Tejszínhab trükkök

Dátum 2019. november 29.

A tejszínhab könnyű és habos, a sütemények tökéletes megkoronázása lehet - persze csak ha valóban tökéletesre sikerül. Most mutatunk pár tuti biztos tippet!

A tejszínhab, bár elkészítése könnyűnek tűnik, mégsem egyszerű műsorszám, és persze néha pont akkor nem sikerül, amikor kevés lehetőség van a hiba korrigálására.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Tudnivalók a tejszínről

Amikor nincs lehetőségünk csak úgy leugrani a boltba egy újabb adag tejszínért, ha véletlenül nem sikerülne, célszerű, ha minden főbb tudnivalóval tisztában vagyunk a finomságok lelkét adó tejszínhabbal kapcsolatban, hogy elsőre sikerülhessen.

A tejszín valójában a pihentetett nyers tej felszínén keletkező zsírosabb réteg. Kis mennyiségben kanállal is le lehet szedni a tejről, nagyüzemi körülmények között pedig a kifejezetten erre a célra alkalmas fölözőgéppel lehet kinyerni.

Isteni kísérője lehet sütiknekforró italoknak, de vannak olyan egyszerű receptek, melyekben valójában a tejszínhabé lesz a főszerep.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Biztosabb a siker az eszközök hűtésével

  • Sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk, ha a habverőt és a tálat betesszük a hűtőbe mielőtt a hab elkészítéséhez fognánk. Ha idő szűkében vagyunk, és meg tudjuk oldani, akkor a mélyhűtőbe is betehetjük az eszközöket 20-30 percre. Ez a trükk főleg a nyári hónapokban lehet hasznos, amikor a lehűtött eszközök könnyebben felmelegedhetnek.
  • Tejszín és tejszín között is hatalmas különbség lehet, érdemes kitapasztalni, melyik válik be nekünk a legjobban.
  • A tál hűtésérére az is jó megoldás lehet, ha jégkockával teli edénybe helyezzük, amíg a habverés zajlik.
  • Ha a tejszínbe pár csepp citromlevet teszünk, szintén keményebb habot kaphatunk.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fontos, hogy lehűtött tejszíből verjünk habot!

  • Felhasználás előtt a tejszín legalább 3-4 órát legyen a hűtőben és csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki onnan.
  • Bár a gépi habverők praktikusak és jól használhatók, tejszínhab esetében sokan a sima, kézi habverőre esküsznek. A hab igazán légies is lehet, ha ezt a megoldást választjuk.
  • Ha a gépi habverőt választjuk, bánjunk óvatosan a fokozatokkal. Ha túl magas fokozatra tesszük a robotgépet, könnyen lehet, hogy nem kemény habot, hanem vajat kapunk végeredményként.
  • Ha ízesíteni szeretnénk a tejszínhabunkat cukorral vagy vaníliás cukorral, ezt még azelőtt tegyük meg, mielőtt felvernénk habbá. Ha sima cukrot szeretnék beletenni, porcukrot ajánlott használni.

Ezeknek a tippeknek a betartásával jó esélyünk van arra, hogy könnyű, de mégis kemény habot kapjunk, mely isteni kísérője lehet a házi süteményeknek.

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
1 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!