Könnyű torták gyorsan, egyszerűen
2019. március 12.Túrótorta, sajttorta, esetleg joghurtos torta? Mutatunk pár finomságot, amit kezdők is könnyen és gyorsan el tudnak készíteni.
Kész termék helyett
Megesik, hogy spontán alakul egy vendégség a hétvégére, vagy csak épp a család enne valami finomságot. Ilyenkor azok a sütemények lehetnek a legjobb választások, melyek elkészítéséhez nem kell órákig a konyhában állni, és akár az utolsó pillanatban, a sarki boltban is be tudjuk szerezni hozzá az alapanyagokat. Bár nagy lehet a csábítás, hogy kész terméket vásároljunk, de a sütemények ezen családja tényleg annyira egyszerű, hogy érdemes magunknak kikísérletezni a szeretteinknek leginkább kedves változatot.
Sütött és sütés nélküli változatok
A sajttorta és a túrótorta rokonoknak tekinthetők, vannak olyan országok, ahol nem is tesznek különbséget a kettő között, inkább aszerint sorolják őket két csoportba, hogy sütéssel, vagy sütés nélkül készültek-e. De ez persze nagyban függ attól is, hogy bizonyos nemzetek konyhájában milyen felosztásban kaphatók a különböző tejtermék-félék.
Miután Magyarországon túró és sajtkrémek is kaphatók, érdemes különbséget tenni a kétféle sütemény között, már csak azért is, mert a felhasznált alapanyagoktól függően ízükben jelentős eltérések lehetnek.
Amikor itthon is megjelentek az első sajttorták, sokan még gyanakodva és bátortalanul próbálgatták ezt az édességet, mert a sajtról kizárólag sós képzettársítások jutottak az eszükbe. Ezzel szemben a sajttorta az esetek nagy részében édes - bár tény, hogy léteznek sós verziók is - és jó minőségű sajtkrémből készül.
Számos receptből megtalálni a kedvencet
Sajtorttából az úgynevezett New York-i tartozik a legismertebbek közé, de ahogy az indiai fűszerkeverékeknek, a sajttortának is millió változata ismert.
Ha további újdonságokra vágyunk a sajt- és túrórtorták mellett, érdemes a könnyedebb, talán valamivel alakbarátabb joghurt torták között is körülnéznünk, melyekből szintén széles választékot találhatunk.
Akármelyik alapanyagot is választjuk, egészen biztosan találunk majd olyan receptet, amit a család apraja-nagyja örömmel fogyaszt majd!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.