Forró italok baráti összejövetelekhez

Dátum 2019. január 03.
Az ünnepek után, a hosszú, szürke, hideg, téli délutánokban első ránézésre nem sok szerethető van - de próbáljuk meg újraértelmezni ezt a kevésbé lenyűgöző időszakot és vezessünk be új szokásokat!

Ha hosszú és hideg télről beszélünk, akkor ebben az északi országok egész biztosan élen járnak. A magyarországi tél csak kispályás bemelegítés az igazi nagy hidegekhez képest. Nem csoda hát, ha az északi népek  - más választásuk híján - megtanulták megszeretni ezt az időszakot, és a javukra fordították a  zordnak tűnő körülményeket.

Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a dánok a világon a legboldogobbak. Ez pedig vélhetően nem az éghajlati adottságokon múlik.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a titok nem más, mint a “hygge”, mellyel egyre többet foglalkoznak világszerte. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is.
A hygge egyik fontos eleme a közösen eltöltött, kellemes idő. Nagy társasjáték-partik, családi beszélgetések, kötetlen közös programok jellemzik. Egy közös összejövetel apropója pedig lehet egy finom, forró ital, ami köré odagyűlhetünk, ami szervezőerőként működtetheti az estét.

Választhatunk grogotpuncsot, és különböző egzotikus italokat, egészen biztosan egy helyre tudjuk vele terelni a számunkra kedves embereket.

Ha forró italban gondolkodunk, hiába múltak már el az ünnepek, egy klasszikus tojáslikőr alapú punccsal nem lőhetünk mellé, a kicsiknek pedig finom forró csokit is szervírozhatunk. 

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha pedig a kicsiknél is maradnánk a gyümölcsös vonalnál, a gyümölcsleveken is csavarhatunk egyet és kínálhatjuk melegen, fűszerekkel megbolondítva.
Harry Potter rajongóknak pedig igazi különlegesség lehet, ha vajsör-estet tartunk. Ezt a nyalánkságot a gyerekek is bátran fogyaszthatják, hiszen nevével ellentétben nincs benne alkohol.

forralt bor is a nagy klasszikusok közé tartozik, akár vörös- akár fehérborból készítjük el a kedvenc, téli fűszereinkkel.
A forró italok remek apropót kínálhatnak arra, hogy összehívjuk barátainkat és együtt vészeljük át az év legszürkébb napjait.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!