Forró italok baráti összejövetelekhez
Az ünnepek után, a hosszú, szürke, hideg, téli délutánokban első ránézésre nem sok szerethető van - de próbáljuk meg újraértelmezni ezt a kevésbé lenyűgöző időszakot és vezessünk be új szokásokat!
Ha hosszú és hideg télről beszélünk, akkor ebben az északi országok egész biztosan élen járnak. A magyarországi tél csak kispályás bemelegítés az igazi nagy hidegekhez képest. Nem csoda hát, ha az északi népek - más választásuk híján - megtanulták megszeretni ezt az időszakot, és a javukra fordították a zordnak tűnő körülményeket.
Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a dánok a világon a legboldogobbak. Ez pedig vélhetően nem az éghajlati adottságokon múlik.
Forró italok hideg, téli estékre
A koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a titok nem más, mint a “hygge”, mellyel egyre többet foglalkoznak világszerte. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is.
A hygge egyik fontos eleme a közösen eltöltött, kellemes idő. Nagy társasjáték-partik, családi beszélgetések, kötetlen közös programok jellemzik. Egy közös összejövetel apropója pedig lehet egy finom, forró ital, ami köré odagyűlhetünk, ami szervezőerőként működtetheti az estét.
Választhatunk grogot, puncsot, és különböző egzotikus italokat, egészen biztosan egy helyre tudjuk vele terelni a számunkra kedves embereket.
Ha forró italban gondolkodunk, hiába múltak már el az ünnepek, egy klasszikus tojáslikőr alapú punccsal nem lőhetünk mellé, a kicsiknek pedig finom forró csokit is szervírozhatunk.
Fűszerekkel bolondítva
Ha pedig a kicsiknél is maradnánk a gyümölcsös vonalnál, a gyümölcsleveken is csavarhatunk egyet és kínálhatjuk melegen, fűszerekkel megbolondítva.
Harry Potter rajongóknak pedig igazi különlegesség lehet, ha vajsör-estet tartunk. Ezt a nyalánkságot a gyerekek is bátran fogyaszthatják, hiszen nevével ellentétben nincs benne alkohol.
A forralt bor is a nagy klasszikusok közé tartozik, akár vörös- akár fehérborból készítjük el a kedvenc, téli fűszereinkkel.
A forró italok remek apropót kínálhatnak arra, hogy összehívjuk barátainkat és együtt vészeljük át az év legszürkébb napjait.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
