Te is meg tudod csinálni: kakaós csiga házilag

Dátum 2019. szeptember 11.

A kakaós csiga a kicsik nagy kedvence: otthon is könnyen elkészíthető finomság, bátran kipróbálhatjuk, nem ördöngösség.

Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, és bevált tippet, hogy a ti kakaós csigáitok is puhák és ízletesek lehessenek!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kelt és leveles tésztából is készíthető

  • Elkerülhetjük, hogy a kakaós csigánk száraz legyen, ha a sütés befejezése előtt pár perccel a csiga tetejét kevés vajjal megkenjük.
  • Puha és szaftos lesz a csigánk, ha a kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, (tejérzékenység esetén margarinnal) mielőtt rászórnánk a tölteléket.
  • A hagyományos kakaós csiga ugyan leveles tésztából készül, de bátran dolgozhatunk kelt tésztával is: a végeredmény finom, puha és omlós lesz.
  • Ha pedig a hagyományos kakaós csigát szeretnénk elkészíteni leveles tésztából, nyugodtan használhatunk bolti leveles tésztát, mellyel igazán könnyű dolgozni.
  • Ha már megtaláltuk a kedvenc receptünket, a kakaót akár más töltelékkel is kiválthatjuk. Finom lehet a fahéjas, vagy akár a vaníliás, kókuszos, diós tekercs is.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tippek a csigák töltéséhez

  • A kakaós csigát nyugodtan lefagyaszthatjuk és adagolhatjuk akár egyesével is a kicsiknek tízóraira vagy uzsonnára.
  • Miután megszórtuk a tésztát a cukros kakaóporral, érdemes gyorsan dolgoznunk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  • Ha feltekertük a tésztát, a végeit vagy alaposan hajtsuk alá, vagy csippentsük össze, hogy a töltelék ne folyjon ki a tésztának ezen az oldalán.
  • A kakaós csiga készítésénél a megfelelő mennyiségű töltelék eltalálása a legnehezebb feladat. Ha csak mutatóban van rajta, akkor a tészta beszívhatja és száraz, ízetlen lehet a végeredmény, ha pedig túl sok, könnyen kifolyik és még a tepsi aljára is rásül a töltelék.
  • Az alma jó barátságban van rengeteg süteménnyel, amit a Kakaós-almás csigák is remekül bizonyítják.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Szaftosabb és szebb csigák készülhetnek

  • Ha igazán szaftos végeredményt szeretnénk, a vajjal egyszer átkent tésztát szórjuk meg úgy a kakaós-cukros keverékkel, hogy ne lássunk üres foltot a tésztán, de ne is kezdjen el lefolyni a töltelék a kinyújtott tésztáról.
  • Egyenletesebben tudjuk eloszlatni a tölteléket, ha szitával szórjuk rá a tésztára. 
  • Szebbek lesznek a csigáink, ha éles késsel vágjuk fel a feltekert tészta rudat.
  • A tepsiben, sütőlapon ne tegyük egymáshoz túl közel a csigákat. Nem csak esztétikai szempontok miatt, hiszen ha nagyon összetapadnak, nehéz szétválasztani őket, így az értékes töltelékünk egy része kárba veszhet. Illetve, ha uzsonnának szánjuk, könnyebb szállítani, ha a csigák egyben maradnak a sütés után is. 

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!