Zöldséget a sütibe?

Dátum 2019. január 09.

Miért ne? Ritkán, vagy talán soha nem jut az eszünkbe, pedig vannak olyan receptek, melyekben egy adott zöldség kifejezetten növelheti egy-egy süti élvezeti értékét.

Répatorta van?

Talán a répatorta a legismertebb olyan süti, amiben zöldség van. A répa az édes gyökérzöldségek közé tartozik, nem véletlenül ezt eszik ki általában a gyerekek is elsőre a levesből. Így aztán süti-alapanyagnak is kiváló, jól harmonizál az édes ízekkel, olajos magvakkal. Ha elfogadjuk, hogy a répa tökéletes alapanyaga lehet bizonyos sütiknek, a tortán kívül egyéb finomságokkal is próbálkozhatunk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Cékla, a vitaminbomba

Most érünk a télnek abba a szakaszába, amikor már tényleg csak gyökérzöldségek kaphatók. De ki tenne például céklát a sütijébe? Első blikkre talán nem sokan, pedig érdemes. A süti finom szaftos lesz tőle és sok esetben nem is lehet érezni a cékla ízét. Ráadásul ez a rubinvörös zöldség rendkívül erős vérképző hatású, a benne lévő nyomelemeket a test jól tudja hasznosítani, valamint a vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti. Tehát mindenképpen jót teszünk magunknak, ha felfedezzük különböző elkészítési és feldolgozási módjait és beiktatjuk étrendünkbe ezt a csodás színű gyökérzöldséget, mely krémessé, lággyá és bársonyossá teheti a tésztáinkat  - ha a megfelelő receptet használjuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A semleges cukkini

A cukkini önmagában nem feltétlenül nevezhető egy kifejezetten izgalmas zöldségnek, de természetesen neki is megvannak az előnyös tulajdonságai. Nagyon jó textúrát adhat a süteménynek, finom szaftossá válhatnak tőle még az eredetileg szárazabb tészták is.

Bár elsőre merésznek tűnik, de bátran próbálkozzunk a sütikben is a zöldségekkel, lehet, hogy olyan pozitív tapasztalataink lesznek, hogy magunk is meglepődünk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!