3 tipp az ünnepi asztalra
2019. december 18.Az ünnepek előtt a bőség zavara elbizonytalaníthat minket azzal kapcsolatban, vajon milyen sütemények is kerüljenek az asztalra. Most mutatunk három egyszerű megoldást.
Torta
A torta szinte minden alkalomra jó, hálás, dekoratív, sokan szeretik. Ráadásul az ünnepnek is megvannak a jellegzetes, hagyományos tortareceptjei. Válogassunk ezek közül és a siker is garantált lesz. A tortadekorációban a legújabb trend a minél inkább letisztult stílus.
Ha követjük a nemzetközi trendeket, még akár élő növénnyel is kiegészíthetjük a dekorációt. Akár apró fenyőágakkal is körbe rakhatjuk a tálalót. Ne féljünk az új, szokatlanabb megoldásoktól, ezekkel csak tovább fűszerezhetjük az ünnepi készülődés finom perceit.
Aki a tortakészítés terén bizonytalan kicsit, korábbi írásainkban találhat pár hasznos tippet.
Ünnepi színek
A fehér süteményekről a hetekben már írtunk, de akkor sem tévedhetünk nagyot, ha a süteményeinket ünnepi színekbe öltöztetjük. A fehér mellett kiváló választás lehet a piros, a zöld, az arany és az ezüst is. A színes sütemények - legyen az aprósütemény, gyümölcskenyér, vagy akár torta - az ünnepi asztal díszei lehetnek, mintegy dekorációként is funkcionálva.
Ünnepi formák
Ahogy az ünnepnek megvannak a jellegzetes színei, ugyanúgy vannak jellegzetes formák is, melyek visszaköszönhetnek a süteményeken is. A csillag, a fenyő, a szív, az angyal formák mind-mind csodásan mutatnak a tálalókon, kínálókon. De a formák közül az állatok is igen közkedveltek lehetnek. A sütemények díszítésénél a porcukrot és a kókuszt is használhatjuk a hó szimbolizálására. Érdemes előkeresni a régi családi kiszúrókat is, melyek az ünnep, a hagyományok folytonosságát tarthatják fent. Ha ugyanolyan szív alakú sütemény van az asztalon, melyet a nagymamánk is készített, egészen biztosan megmelegszik a lelkünk és az ünnep is könnyebben költözik az szívünkbe.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!