Így vezesd be a kicsiket a sütés világába!

Dátum 2019. május 17.

Sokat számít, a kicsik milyen mintával találkoznak otthon és mikor kezdenek játékosan ismerkedni az eszközök és a hozzávalók világával a konyhában.

A sütés egy olyan folyamat, melyben számtalan olyan részfeladat van, amelyet különböző korú gyerekek is nagy biztonsággal el tudnak végezni.

Természetesen kell hozzá némi szülői lendület és lazaság, hogy az aprónépet beengedjük a konyhába, de vigasztaljon minket az a tény, hogy hosszú távon megéri vállalni a kihívást.

Persze nem a dédi nyolcvanadik születésnapjára készülő torta készítésébe érdemes elsőre bevonni őket, de szerencsére számtalan olyan gyerek-kompatibilis süti van, ahol az apró kezek is részt vehetnek a folyamatban.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A legkisebbeknek már az is öröm, ha azt csinálhatják, mint anya.

Csípjünk le a tésztánkból egy gyerekökölnyi darabot és bízzuk a kicsik fantáziájára, mit kezdenek vele. Már az egy-két éves gyereknek is kiváló foglalatosság, közben pedig játékosan ismerkedhetnek a textúrákkal, érzetekkel.

A 3-4 éves korosztály már akár a valós formázásból is kiveheti a részét, golyók készítését bízhatjuk rájuk.

Amint kicsit nagyobbak lesznek, a hozzávalók kimérésében is kivehetik a részüket és az egyes alapanyagokat akár már ők maguk is beleönthetik - némi szülői segítséggel - a keverőtálba.

Az ovis korosztály már a dekorálásba is becsatlakozhat: muffinok, cupcake-ek, sütinyalókák esetében szárnyalhat bátran a fantázia.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A kisiskolásoknak már a hozzávalók kimérése is izgalmas lehet. Megismerhetik a mértékegységeket, játékosan barátkozhatnak a számokkal. Ha egy sütinél növeljük az alapanyagok mennyiségét, akár nagyobb számok szorzását is gyakorolhatjuk egy tál kevert tészta felett.

További előnye lehet a közös ténykedésnek, hogy a kicsik szívesebben megkóstolják azokat az új, ismeretlen dolgokat, melyeknek készítésében ők is részt vettek.

A közösen megalkotott spenótos batyunak általában nagyobb esélye van a sikerre, mintha egyből főzelék vagy zöldségpüré formájában ismerkednének meg a sokakat megosztó zöldséggel.

Minőségi együtt töltött idő, közös élmény, játékos tanulás - ha a kicsiket is bevonjuk a konyhai tevékenységekbe, ezekben mind részünk lehet.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!