Te is meg tudod csinálni: kakaós csiga házilag

Dátum 2019. szeptember 11.

A kakaós csiga a kicsik nagy kedvence: otthon is könnyen elkészíthető finomság, bátran kipróbálhatjuk, nem ördöngösség.

Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, és bevált tippet, hogy a ti kakaós csigáitok is puhák és ízletesek lehessenek!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Elkerülhetjük, hogy a kakaós csigánk száraz legyen, ha a sütés befejezése előtt pár perccel a csiga tetejét kevés vajjal megkenjük.
  • Puha és szaftos lesz a csigánk, ha a kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, (tejérzékenység esetén margarinnal) mielőtt rászórnánk a tölteléket.
  • A hagyományos kakaós csiga ugyan leveles tésztából készül, de bátran dolgozhatunk kelt tésztával is: a végeredmény finom, puha és omlós lesz.
  • Ha pedig a hagyományos kakaós csigát szeretnénk elkészíteni leveles tésztából, nyugodtan használhatunk bolti leveles tésztát, mellyel igazán könnyű dolgozni.
  • Ha már megtaláltuk a kedvenc receptünket, a kakaót akár más töltelékkel is kiválthatjuk. Finom lehet a fahéjas, vagy akár a vaníliás, diós tekercs is.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • A kakaós csigát nyugodtan lefagyaszthatjuk és adagolhatjuk akár egyesével is a kicsiknek tízóraira vagy uzsonnára.
  • Miután megszórtuk a tésztát a cukros kakaóporral, érdemes gyorsan dolgoznunk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  • Ha feltekertük a tésztát, a végeit vagy alaposan hajtsuk alá, vagy csippentsük össze, hogy a töltelék ne folyjon ki a tésztának ezen az oldalán.
  • A kakaós csiga készítésénél a megfelelő mennyiségű töltelék eltalálása a legnehezebb feladat. Ha csak mutatóban van rajta, akkor a tészta beszívhatja és száraz, ízetlen lehet a végeredmény, ha pedig túl sok, könnyen kifolyik és még a tepsi aljára is rásül a töltelék.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • Ha igazán szaftos végeredményt szeretnénk, a vajjal egyszer átkent tésztát szórjuk meg úgy a kakaós-cukros keverékkel, hogy ne lássunk üres foltot a tésztán, de ne is kezdjen el lefolyni a töltelék a kinyújtott tésztáról.
  • Egyenletesebben tudjuk eloszlatni a tölteléket, ha szitával szórjuk rá a tésztára. 
  • Szebbek lesznek a csigáink, ha éles késsel vágjuk fel a feltekert tészta rudat.
  • A tepsiben, sütőlapon ne tegyük egymáshoz túl közel a csigákat. Nem csak esztétikai szempontok miatt, hiszen ha nagyon összetapadnak, nehéz szétválasztani őket, így az értékes töltelékünk egy része kárba veszhet. Illetve, ha uzsonnának szánjuk, könnyebb szállítani, ha a csigák egyben maradnak a sütés után is. 

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
1 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
1 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-08-27
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 1. rész – Európa

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag utazásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoljuk be, és felkutatjuk a kontinenshez köthető leghíresebb süteményeket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!