Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Dátum 2021. szeptember 08.

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Csak kövesd a mottót: „Ki ne dobd, inkább mártogasd!”

Pizza mártogatósok: Adjunk a pizzaszélnek egy kis plusz ízt!

Mindannyian egyetértünk abban, hogy a pizza isteni! De ami még nagyszerűbb, az az, ha van egy szuper fincsi mártogatósunk, amibe a pizza szélét beletunkolhatjuk. Habár sokan kidobják, nekünk a pizza széle a kedvencünk! Imádjuk, ha rásült egy kis sajt, alatta pedig felbukkan a paradicsomszósz. Nyami! A gyorsan és egyszerűen elkészíthető pizza mártogatósaink a pizza mennyországba repítenek, próbáljuk ki a következő pizza party alkalmával, és garantáltan nem maradnak majd tésztaszélek! Mártózzunk tehát meg a legjobb receptekben!

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

1. Paprikás-sajtos mártogatós

A sajt és a pizza együtt tökéletes párost alkot. És a sajtnál csak egy dolog lehet jobb a pizzán, a még több sajt. Könnyen megduplázhatjuk pizzánkon a sajt mennyiségét ezzel a szuper krémes csilis sajtszósszal. Reszelt cheddar sajtból, tejszínből, lime-ból és jalapeño paprikából (csípős paprika) készül, az íze pedig igazán frissítő. Nem éppen kímélő fogás, de biztosan mosolyt csal majd minden sajtszerető arcára.

2. Csípős BBQ mártogatós

A BBQ szószt senkinek sem kell bemutatni. Nemcsak grillezéskor vagy halas fogásokhoz vethetjük be, hiszen füstös aromája a vegetáriánus ételeket is ellenállhatatlanul finommá varázsolja. Édes, mézes és whiskys variációi egyaránt ismertek. Készítésének módja pedig attól is függ, hogy éppen merre utazunk a világban – más az amerikai Kansasben, mint Koreában.

Mindegy is, hogyan nevezzük, a legjobb BBQ szósz mindig otthon készül. Ehhez forraljunk össze ketchupöt barna cukorral, a híres Worcester szósszal, Tabascóval, almaecettel és fűszerpaprikával.

Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

3. Fokhagymás-majonéz (Aioli mártogatós)

Az aioli szerelmeslevél a fokhagymához. Fűszeres, pikáns íz dominál benne, a fokhagyma, az olaj és gyakran némi tojás találkozása alkotja ezt a csodálatosan krémes mediterrán szószt. Sosem lehet eleget enni belőle!

A mi aioli mártogatósunk tojásmentes majonézből készül, és remekül illik mindenféle péksüteményhez, és persze az olyan tésztafélékhez is, mint a pizza. Rengeteg különböző íz koncentrálódik benne, mivel tejből, napraforgóolajból, citromléből és természetesen fokhagymából készül.

4. Avokádós mártogatós (Guacamole)

A guacamole igazi klasszikus a mártogatósok között. Tortillachipsszel, nachosszal vagy más snackkel fogyasztva jó kísérője szinte minden sós fogásnak. A mexikói mártogatós fő hozzávalója az avokádó. (Egy kis érdekesség: az avokádó szó az aztékoktól ered, jelentése: heregolyó. Talán a formája miatt? Ki tudja…)

A mi mártogatósunk is avokádóból készül, de kerül bele még paradicsom, koriander, fokhagyma és citrom is. És ha nem vetjük meg a csípősebb fogásokat, csípős paprika szintén mehet bele.

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

5. Koktélszószos mártogatós

A klasszikus világos, pasztelles piros vagy narancsszínű szósz a ketchup és a majonéz ötvözéséből született. Annyi koktélszósz recept létezik, mint égen a csillag! A lényeg most annyi, hogy nagyon jól passzol a pizzához, így válik előételből a főétel részévé.

A mi koktélszószunk fő jellemzője a reszelt torma frissessége, valamint a ketchup, majonéz, Worcester szósz, no meg egy kis narancslé kombinációjának édes és fűszeres íze. Kerüljön még bele egy kis tejföl, hogy megkapjuk az autentikus pasztell árnyalatot!

6. Salsa verde mártogatós

A salsa verde intenzíven csípős szósz egyenesen Olaszországból. Zöld színét legfőbb hozzávalója, a petrezselyem adja. A zöld szószok – mint például a frankfurti szósz – rokona, csak sokkal fűszeresebb a többi verziónál. A mexikói és spanyol konyha szintén ismeri és használja.

A petrezselyem mellett teszünk bele szardellát, kapribogyót, fokhagymát, fehér kenyeret, citromot és egy főtt tojás sárgáját. A szardella és kapribogyó sós, zöldfűszeres ízt kölcsönöz a pizzának – csak úgy bizseregnek majd az ízlelőbimbóink. Tegyünk egy próbát!

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!