Krém kisokos
Az ünnepek közeledtével egyre többet böngésszük a receptes oldalakat, hogy megtaláljuk az alkalomhoz illő tökéletes desszerteket. Aktuális cikkünkben a krémes finomságok témakörét járjuk kicsit körül.
A főzött krém a krémek krémje, királynője
Bár elkészítéséhez - ahogy korábbi cikkünkben is írtuk - szükséges némi odafigyelés, de kivitelezése semmiképpen sem lehetetlen feladat. Választhatunk akár vajas, akár tejszínes krémet, kiválóan fog passzolni a tortákhoz, piskótákhoz.
Fontos a tortákhoz készített krém állaga
Torták esetében arra érdemes ügyelni, hogy a választott krém ne legyen túl híg, mert ebben az esetben könnyen kifolyhat a süteményünkből.
Különösen figyeljünk erre, mert egy rosszul megválasztott krém esetén a hőn áhított finomság egyrészt nem tud jól “megállni a lábán”, azaz összeesik, másrészt a dekorálással is gondban lehetünk.
A krémes sütik netovábbja természetesen a krémes. Megosztó süteménynek számít, van, aki szereti, van akinek nem a szíve csücske. Ha krémes készítésre adnánk a fejünket úgy, hogy korábban még nem próbáltuk, érdemes még időben próbasütést végeznünk, nehogy az ünnep felfokozott hangulatában érjenek minket kellemetlen meglepetések.
A krémek természetesen magukban is megállják a helyüket. Variálhatjuk őket gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal, vagy akár különböző ízesítésű rétegeket is egymásra tehetünk.
Pohárkrémek ünnepi ízekkel
Karácsony közeledtével az almás, narancsos, csokoládés, fahéjas ízvilággal garantáltan nem lőhetünk mellé. A pohárkrémek fortélyairól korábbi cikkünkben olvashattok kicsit bővebben.
Az ünnepek alatt a pohárkrémek egy speciális fajtájának, a mousse-oknak is bérelt helyük lehet a menüben. Könnyűek és finomak, remekül megidézhetjük velük az ünnepkör ízvilágát.
A krémek között tárgyalhatjuk nyugodtan a pudingokat is, melyeket ugyanúgy használhatunk a süteményeink megtöltésére és díszítésére, de természetesen magukban is fogyaszthatjuk őket. Vitathatatlan előnyük, hogy pillanatok alatt elkészülnek, mégis önálló jogú, változatos ízű, selymesen krémes desszertként is megállják a helyüket.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
