Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!
Főzött pudingok mentesen
Pudingot általában tejjel és cukorral készítünk, ez a jól ismert és bevált alaprecept. Ha azonban jobban belegondolunk, a két hozzáadott komponens, azaz a folyadék és az édesítő könnyedén lecserélhető úgy, hogy a desszertünk a mentes táplálkozási módokba is beilleszthető legyen. A tejet laktózérzékenység esetén kiválthatjuk laktózmentes tejjel, vagy választhatunk 100%-ban növényi megoldást, növényi tejet, italt, ha tejallergiásak vagy vegánok vagyunk. Főzhetünk pudingot például kókusz- vagy mandulaitalból is. Édesíteni sem feltétlenül cukorral kell, agávészirupot, kókuszvirágcukrot, eritritet is tehetünk a pudingba. Ha pohárdesszertet készítünk, a kész, kihűlt pudingot kikeverhetjük Creme VEGA-val, így lágyabb, krémesebb állagot kapunk – természetesen mentesen. Ha a desszertünk többi eleme is gluténmentes, például a hozzá felhasznált keksz, a teljes édesség elkészíthető glutén nélkül. Amennyiben a tojásmentesség szintén szempont, erre is ügyeljünk a recept valamennyi hozzávalójánál!
Pudingos krémek süteményekbe
Sokféle süteménybe, tortába kerül pudingos krém. Ilyenkor kevesebb tejjel sűrű pudingot főzünk, édesítjük, majd letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kihabosítjuk vajjal vagy margarinnal. Mentes tortakrémhez tej helyett ugyanúgy választhatunk laktózmentes tejet vagy a feljebb már említett növényi italokat. A vajat pedig növényi (vegán) margarinra cserélhetjük. Persze olyan tortát, sütit válasszunk, amelynek a tésztája, ízesítése, díszítése is megfelel a személyes mentes kritériumainknak!
Villám desszertek loVE it! pudingokkal
A bourbon-vaníliás és a csokoládés, készen kapható loVE it! pudingokat önmagukban is szuper elkanalazgatni, de ugyanúgy felhasználhatjuk pohárkrémekhez, desszertekhez, mint a főzött pudingokat. Ezek a pudingok vegánok, kiegészíthetjük gyümölcsökkel, kekszekkel (vegán keksszel), sőt akár dúsíthatjuk, krémesíthetjük Creme VEGA-val is.
Olvasd el további cikkeinket is, melyekben cukor, liszt, tojás és tejmentes recepteket ajánlunk!
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
