Forró italok baráti összejövetelekhez
Az ünnepek után, a hosszú, szürke, hideg, téli délutánokban első ránézésre nem sok szerethető van - de próbáljuk meg újraértelmezni ezt a kevésbé lenyűgöző időszakot és vezessünk be új szokásokat!
Ha hosszú és hideg télről beszélünk, akkor ebben az északi országok egész biztosan élen járnak. A magyarországi tél csak kispályás bemelegítés az igazi nagy hidegekhez képest. Nem csoda hát, ha az északi népek - más választásuk híján - megtanulták megszeretni ezt az időszakot, és a javukra fordították a zordnak tűnő körülményeket.
Egyre több kutatás támasztja alá, hogy a dánok a világon a legboldogobbak. Ez pedig vélhetően nem az éghajlati adottságokon múlik.
Forró italok hideg, téli estékre
A koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a titok nem más, mint a “hygge”, mellyel egyre többet foglalkoznak világszerte. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is.
A hygge egyik fontos eleme a közösen eltöltött, kellemes idő. Nagy társasjáték-partik, családi beszélgetések, kötetlen közös programok jellemzik. Egy közös összejövetel apropója pedig lehet egy finom, forró ital, ami köré odagyűlhetünk, ami szervezőerőként működtetheti az estét.
Választhatunk grogot, puncsot, és különböző egzotikus italokat, egészen biztosan egy helyre tudjuk vele terelni a számunkra kedves embereket.
Ha forró italban gondolkodunk, hiába múltak már el az ünnepek, egy klasszikus tojáslikőr alapú punccsal nem lőhetünk mellé, a kicsiknek pedig finom forró csokit is szervírozhatunk.
Fűszerekkel bolondítva
Ha pedig a kicsiknél is maradnánk a gyümölcsös vonalnál, a gyümölcsleveken is csavarhatunk egyet és kínálhatjuk melegen, fűszerekkel megbolondítva.
Harry Potter rajongóknak pedig igazi különlegesség lehet, ha vajsör-estet tartunk. Ezt a nyalánkságot a gyerekek is bátran fogyaszthatják, hiszen nevével ellentétben nincs benne alkohol.
A forralt bor is a nagy klasszikusok közé tartozik, akár vörös- akár fehérborból készítjük el a kedvenc, téli fűszereinkkel.
A forró italok remek apropót kínálhatnak arra, hogy összehívjuk barátainkat és együtt vészeljük át az év legszürkébb napjait.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
