Te is meg tudod csinálni: tortakrém típusok és trükkök

Dátum 2019. április 03.

Torta, torta és még mindig torta! Igen, hamarosan itt a húsvét, melynek kapcsán számos remek torta receptet is találhatunk. De hogyan készítsük a krémet, hogy igazán finom legyen?

A tortákat többféle krémmel is tölthetjük, igazából ízlés dolga, ki mit szeret jobban. A krém lehet tejszínes, vajas, vagy akár krémsajt alapú is. Ha fondanttal, vagy marcipánnal is be szeretnénk vonni a tortánkat, akkor alájuk mindenképpen vajas krémet tegyünk, mert a tejes alapú krémek eláztathatják a marcipánt.  Melegebb időben érdemes könnyebb, joghurtos alapú krémeket készítenünk, télen nyugodtan mehetnek a kicsit nehezebb, sűrűbb tejszínes krémek.

Vajas krém

A vajas krémek csillaga egy ideje mintha leáldozóban lenne. Vannak, akik eleve ódzkodnak tőlük, pedig nem feltétlenül kell távol tartanunk magunkat ettől a műfajtól. Ha vajas krémet készítünk, használhatunk vajat vagy margarint is, de ha a vajas krém mellett tesszük le a voksunkat, akkor elkészítés előtt a vaj vagy margarin mindenképpen legyen szobahőmérsékletű, így tudjuk majd jól felhabosítani.

Krémsajtos krém

Ha mégis könnyebb krémre vágynánk, készíthetünk krémsajt alapút is. A legközkedveltebb alapanyag ebben az esetben a mascarpone. Tehetünk bele gyümölcsöt, keverhetjük túróval vagy akár csokoládéval is. Ha a krémünk túl lágy lenne - ami nyáron gyakrabban előfordulhat - akkor tehetünk bele zselatint, vagy habfixálót is, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni és a végeredmény is mutatósabb legyen. A krém összeállításánál ügyeljünk arra, hogy a mascarpone szobahőmérsékletű legyen, mert így tudjuk könnyen egyneművé habosítani azt.

Tejszínes krém

A ganache, ami habtejszínből és ugyanannyi csokoládéból készült sűrű krém, a főzött krémek közé tartozik. Kiváló tölteléke és egyben bevonója lehet a tortáknak. A főzött krémeket, ha tojás is van bennük, mindenképpen vízgőz fölött készítsük, különben előbb kapunk rántottát, mint krémet.  A krém összeállításánál arra figyeljünk, hogy az alapanyagok itt is szobahőmérsékletűek legyenek, illetve használjunk jó minőségű csokoládét és tejszínt.

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!