Az ezerarcú túró
A túró az igazi jolly-joker, akkor is isteni finomságokat készíthetünk belőle, ha már nem bővelkedünk gyümölcsökben.
Túró gyümölcsökkel
A túró, abban a formában, ahogy a magyar konyha használja, igazi hungarikumnak számít, máshol nem ismerik ezt a típusú tejterméket. A Tej Terméktanács ezért kérvényezte is az Európai Uniónál az eredetvédelem megállapítását.
A rögös, kicsit savanykás tejtermékhez rengeteg minden társítható, így igazán sokszínűvé teheti a házilag készült finomságokat.
A túró erénye pont simulékonyságában rejlik. Nem túl tolakodó sem az íze, sem az állaga, ezért sok mindenre használható. Ahogy a Túró Rudinál passzol hozzá - legalábbis szerintünk, magyarok szerint - a csokoládé, kiválóan harmonizál a gyümölcsökkel is. Pompás desszertet kaphatunk, ha a mindig rendelkezésre álló almával házasítjuk, de kiemelkedően jól áll neki a citrom barátsága is.
Túrótorták,édes, sós kedvencek
Ha pedig nincs a kezünk ügyében épp semmilyen gyümölcs, elkápráztathatjuk a családot egy marcipános-túrós kaláccsal is.
A túrótorták még a túrós sütemények halmazán belül is külön csoportot alkotnak, azok közül is sokan szeretik ezt a műfajt, akik nem rajonganak a hagyományos, krémes tortákért és ráadásul szabadon dekorálhatjuk is őket.
A túró egy rendkívül sokoldaú alapanyag, rengeteg finom, házi desszert kiváló alapanyaga. Simulékonysága odáig terjed, hogy egyaránt jól állnak neki az édes, és a sós receptek is. Egy spenótos-túrós táska talán még annál a gyereknél is áttörheti a spenót elleni kemény ellenállást, aki más formában hallani sem akar erről az amúgy igen egészséges zöldségről.
Túró rudi variácók
A Túró Rudiról is sokan azt gondolják, hogy kifejezetten magyar különlegesség. Külföldön sokszor nem is tudják értelmezni, annyira idegennek tűnik a két íz társítása. Ám bármennyire is magunkénak érezzük ezt a csokoládéval bevont túrós rudat, mégsem magyar találmány. A hatvanas években forgalmazták először a Szovjetúnióban, igaz, akkor még Eskimo névre hallgatott.
A túró ezerarcú, érdemes sokféle receptet kipróbálni vele akár édesen, akár sósan, akár csokoládéval, akár friss gyümölccsel.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
