Narancsvidék: finomságok naranccsal

A déli gyümölcsök gyakori és közkedvelt alapanyagok lehetnek a konyhában. Nézzük, milyen csodás finomságokat készíthetünk naranccsal!

A narancs illóolajának jótékony hatása

Az évnek ennek a szakában nem csak akkor járunk jól, ha beengedjük a narancsot, mint alapanyagot a konyhánkba, hanem akkor is, ha megismerkedünk az illóolajával.

A narancs kellemesen édeskés illata felderíti a lelket, jobb kedvre hangol. Nem is csoda, hiszen a narancsból nyert illóolajat az egyik legjobb stresszoldóként tartják számon, és még a felső légúti megbetegedésekkel való küzdelemben is a segítségünkre lehet.

Emellett jótékony hatással van az ízületekre, izmokra, és masszázsolajként is kiválóan használható. 

Narancs és a csokoládé

De most térjünk is rá a narancsból készült gasztronómiai élvezetekre, hiszen egy vidítóan aromás illatú sütemény a lelket is masszírozhatja.

A narancs csokoládéval alkotott párosát sokan ismerhetik. Véletlenül sem nevezném ezt kényszerházasságnak, hiszen a két íz tökéletesen kiegészíti egymást, kiválóan erősítik egymás tulajdonságait. Készíthetünk akár csodálatos csokis sütit is, de ha valami könnyűvel próbálkoznánk, mindenképpen vegyük fel a repertoárunkba a narancsos-csokis pudingot is.

Aki pedig valamilyen okból nincs kibékülve a puding intézményével, mégis valami könnyedebb édességet dobna össze, biztos örömét fogja lelni egy isteni pohárkrémben. És a „klasszikus” Fanta / Mirinda / üdítős szeletre ki emlékszik?

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Egyéb gyümölcsökkel variálva

A narancs sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak a csokival alkotott duettje felejthetetlen, jól passzol hozzá a répa, a sütőtök, az alma, a citrom, a dió, de még a gyömbér is.

Természetesen, többek között lekvárt is készíthetünk belőle, társíthatjuk egyéb gyümölcsökkel, de jól állnak neki a különböző aromás fűszerek is.

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!