3 tipp az ünnepi asztalra
Az ünnepek előtt a bőség zavara elbizonytalaníthat minket azzal kapcsolatban, vajon milyen sütemények is kerüljenek az asztalra. Most mutatunk három egyszerű megoldást.
Torta
A torta szinte minden alkalomra jó, hálás, dekoratív, sokan szeretik. Ráadásul az ünnepnek is megvannak a jellegzetes, hagyományos tortareceptjei. Válogassunk ezek közül és a siker is garantált lesz. A tortadekorációban a legújabb trend a minél inkább letisztult stílus.
Ha követjük a nemzetközi trendeket, még akár élő növénnyel is kiegészíthetjük a dekorációt. Akár apró fenyőágakkal is körbe rakhatjuk a tálalót. Ne féljünk az új, szokatlanabb megoldásoktól, ezekkel csak tovább fűszerezhetjük az ünnepi készülődés finom perceit.
Aki a tortakészítés terén bizonytalan kicsit, korábbi írásainkban találhat pár hasznos tippet.
Ünnepi színek
A fehér süteményekről a hetekben már írtunk, de akkor sem tévedhetünk nagyot, ha a süteményeinket ünnepi színekbe öltöztetjük. A fehér mellett kiváló választás lehet a piros, a zöld, az arany és az ezüst is. A színes sütemények - legyen az aprósütemény, gyümölcskenyér, vagy akár torta - az ünnepi asztal díszei lehetnek, mintegy dekorációként is funkcionálva.
Ünnepi formák
Ahogy az ünnepnek megvannak a jellegzetes színei, ugyanúgy vannak jellegzetes formák is, melyek visszaköszönhetnek a süteményeken is. A csillag, a fenyő, a szív, az angyal formák mind-mind csodásan mutatnak a tálalókon, kínálókon. De a formák közül az állatok is igen közkedveltek lehetnek. A sütemények díszítésénél a porcukrot és a kókuszt is használhatjuk a hó szimbolizálására. Érdemes előkeresni a régi családi kiszúrókat is, melyek az ünnep, a hagyományok folytonosságát tarthatják fent. Ha ugyanolyan szív alakú sütemény van az asztalon, melyet a nagymamánk is készített, egészen biztosan megmelegszik a lelkünk és az ünnep is könnyebben költözik az szívünkbe.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
