Te is meg tudod csinálni: kakaós csiga házilag

Dátum 2019. szeptember 11.

A kakaós csiga a kicsik nagy kedvence: otthon is könnyen elkészíthető finomság, bátran kipróbálhatjuk, nem ördöngösség.

Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, és bevált tippet, hogy a ti kakaós csigáitok is puhák és ízletesek lehessenek!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Elkerülhetjük, hogy a kakaós csigánk száraz legyen, ha a sütés befejezése előtt pár perccel a csiga tetejét kevés vajjal megkenjük.
  • Puha és szaftos lesz a csigánk, ha a kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, (tejérzékenység esetén margarinnal) mielőtt rászórnánk a tölteléket.
  • A hagyományos kakaós csiga ugyan leveles tésztából készül, de bátran dolgozhatunk kelt tésztával is: a végeredmény finom, puha és omlós lesz.
  • Ha pedig a hagyományos kakaós csigát szeretnénk elkészíteni leveles tésztából, nyugodtan használhatunk bolti leveles tésztát, mellyel igazán könnyű dolgozni.
  • Ha már megtaláltuk a kedvenc receptünket, a kakaót akár más töltelékkel is kiválthatjuk. Finom lehet a fahéjas, vagy akár a vaníliás, diós tekercs is.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • A kakaós csigát nyugodtan lefagyaszthatjuk és adagolhatjuk akár egyesével is a kicsiknek tízóraira vagy uzsonnára.
  • Miután megszórtuk a tésztát a cukros kakaóporral, érdemes gyorsan dolgoznunk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  • Ha feltekertük a tésztát, a végeit vagy alaposan hajtsuk alá, vagy csippentsük össze, hogy a töltelék ne folyjon ki a tésztának ezen az oldalán.
  • A kakaós csiga készítésénél a megfelelő mennyiségű töltelék eltalálása a legnehezebb feladat. Ha csak mutatóban van rajta, akkor a tészta beszívhatja és száraz, ízetlen lehet a végeredmény, ha pedig túl sok, könnyen kifolyik és még a tepsi aljára is rásül a töltelék.
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • Ha igazán szaftos végeredményt szeretnénk, a vajjal egyszer átkent tésztát szórjuk meg úgy a kakaós-cukros keverékkel, hogy ne lássunk üres foltot a tésztán, de ne is kezdjen el lefolyni a töltelék a kinyújtott tésztáról.
  • Egyenletesebben tudjuk eloszlatni a tölteléket, ha szitával szórjuk rá a tésztára. 
  • Szebbek lesznek a csigáink, ha éles késsel vágjuk fel a feltekert tészta rudat.
  • A tepsiben, sütőlapon ne tegyük egymáshoz túl közel a csigákat. Nem csak esztétikai szempontok miatt, hiszen ha nagyon összetapadnak, nehéz szétválasztani őket, így az értékes töltelékünk egy része kárba veszhet. Illetve, ha uzsonnának szánjuk, könnyebb szállítani, ha a csigák egyben maradnak a sütés után is. 

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!