Tejszínhab trükkök
A tejszínhab könnyű és habos, a sütemények tökéletes megkoronázása lehet - persze csak ha valóban tökéletesre sikerül. Most mutatunk pár tuti biztos tippet!
A tejszínhab, bár elkészítése könnyűnek tűnik, mégsem egyszerű műsorszám, és persze néha pont akkor nem sikerül, amikor kevés lehetőség van a hiba korrigálására.
Amikor nincs lehetőségünk csak úgy leugrani a boltba egy újabb adag tejszínért, ha véletlenül nem sikerülne, célszerű, ha minden főbb tudnivalóval tisztában vagyunk a finomságok lelkét adó tejszínhabbal kapcsolatban, hogy elsőre sikerülhessen.
A tejszín valójában a pihentetett nyers tej felszínén keletkező zsírosabb réteg. Kis mennyiségben kanállal is le lehet szedni a tejről, nagyüzemi körülmények között pedig a kifejezetten erre a célra alkalmas fölözőgéppel lehet kinyerni.
Isteni kísérője lehet sütiknek, forró italoknak, de vannak olyan egyszerű receptek, melyekben valójában a tejszínhabé lesz a főszerep.
- Sokkal nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk, ha a habverőt és a tálat betesszük a hűtőbe mielőtt a hab elkészítéséhez fognánk. Ha idő szűkében vagyunk, és meg tudjuk oldani, akkor a mélyhűtőbe is betehetjük az eszközöket 20-30 percre. Ez a trükk főleg a nyári hónapokban lehet hasznos, amikor a lehűtött eszközök könnyebben felmelegedhetnek.
- Tejszín és tejszín között is hatalmas különbség lehet, érdemes kitapasztalni, melyik válik be nekünk a legjobban.
- A tál hűtésérére az is jó megoldás lehet, ha jégkockával teli edénybe helyezzük, amíg a habverés zajlik.
- Ha a tejszínbe pár csepp citromlevet teszünk, szintén keményebb habot kaphatunk.
- Felhasználás előtt a tejszín legalább 3-4 órát legyen a hűtőben és csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki onnan.
- Bár a gépi habverők praktikusak és jól használhatók, tejszínhab esetében sokan a sima, kézi habverőre esküsznek. A hab igazán légies is lehet, ha ezt a megoldást választjuk.
- Ha a gépi habverőt választjuk, bánjunk óvatosan a fokozatokkal. Ha túl magas fokozatra tesszük a robotgépet, könnyen lehet, hogy nem kemény habot, hanem vajat kapunk végeredményként.
- Ha ízesíteni szeretnénk a tejszínhabunkat cukorral vagy vaníliás cukorral, ezt még azelőtt tegyük meg, mielőtt felvernénk habbá. Ha sima cukrot szeretnék beletenni, porcukrot ajánlott használni.
Ezeknek a tippeknek a betartásával jó esélyünk van arra, hogy könnyű, de mégis kemény habot kapjunk, mely isteni kísérője lehet a házi süteményeknek.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
