Így vezesd be a kicsiket a sütés világába!
Sokat számít, a kicsik milyen mintával találkoznak otthon és mikor kezdenek játékosan ismerkedni az eszközök és a hozzávalók világával a konyhában.
Egyszerű feladatokat bízzunk a kicsikre.
A sütés egy olyan folyamat, melyben számtalan olyan részfeladat van, amelyet különböző korú gyerekek is nagy biztonsággal el tudnak végezni.
Természetesen kell hozzá némi szülői lendület és lazaság, hogy az aprónépet beengedjük a konyhába, de vigasztaljon minket az a tény, hogy hosszú távon megéri vállalni a kihívást.
Persze nem a dédi nyolcvanadik születésnapjára készülő torta készítésébe érdemes elsőre bevonni őket, de szerencsére számtalan olyan gyerek-kompatibilis süti van, ahol az apró kezek is részt vehetnek a folyamatban.
A legkisebbeknek már az is öröm, ha azt csinálhatják, mint anya.
Csípjünk le a tésztánkból egy gyerekökölnyi darabot és bízzuk a kicsik fantáziájára, mit kezdenek vele. Már az egy-két éves gyereknek is kiváló foglalatosság, közben pedig játékosan ismerkedhetnek a textúrákkal, érzetekkel.
A 3-4 éves korosztály már akár a valós formázásból is kiveheti a részét, golyók készítését bízhatjuk rájuk.
Amint kicsit nagyobbak lesznek, a hozzávalók kimérésében is kivehetik a részüket és az egyes alapanyagokat akár már ők maguk is beleönthetik - némi szülői segítséggel - a keverőtálba.
Az ovis korosztály már a dekorálásba is becsatlakozhat: muffinok, cupcake-ek, sütinyalókák esetében szárnyalhat bátran a fantázia.
A nagyobbaknak játékos tanulás.
A kisiskolásoknak már a hozzávalók kimérése is izgalmas lehet. Megismerhetik a mértékegységeket, játékosan barátkozhatnak a számokkal. Ha egy sütinél növeljük az alapanyagok mennyiségét, akár nagyobb számok szorzását is gyakorolhatjuk egy tál kevert tészta felett.
További előnye lehet a közös ténykedésnek, hogy a kicsik szívesebben megkóstolják azokat az új, ismeretlen dolgokat, melyeknek készítésében ők is részt vettek.
A közösen megalkotott spenótos batyunak általában nagyobb esélye van a sikerre, mintha egyből főzelék vagy zöldségpüré formájában ismerkednének meg a sokakat megosztó zöldséggel.
Minőségi együtt töltött idő, közös élmény, játékos tanulás - ha a kicsiket is bevonjuk a konyhai tevékenységekbe, ezekben mind részünk lehet.
Kapcsolódó cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)