Vendégváró falatok
2019. december 04.Az ünnepek környékén, de már az azt megelőző időszakban is gyakoribbá válnak a vendéglátogatások. Hogy mindig felkészülten várjuk a vendégeket, jó, ha van a tarsolyunkban pár egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság.
Előkészületek az ünnepekre
Az ünnepi időszak középpontjában a nyugodtabb, meghittebb tevékenységek állnak. Ez persze messze nem azt jelenti, hogy teljesen el is kell zárkózunk a világtól, sokkal inkább érdemes a közösen töltött időre figyelnünk és teret engednünk azoknak a tevékenységeknek, melyek a jóízű együttléteket támogatják.
Vendégvárás házi készítésű süteményekkel
Ha pedig vendégségről beszélünk, akkor a házi készítésű finomságokkal arathatjuk a legnagyobb sikert. Kevés jobb dolog van annál, mint a hűvös idő elől behúzódva beszélgetni egy finom ital és a téli, karácsonyi ízvilágot megidéző finomság mellett.
Ám az is igaz, hogy az évnek ebben a szakaszában eleve többet foglalatoskodunk a konyhában, így szerencsés, ha olyan recepteket választunk, amelyeket viszonylag könnyen, gyorsan el lehet készíteni. További előny, ha találunk olyan receptet, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy érdemes előre készülni az ünnepekre, és időben beszerezni a hozzávalókat. Az ünnep apropóján további hasznos tanács lehet, hogy a tervezésnél mindenképpen vegyük figyelembe azoknak a vendégváró, apró falatoknak is az alapanyagigényét, amiket sokszor csak hirtelen dobunk össze.
Ünnepi hangulat teremtés finomságokkal
Ebben az időszakban hálás vendégváró falatok lehetnek azok, melyek megidézik az ünnepkör jellegzetes íz- és formavilágát.
A mézes sütik vélhetően sokak nagy kedvencei, de az is remekül mutat az asztalon, ha az ünnepeket idéző szimbólumok kerülnek a kínálóra. A csillagok, fenyőfák, vagy akár apró mécsest formázó sütemények amellett, hogy finomak, az ünnepi asztal díszei is lehetnek egyben.
A vendégek kínálására a klasszikus keksz receptek is ideálisak, egy finom teához, forró csokihoz, vagy akár groghoz, forralt borhoz tökéletes kísérők.
Kapcsolódó cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!