Így vezesd be a kicsiket a sütés világába!
Sokat számít, a kicsik milyen mintával találkoznak otthon és mikor kezdenek játékosan ismerkedni az eszközök és a hozzávalók világával a konyhában.
Egyszerű feladatokat bízzunk a kicsikre.
A sütés egy olyan folyamat, melyben számtalan olyan részfeladat van, amelyet különböző korú gyerekek is nagy biztonsággal el tudnak végezni.
Természetesen kell hozzá némi szülői lendület és lazaság, hogy az aprónépet beengedjük a konyhába, de vigasztaljon minket az a tény, hogy hosszú távon megéri vállalni a kihívást.
Persze nem a dédi nyolcvanadik születésnapjára készülő torta készítésébe érdemes elsőre bevonni őket, de szerencsére számtalan olyan gyerek-kompatibilis süti van, ahol az apró kezek is részt vehetnek a folyamatban.
A legkisebbeknek már az is öröm, ha azt csinálhatják, mint anya.
Csípjünk le a tésztánkból egy gyerekökölnyi darabot és bízzuk a kicsik fantáziájára, mit kezdenek vele. Már az egy-két éves gyereknek is kiváló foglalatosság, közben pedig játékosan ismerkedhetnek a textúrákkal, érzetekkel.
A 3-4 éves korosztály már akár a valós formázásból is kiveheti a részét, golyók készítését bízhatjuk rájuk.
Amint kicsit nagyobbak lesznek, a hozzávalók kimérésében is kivehetik a részüket és az egyes alapanyagokat akár már ők maguk is beleönthetik - némi szülői segítséggel - a keverőtálba.
Az ovis korosztály már a dekorálásba is becsatlakozhat: muffinok, cupcake-ek, sütinyalókák esetében szárnyalhat bátran a fantázia.
A nagyobbaknak játékos tanulás.
A kisiskolásoknak már a hozzávalók kimérése is izgalmas lehet. Megismerhetik a mértékegységeket, játékosan barátkozhatnak a számokkal. Ha egy sütinél növeljük az alapanyagok mennyiségét, akár nagyobb számok szorzását is gyakorolhatjuk egy tál kevert tészta felett.
További előnye lehet a közös ténykedésnek, hogy a kicsik szívesebben megkóstolják azokat az új, ismeretlen dolgokat, melyeknek készítésében ők is részt vettek.
A közösen megalkotott spenótos batyunak általában nagyobb esélye van a sikerre, mintha egyből főzelék vagy zöldségpüré formájában ismerkednének meg a sokakat megosztó zöldséggel.
Minőségi együtt töltött idő, közös élmény, játékos tanulás - ha a kicsiket is bevonjuk a konyhai tevékenységekbe, ezekben mind részünk lehet.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
