Könnyű desszertek vegán módra
Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.
Lássuk, milyen is egy finom vegán desszert!
Adja magát a kérdés, hogy milyen desszerteket fogyaszthatunk, ha növényi hozzávalókból szeretnénk elkészíteni? Cikkünkben a pohárkrémek, pohárdesszertek, kanalazós édességek vegán változatait mutatjuk be.
A sütés nélküli pohárkrémek gyorsak, látványosak, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. A pohárdesszertek egyik alapvető összetevője a ropogós réteg. Választhatunk hozzá vegán kekszet, vagy házilag is elkészíthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a kekszmorzsába ne kerüljön tojás, illetve vegán margarint használjunk. Keksz helyett a ropogós elem lehet vegán müzli, granola vagy olajos magvak keveréke is.
Jöjjön a krém!
A Dr. Oetker LoVE it! hűtött, vegán pudingjai önmagukban is szuper desszertek, de pohárdesszertekbe is rétegezhetjük. Kétféle ízben elérhetők: Dr. Oetker LoVE it! Csokoládés puding és Dr. Oetker LoVE it! Bourbon-vaníliás puding. Egyszerűen kanalazzuk a desszertes poharakba a többi hozzávalóval, vagy keverjük össze Dr. Oetker Creme VEGA-val.
A ropogós és a krémes réteget további finomságokkal egészíthetjük ki. Ez lehet nyers (például bogyós) vagy párolt gyümölcs, befőtt, kompót. Adhatunk hozzá vegán csokoládét, kókuszchipszet, aszalt gyümölcsöket, vagy meglocsolhatjuk növényi tejtermékekkel elkészített desszertöntetekkel. Ilyen növényi tej/ital például a kókusz- és mandulatej/ital. Ezek a hozzávalók plusz ízekkel is gazdagítják a desszertünket. A kombinációknak tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, klasszikus süteményeket, például a lúdláb tortát vagy almás pitét is átalakíthatunk vegán pohárdesszertté, vagy egészen formabontó kreációkat is alkothatunk.
A Creme VEGA további vegán desszertekhez szintén remek lesz.
Összekeverhetjük szójajoghurttal vagy növényi tejjel/itallal főzött pudinggal. Sőt még vegán tejberizshez is felhasználhatjuk.
Végezetül pedig térjünk vissza a Dr. Oetker LoVE it! vegán pudingokhoz! A pudingot süthetjük is, így lehet belőle klasszikus morzsasüti (crumble) gyümölccsel és vegán hozzávalókból készített morzsatésztával.
Pár hozzávalót kell csak módosítanunk, hogy a hagyományos desszert a vegán életmódba is beilleszthető legyen. Az átalakítás cseppet sem bonyolult, az eredmény pedig vegánokat és nem vegánokat egyaránt elvarázsol majd.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
