Tejszínhab trükkök

Dátum 2019. november 29.

A tejszínhab könnyű és habos, a sütemények tökéletes megkoronázása lehet - persze csak ha valóban tökéletesre sikerül. Most mutatunk pár tuti biztos tippet!

A tejszínhab, bár elkészítése könnyűnek tűnik, mégsem egyszerű műsorszám, és persze néha pont akkor nem sikerül, amikor kevés lehetőség van a hiba korrigálására.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Amikor nincs lehetőségünk csak úgy leugrani a boltba egy újabb adag tejszínért, ha véletlenül nem sikerülne, célszerű, ha minden főbb tudnivalóval tisztában vagyunk a finomságok lelkét adó tejszínhabbal kapcsolatban, hogy elsőre sikerülhessen.

A tejszín valójában a pihentetett nyers tej felszínén keletkező zsírosabb réteg. Kis mennyiségben kanállal is le lehet szedni a tejről, nagyüzemi körülmények között pedig a kifejezetten erre a célra alkalmas fölözőgéppel lehet kinyerni.

Isteni kísérője lehet sütiknekforró italoknak, de vannak olyan egyszerű receptek, melyekben valójában a tejszínhabé lesz a főszerep.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • Sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk, ha a habverőt és a tálat betesszük a hűtőbe mielőtt a hab elkészítéséhez fognánk. Ha idő szűkében vagyunk, és meg tudjuk oldani, akkor a mélyhűtőbe is betehetjük az eszközöket 20-30 percre. Ez a trükk főleg a nyári hónapokban lehet hasznos, amikor a lehűtött eszközök könnyebben felmelegedhetnek.
  • Tejszín és tejszín között is hatalmas különbség lehet, érdemes kitapasztalni, melyik válik be nekünk a legjobban.
  • A tál hűtésérére az is jó megoldás lehet, ha jégkockával teli edénybe helyezzük, amíg a habverés zajlik.
  • Ha a tejszínbe pár csepp citromlevet teszünk, szintén keményebb habot kaphatunk.
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • Felhasználás előtt a tejszín legalább 3-4 órát legyen a hűtőben és csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki onnan.
  • Bár a gépi habverők praktikusak és jól használhatók, tejszínhab esetében sokan a sima, kézi habverőre esküsznek. A hab igazán légies is lehet, ha ezt a megoldást választjuk.
  • Ha a gépi habverőt választjuk, bánjunk óvatosan a fokozatokkal. Ha túl magas fokozatra tesszük a robotgépet, könnyen lehet, hogy nem kemény habot, hanem vajat kapunk végeredményként.
  • Ha ízesíteni szeretnénk a tejszínhabunkat cukorral vagy vaníliás cukorral, ezt még azelőtt tegyük meg, mielőtt felvernénk habbá. Ha sima cukrot szeretnék beletenni, porcukrot ajánlott használni.

Ezeknek a tippeknek a betartásával jó esélyünk van arra, hogy könnyű, de mégis kemény habot kapjunk, mely isteni kísérője lehet a házi süteményeknek.

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!