Könnyű torták gyorsan, egyszerűen
Túrótorta, sajttorta, esetleg joghurtos torta? Mutatunk pár finomságot, amit kezdők is könnyen és gyorsan el tudnak készíteni.
Kész termék helyett
Megesik, hogy spontán alakul egy vendégség a hétvégére, vagy csak épp a család enne valami finomságot. Ilyenkor azok a sütemények lehetnek a legjobb választások, melyek elkészítéséhez nem kell órákig a konyhában állni, és akár az utolsó pillanatban, a sarki boltban is be tudjuk szerezni hozzá az alapanyagokat. Bár nagy lehet a csábítás, hogy kész terméket vásároljunk, de a sütemények ezen családja tényleg annyira egyszerű, hogy érdemes magunknak kikísérletezni a szeretteinknek leginkább kedves változatot.
Sütött és sütés nélküli változatok
A sajttorta és a túrótorta rokonoknak tekinthetők, vannak olyan országok, ahol nem is tesznek különbséget a kettő között, inkább aszerint sorolják őket két csoportba, hogy sütéssel, vagy sütés nélkül készültek-e. De ez persze nagyban függ attól is, hogy bizonyos nemzetek konyhájában milyen felosztásban kaphatók a különböző tejtermék-félék.
Miután Magyarországon túró és sajtkrémek is kaphatók, érdemes különbséget tenni a kétféle sütemény között, már csak azért is, mert a felhasznált alapanyagoktól függően ízükben jelentős eltérések lehetnek.
Amikor itthon is megjelentek az első sajttorták, sokan még gyanakodva és bátortalanul próbálgatták ezt az édességet, mert a sajtról kizárólag sós képzettársítások jutottak az eszükbe. Ezzel szemben a sajttorta az esetek nagy részében édes - bár tény, hogy léteznek sós verziók is - és jó minőségű sajtkrémből készül.
Számos receptből megtalálni a kedvencet
Sajtorttából az úgynevezett New York-i tartozik a legismertebbek közé, de ahogy az indiai fűszerkeverékeknek, a sajttortának is millió változata ismert.
Ha további újdonságokra vágyunk a sajt- és túrórtorták mellett, érdemes a könnyedebb, talán valamivel alakbarátabb joghurt torták között is körülnéznünk, melyekből szintén széles választékot találhatunk.
Akármelyik alapanyagot is választjuk, egészen biztosan találunk majd olyan receptet, amit a család apraja-nagyja örömmel fogyaszt majd!
Kapcsolódó cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!


Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
