Könnyű desszertek vegán módra
Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.
Lássuk, milyen is egy finom vegán desszert!
Adja magát a kérdés, hogy milyen desszerteket fogyaszthatunk, ha növényi hozzávalókból szeretnénk elkészíteni? Cikkünkben a pohárkrémek, pohárdesszertek, kanalazós édességek vegán változatait mutatjuk be.
A sütés nélküli pohárkrémek gyorsak, látványosak, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. A pohárdesszertek egyik alapvető összetevője a ropogós réteg. Választhatunk hozzá vegán kekszet, vagy házilag is elkészíthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a kekszmorzsába ne kerüljön tojás, illetve vegán margarint használjunk. Keksz helyett a ropogós elem lehet vegán müzli, granola vagy olajos magvak keveréke is.
Jöjjön a krém!
A Dr. Oetker pudingjai önmagukban is szuper édességek, de pohárdesszertekbe is rétegezhetjük. Egyszerűen kanalazzuk a desszertes poharakba a többi hozzávalóval, vagy keverjük össze Dr. Oetker Creme VEGA-val.
A ropogós és a krémes réteget további finomságokkal egészíthetjük ki. Ez lehet nyers (például bogyós) vagy párolt gyümölcs, befőtt, kompót. Adhatunk hozzá vegán csokoládét, kókuszchipszet, aszalt gyümölcsöket, vagy meglocsolhatjuk növényi tejtermékekkel elkészített desszertöntetekkel. Ilyen növényi tej/ital például a kókusz- és mandulatej/ital. Ezek a hozzávalók plusz ízekkel is gazdagítják a desszertünket. A kombinációknak tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, klasszikus süteményeket, például a kókuszgolyó vagy madártej is átalakíthatunk vegán pohárdesszertté, vagy egészen formabontó kreációkat is alkothatunk.
A Creme VEGA további vegán desszertekhez szintén remek lesz.
Összekeverhetjük szójajoghurttal vagy növényi tejjel/itallal főzött pudinggal. Sőt még ínycsiklandó vegán csokoládés mousse-t is készíthetünk vele, vagy használhatjuk tejberizshez és zabkásához is a végeredmény pedig egy páratlan vegán desszert lesz.
Pár hozzávalót kell csak módosítanunk, hogy a hagyományos desszert a vegán életmódba is beilleszthető legyen. Az átalakítás cseppet sem bonyolult, az eredmény pedig vegánokat és nem vegánokat egyaránt elvarázsol majd.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
