Az ezerarcú túró
2018. október 10.A túró az igazi jolly-joker, akkor is isteni finomságokat készíthetünk belőle, ha már nem bővelkedünk gyümölcsökben.
Túró gyümölcsökkel
A túró, abban a formában, ahogy a magyar konyha használja, igazi hungarikumnak számít, máshol nem ismerik ezt a típusú tejterméket. A Tej Terméktanács ezért kérvényezte is az Európai Uniónál az eredetvédelem megállapítását.
A rögös, kicsit savanykás tejtermékhez rengeteg minden társítható, így igazán sokszínűvé teheti a házilag készült finomságokat.
A túró erénye pont simulékonyságában rejlik. Nem túl tolakodó sem az íze, sem az állaga, ezért sok mindenre használható. Ahogy a Túró Rudinál passzol hozzá - legalábbis szerintünk, magyarok szerint - a csokoládé, kiválóan harmonizál a gyümölcsökkel is. Pompás desszertet kaphatunk, ha a mindig rendelkezésre álló almával házasítjuk, de kiemelkedően jól áll neki a citrom barátsága is.
Túrótorták,édes, sós kedvencek
Ha pedig nincs a kezünk ügyében épp semmilyen gyümölcs, elkápráztathatjuk a családot egy marcipános-túrós kaláccsal is.
A túrótorták még a túrós sütemények halmazán belül is külön csoportot alkotnak, azok közül is sokan szeretik ezt a műfajt, akik nem rajonganak a hagyományos, krémes tortákért és ráadásul szabadon dekorálhatjuk is őket.
A túró egy rendkívül sokoldaú alapanyag, rengeteg finom, házi desszert kiváló alapanyaga. Simulékonysága odáig terjed, hogy egyaránt jól állnak neki az édes, és a sós receptek is. Egy spenótos-túrós táska talán még annál a gyereknél is áttörheti a spenót elleni kemény ellenállást, aki más formában hallani sem akar erről az amúgy igen egészséges zöldségről.
Túró rudi variácók
A Túró Rudiról is sokan azt gondolják, hogy kifejezetten magyar különlegesség. Külföldön sokszor nem is tudják értelmezni, annyira idegennek tűnik a két íz társítása. Ám bármennyire is magunkénak érezzük ezt a csokoládéval bevont túrós rudat, mégsem magyar találmány. A hatvanas években forgalmazták először a Szovjetúnióban, igaz, akkor még Eskimo névre hallgatott.
A túró ezerarcú, érdemes sokféle receptet kipróbálni vele akár édesen, akár sósan, akár csokoládéval, akár friss gyümölccsel.
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!