Zöldséget a sütibe?

Dátum 2019. január 09.

Miért ne? Ritkán, vagy talán soha nem jut az eszünkbe, pedig vannak olyan receptek, melyekben egy adott zöldség kifejezetten növelheti egy-egy süti élvezeti értékét.

Répatorta van?

Talán a répatorta a legismertebb olyan süti, amiben zöldség van. A répa az édes gyökérzöldségek közé tartozik, nem véletlenül ezt eszik ki általában a gyerekek is elsőre a levesből. Így aztán süti-alapanyagnak is kiváló, jól harmonizál az édes ízekkel, olajos magvakkal. Ha elfogadjuk, hogy a répa tökéletes alapanyaga lehet bizonyos sütiknek, a tortán kívül egyéb finomságokkal is próbálkozhatunk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Cékla, a vitaminbomba

Most érünk a télnek abba a szakaszába, amikor már tényleg csak gyökérzöldségek kaphatók. De ki tenne például céklát a sütijébe? Első blikkre talán nem sokan, pedig érdemes. A süti finom szaftos lesz tőle és sok esetben nem is lehet érezni a cékla ízét. Ráadásul ez a rubinvörös zöldség rendkívül erős vérképző hatású, a benne lévő nyomelemeket a test jól tudja hasznosítani, valamint a vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti. Tehát mindenképpen jót teszünk magunknak, ha felfedezzük különböző elkészítési és feldolgozási módjait és beiktatjuk étrendünkbe ezt a csodás színű gyökérzöldséget, mely krémessé, lággyá és bársonyossá teheti a tésztáinkat  - ha a megfelelő receptet használjuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A semleges cukkini

A cukkini önmagában nem feltétlenül nevezhető egy kifejezetten izgalmas zöldségnek, de természetesen neki is megvannak az előnyös tulajdonságai. Nagyon jó textúrát adhat a süteménynek, finom szaftossá válhatnak tőle még az eredetileg szárazabb tészták is.

Bár elsőre merésznek tűnik, de bátran próbálkozzunk a sütikben is a zöldségekkel, lehet, hogy olyan pozitív tapasztalataink lesznek, hogy magunk is meglepődünk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!