Zöldséget a sütibe?
Miért ne? Ritkán, vagy talán soha nem jut az eszünkbe, pedig vannak olyan receptek, melyekben egy adott zöldség kifejezetten növelheti egy-egy süti élvezeti értékét.
Répatorta van?
Talán a répatorta a legismertebb olyan süti, amiben zöldség van. A répa az édes gyökérzöldségek közé tartozik, nem véletlenül ezt eszik ki általában a gyerekek is elsőre a levesből. Így aztán süti-alapanyagnak is kiváló, jól harmonizál az édes ízekkel, olajos magvakkal. Ha elfogadjuk, hogy a répa tökéletes alapanyaga lehet bizonyos sütiknek, a tortán kívül egyéb finomságokkal is próbálkozhatunk.
Cékla, a vitaminbomba
Most érünk a télnek abba a szakaszába, amikor már tényleg csak gyökérzöldségek kaphatók. De ki tenne például céklát a sütijébe? Első blikkre talán nem sokan, pedig érdemes. A süti finom szaftos lesz tőle és sok esetben nem is lehet érezni a cékla ízét. Ráadásul ez a rubinvörös zöldség rendkívül erős vérképző hatású, a benne lévő nyomelemeket a test jól tudja hasznosítani, valamint a vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti. Tehát mindenképpen jót teszünk magunknak, ha felfedezzük különböző elkészítési és feldolgozási módjait és beiktatjuk étrendünkbe ezt a csodás színű gyökérzöldséget, mely krémessé, lággyá és bársonyossá teheti a tésztáinkat - ha a megfelelő receptet használjuk.
A semleges cukkini
A cukkini önmagában nem feltétlenül nevezhető egy kifejezetten izgalmas zöldségnek, de természetesen neki is megvannak az előnyös tulajdonságai. Nagyon jó textúrát adhat a süteménynek, finom szaftossá válhatnak tőle még az eredetileg szárazabb tészták is.
Bár elsőre merésznek tűnik, de bátran próbálkozzunk a sütikben is a zöldségekkel, lehet, hogy olyan pozitív tapasztalataink lesznek, hogy magunk is meglepődünk.
Kapcsolódó cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.


A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
Ha szereted a csupa csoki süteményeket, desszerteket, nem hiányozhat a repertoárodból a tökéletes ganache egyszerű, de nagyszerű receptje.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
