Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!
Főzött pudingok mentesen
Pudingot általában tejjel és cukorral készítünk, ez a jól ismert és bevált alaprecept. Ha azonban jobban belegondolunk, a két hozzáadott komponens, azaz a folyadék és az édesítő könnyedén lecserélhető úgy, hogy a desszertünk a mentes táplálkozási módokba is beilleszthető legyen. A tejet laktózérzékenység esetén kiválthatjuk laktózmentes tejjel, vagy választhatunk 100%-ban növényi megoldást, növényi tejet, italt, ha tejallergiásak vagy vegánok vagyunk. Főzhetünk pudingot például kókusz- vagy mandulaitalból is. Édesíteni sem feltétlenül cukorral kell, agávészirupot, kókuszvirágcukrot, eritritet is tehetünk a pudingba. Ha pohárdesszertet készítünk, a kész, kihűlt pudingot kikeverhetjük Creme VEGA-val, így lágyabb, krémesebb állagot kapunk – természetesen mentesen. Ha a desszertünk többi eleme is gluténmentes, például a hozzá felhasznált keksz, a teljes édesség elkészíthető glutén nélkül. Amennyiben a tojásmentesség szintén szempont, erre is ügyeljünk a recept valamennyi hozzávalójánál!
Pudingos krémek süteményekbe
Sokféle süteménybe, tortába kerül pudingos krém. Ilyenkor kevesebb tejjel sűrű pudingot főzünk, édesítjük, majd letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kihabosítjuk vajjal vagy margarinnal. Mentes tortakrémhez tej helyett ugyanúgy választhatunk laktózmentes tejet vagy a feljebb már említett növényi italokat. A vajat pedig növényi (vegán) margarinra cserélhetjük. Persze olyan tortát, sütit válasszunk, amelynek a tésztája, ízesítése, díszítése is megfelel a személyes mentes kritériumainknak!
Olvasd el további cikkeinket is, melyekben cukor, liszt, tojás és tejmentes recepteket ajánlunk!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
