Könnyű desszertek vegán módra

Dátum 2021. április 30.

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Lássuk, milyen is egy finom vegán desszert!

Adja magát a kérdés, hogy milyen desszerteket fogyaszthatunk, ha növényi hozzávalókból szeretnénk elkészíteni? Cikkünkben a pohárkrémek, pohárdesszertek, kanalazós édességek vegán változatait mutatjuk be. 

A sütés nélküli pohárkrémek gyorsak, látványosak, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. A pohárdesszertek egyik alapvető összetevője a ropogós réteg. Választhatunk hozzá vegán kekszet, vagy házilag is elkészíthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a kekszmorzsába ne kerüljön tojás, illetve vegán margarint használjunk. Keksz helyett a ropogós elem lehet vegán müzli, granola vagy olajos magvak keveréke is.

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Jöjjön a krém!

A Dr. Oetker pudingjai önmagukban is szuper édességek, de pohárdesszertekbe is rétegezhetjük. Egyszerűen kanalazzuk a desszertes poharakba a többi hozzávalóval, vagy keverjük össze Dr. Oetker Creme VEGA-val.

A ropogós és a krémes réteget további finomságokkal egészíthetjük ki. Ez lehet nyers (például bogyós) vagy párolt gyümölcs, befőtt, kompót. Adhatunk hozzá vegán csokoládét, kókuszchipszet, aszalt gyümölcsöket, vagy meglocsolhatjuk növényi tejtermékekkel elkészített desszertöntetekkel. Ilyen növényi tej/ital például a kókusz- és mandulatej/ital. Ezek a hozzávalók plusz ízekkel is gazdagítják a desszertünket. A kombinációknak tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, klasszikus süteményeket, például a kókuszgolyó vagy madártej is átalakíthatunk vegán pohárdesszertté, vagy egészen formabontó kreációkat is alkothatunk.

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A Creme VEGA további vegán desszertekhez szintén remek lesz.

Összekeverhetjük növényi habtejszínnel, szójajoghurttal vagy növényi tejjel/itallal főzött pudinggal. Sőt még ínycsiklandó vegán csokoládés mousse-t is készíthetünk vele, vagy használhatjuk tejberizshez és zabkásához is a végeredmény pedig egy páratlan vegán desszert lesz.

Pár hozzávalót kell csak módosítanunk, hogy a hagyományos desszert a vegán életmódba is beilleszthető legyen. Az átalakítás cseppet sem bonyolult, az eredmény pedig vegánokat és nem vegánokat egyaránt elvarázsol majd.

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!