3 tipp az ünnepi asztalra

Dátum 2019. december 18.

Az ünnepek előtt a bőség zavara elbizonytalaníthat minket azzal kapcsolatban, vajon milyen sütemények is kerüljenek az asztalra. Most mutatunk három egyszerű megoldást.

Torta

A torta szinte minden alkalomra jó, hálás, dekoratív, sokan szeretik. Ráadásul az ünnepnek is megvannak a jellegzetes, hagyományos tortareceptjei. Válogassunk ezek közül és a siker is garantált lesz. A tortadekorációban a legújabb trend a minél inkább letisztult stílus.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha követjük a nemzetközi trendeket, még akár élő növénnyel is kiegészíthetjük a dekorációt. Akár apró fenyőágakkal is körbe rakhatjuk a tálalót. Ne féljünk az új, szokatlanabb megoldásoktól, ezekkel csak tovább fűszerezhetjük az ünnepi készülődés finom perceit. 

Aki a tortakészítés terén bizonytalan kicsit, korábbi írásainkban találhat pár hasznos tippet.

Ünnepi színek

A fehér süteményekről a hetekben már írtunk, de akkor sem tévedhetünk nagyot, ha a süteményeinket ünnepi színekbe öltöztetjük. A fehér mellett kiváló választás lehet a piros, a zöld, az arany és az ezüst is. A színes sütemények - legyen az aprósütemény, gyümölcskenyér, vagy akár torta - az ünnepi asztal díszei lehetnek, mintegy dekorációként is funkcionálva. 

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ünnepi formák

Ahogy az ünnepnek megvannak a jellegzetes színei, ugyanúgy vannak jellegzetes formák is, melyek visszaköszönhetnek a süteményeken is. A csillag, a fenyő, a szív, az angyal formák mind-mind csodásan mutatnak a tálalókon, kínálókon. De a formák közöl az állatok is igen közkedveltek lehetnek. A sütemények díszítésénél a porcukrot és a kókuszt is használhatjuk a hó szimbolizálására. Érdemes előkeresni a régi családi kiszúrókat is, melyek az ünnep, a hagyományok folytonosságát tarthatják fent. Ha ugyanolyan szív alakú sütemény van az asztalon, melyet a nagymamánk is készített, egészen biztosan megmelegszik a lelkünk és az ünnep is könnyebben költözik az szívünkbe.

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!