, hogy ne csavarodjon meg, mert akkor ott is beszökhet a levegő, amitől a szörp szintén megromolhat.
Kutatások szerint az ételekhez való viszonyunkat a színük is erősen meghatározza. Az idő múlásával szörpünk fakulhat. Ezt teljesen megakadályozni nem lehet, de a folyamat citromsavval, vagy borkősavval lassítható. Ha nem szeretnénk a felsorolt szereket a szörphöz adni, három literenként fél citrom leve szintén segíthet.
Kapcsolódó cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
