Az ezerarcú túró
A túró az igazi jolly-joker, akkor is isteni finomságokat készíthetünk belőle, ha már nem bővelkedünk gyümölcsökben.
Túró gyümölcsökkel
A túró, abban a formában, ahogy a magyar konyha használja, igazi hungarikumnak számít, máshol nem ismerik ezt a típusú tejterméket. A Tej Terméktanács ezért kérvényezte is az Európai Uniónál az eredetvédelem megállapítását.
A rögös, kicsit savanykás tejtermékhez rengeteg minden társítható, így igazán sokszínűvé teheti a házilag készült finomságokat.
A túró erénye pont simulékonyságában rejlik. Nem túl tolakodó sem az íze, sem az állaga, ezért sok mindenre használható. Ahogy a Túró Rudinál passzol hozzá - legalábbis szerintünk, magyarok szerint - a csokoládé, kiválóan harmonizál a gyümölcsökkel is. Pompás desszertet kaphatunk, ha a mindig rendelkezésre álló almával házasítjuk, de kiemelkedően jól áll neki a citrom barátsága is.
Túrótorták,édes, sós kedvencek
Ha pedig nincs a kezünk ügyében épp semmilyen gyümölcs, elkápráztathatjuk a családot egy marcipános-túrós kaláccsal is.
A túrótorták még a túrós sütemények halmazán belül is külön csoportot alkotnak, azok közül is sokan szeretik ezt a műfajt, akik nem rajonganak a hagyományos, krémes tortákért és ráadásul szabadon dekorálhatjuk is őket.
A túró egy rendkívül sokoldaú alapanyag, rengeteg finom, házi desszert kiváló alapanyaga. Simulékonysága odáig terjed, hogy egyaránt jól állnak neki az édes, és a sós receptek is. Egy spenótos-túrós táska talán még annál a gyereknél is áttörheti a spenót elleni kemény ellenállást, aki más formában hallani sem akar erről az amúgy igen egészséges zöldségről.
Túró rudi variácók
A Túró Rudiról is sokan azt gondolják, hogy kifejezetten magyar különlegesség. Külföldön sokszor nem is tudják értelmezni, annyira idegennek tűnik a két íz társítása. Ám bármennyire is magunkénak érezzük ezt a csokoládéval bevont túrós rudat, mégsem magyar találmány. A hatvanas években forgalmazták először a Szovjetúnióban, igaz, akkor még Eskimo névre hallgatott.
A túró ezerarcú, érdemes sokféle receptet kipróbálni vele akár édesen, akár sósan, akár csokoládéval, akár friss gyümölccsel.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
