Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!
Főzött pudingok mentesen
Pudingot általában tejjel és cukorral készítünk, ez a jól ismert és bevált alaprecept. Ha azonban jobban belegondolunk, a két hozzáadott komponens, azaz a folyadék és az édesítő könnyedén lecserélhető úgy, hogy a desszertünk a mentes táplálkozási módokba is beilleszthető legyen. A tejet laktózérzékenység esetén kiválthatjuk laktózmentes tejjel, vagy választhatunk 100%-ban növényi megoldást, növényi tejet, italt, ha tejallergiásak vagy vegánok vagyunk. Főzhetünk pudingot például kókusz- vagy mandulaitalból is. Édesíteni sem feltétlenül cukorral kell, agávészirupot, kókuszvirágcukrot, eritritet is tehetünk a pudingba. Ha pohárdesszertet készítünk, a kész, kihűlt pudingot kikeverhetjük Creme VEGA-val, így lágyabb, krémesebb állagot kapunk – természetesen mentesen. Ha a desszertünk többi eleme is gluténmentes, például a hozzá felhasznált keksz, a teljes édesség elkészíthető glutén nélkül. Amennyiben a tojásmentesség szintén szempont, erre is ügyeljünk a recept valamennyi hozzávalójánál!
Pudingos krémek süteményekbe
Sokféle süteménybe, tortába kerül pudingos krém. Ilyenkor kevesebb tejjel sűrű pudingot főzünk, édesítjük, majd letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kihabosítjuk vajjal vagy margarinnal. Mentes tortakrémhez tej helyett ugyanúgy választhatunk laktózmentes tejet vagy a feljebb már említett növényi italokat. A vajat pedig növényi (vegán) margarinra cserélhetjük. Persze olyan tortát, sütit válasszunk, amelynek a tésztája, ízesítése, díszítése is megfelel a személyes mentes kritériumainknak!
Villám desszertek loVE it! pudingokkal
A bourbon-vaníliás és a csokoládés, készen kapható loVE it! pudingokat önmagukban is szuper elkanalazgatni, de ugyanúgy felhasználhatjuk pohárkrémekhez, desszertekhez, mint a főzött pudingokat. Ezek a pudingok vegánok, kiegészíthetjük gyümölcsökkel, kekszekkel (vegán keksszel), sőt akár dúsíthatjuk, krémesíthetjük Creme VEGA-val is.
Olvasd el további cikkeinket is, melyekben cukor, liszt, tojás és tejmentes recepteket ajánlunk!
Kapcsolódó cikkek

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.
