Narancsvidék: finomságok naranccsal

Dátum 2018. november 21.

A déli gyümölcsök gyakori és közkedvelt alapanyagok lehetnek a konyhában. Nézzük, milyen csodás finomságokat készíthetünk naranccsal!

Az évnek ennek a szakában nem csak akkor járunk jól, ha beengedjük a narancsot, mint alapanyagot a konyhánkba, hanem akkor is, ha megismerkedünk az illóolajával.

A narancs kellemesen édeskés illata felderíti a lelket, jobb kedvre hangol. Nem is csoda, hiszen a narancsból nyert illóolajat az egyik legjobb stresszoldóként tartják számon, és még a felső légúti megbetegedésekkel való küzdelemben is a segítségünkre lehet.

Emellett jótékony hatással van az ízületekre, izmokra, és masszázsolajként is kiválóan használható. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

De most térjünk is rá a narancsból készült gasztronómiai élvezetekre, hiszen egy vidítóan aromás illatú sütemény a lelket is masszírozhatja.

A narancs csokoládéval alkotott párosát sokan ismerhetik. Véletlenül sem nevezném ezt kényszerházasságnak, hiszen a két íz tökéletesen kiegészíti egymást, kiválóan erősítik egymás tulajdonságait. Készíthetünk akár klasszikus sütit is, de ha valami újjal próbálkoznánk, mindenképpen vegyük fel a repertoárunkba a narancsos-csokis pudingot is.

Aki pedig valamilyen okból nincs kibékülve a puding intézményével, mégis valami könnyedebb édességet dobna össze, biztos örömét fogja lelni egy isteni pohárkrémben

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A narancs sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak a csokival alkotott duettje felejthetetlen, jól passzol hozzá a répa, a sütőtök, az alma, a citrom, a dió, de még a gyömbér is.

Természetesen, ahogy korábbi cikkünkben írtuk, ilyenkor télen ha lekvárt szeretnénk eltenni, a narancs szuper választás lehet. Társíthatjuk egyéb gyümölcsökkel, de jól állnak neki a különböző aromás fűszerek is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!