Vendégváró falatok
Az ünnepek környékén, de már az azt megelőző időszakban is gyakoribbá válnak a vendéglátogatások. Hogy mindig felkészülten várjuk a vendégeket, jó, ha van a tarsolyunkban pár egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomság.
Az ünnepi időszak középpontjában a nyugodtabb, meghittebb tevékenységek állnak. Ez persze messze nem azt jelenti, hogy teljesen el is kell zárkózunk a világtól, sokkal inkább érdemes a közösen töltött időre figyelnünk és teret engednünk azoknak a tevékenységeknek, melyek a jóízű együttléteket támogatják.
Ha pedig vendégségről beszélünk, akkor a házi készítésű finomságokkal arathatjuk a legnagyobb sikert. Kevés jobb dolog van annál, mint a hűvös idő elől behúzódva beszélgetni egy finom ital és a téli, karácsonyi ízvilágot megidéző finomság mellett.
Ám az is igaz, hogy az évnek ebben a szakaszában eleve többet foglalatoskodunk a konyhában, így szerencsés, ha olyan recepteket választunk, amelyeket viszonylag könnyen, gyorsan el lehet készíteni. További előny, ha találunk olyan receptet, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy érdemes előre készülni az ünnepekre, és időben beszerezni a hozzávalókat. Az ünnep apropóján további hasznos tanács lehet, hogy a tervezésnél mindenképpen vegyük figyelembe azoknak a vendégváró, apró falatoknak is az alapanyagigényét, amiket sokszor csak hirtelen dobunk össze.
Ebben az időszakban hálás vendégváró falatok lehetnek azok, melyek megidézik az ünnepkör jellegzetes íz- és formavilágát.
A mézes sütik vélhetően sokak nagy kedvencei, de az is remekül mutat az asztalon, ha az ünnepeket idéző szimbólumok kerülnek a kínálóra. A csillagok, fenyőfák, vagy akár apró mécsest formázó sütemények amellett, hogy finomak, az ünnepi asztal díszei is lehetnek egyben.
A vendégek kínálására a klasszikus keksz receptek is ideálisak, egy finom teához, forró csokihoz, vagy akár groghoz, forralt borhoz tökéletes kísérők.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
