Krém kisokos

Dátum 2019. november 22.

Az ünnepek közeledtével egyre többet böngésszük a receptes oldalakat, hogy megtaláljuk az alkalomhoz illő tökéletes desszerteket. Aktuális cikkünkben a krémes finomságok témakörét járjuk kicsit körül.

A főzött krém a krémek krémje, királynője. Bár elkészítéséhez - ahogy korábbi cikkünkben is írtuk - szükséges némi odafigyelés, de kivitelezése semmiképpen sem lehetetlen feladat. Választhatunk akár vajas, akár tejszínes krémet, kiválóan fog passzolni a tortákhoz, piskótákhoz. 

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Torták esetében arra érdemes ügyelni, hogy a választott krém ne legyen túl híg, mert ebben az esetben könnyen kifolyhat a süteményünkből.

A torták esetében különösen figyeljünk erre, mert egy rosszul megválasztott krém esetén a hőn áhított finomság egyrészt nem tud jól “megállni a lábán”, azaz összeesik, másrészt a dekorálással is gondban lehetünk.

A krémes sütik netovábbja természetesen a krémes. Megosztó süteménynek számít, van, aki szereti, van akinek nem a szíve csücske. Ha krémes készítésre adnánk a  fejünket úgy, hogy korábban még nem próbáltuk, érdemes még időben próbasütést végeznünk, nehogy az ünnep felfokozott hangulatában érjenek minket kellemetlen meglepetések.

A krémek természetesen magukban is megállják a helyüket. Variálhatjuk őket gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal, vagy akár különböző ízesítésű rétegeket is egymásra tehetünk. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Karácsony közeledtével az almás, narancsos, csokoládés, fahéjas ízvilággal garantáltan nem lőhetünk mellé. A pohárkrémek fortélyairól ebben a cikkünkben olvashattok kicsit bővebben.

Az ünnepek alatt a pohárkrémek egy speciális fajtájának, a mousse-oknak is bérelt helyük lehet a menüben. Könnyűek és finomak, remekül megidézhetjük velük az ünnepkör ízvilágát.

A krémek között tárgyalhatjuk nyugodtan a pudingokat is, melyeket ugyanúgy használhatunk a süteményeink megtöltésére és díszítésére, de természetesen magukban is fogyaszthatjuk őket. Vitathatatlan előnyük, hogy pillanatok alatt elkészülnek, mégis önálló jogú, változatos ízű, selymesen krémes desszertként is megállják a helyüket.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!