Pizza-pillanatok: az olasz kedvenc sosem unalmas!

Dátum 2022. november 08.

Az ízlésünk velünk együtt változik, így a pizza műfaján belül is mindig másra vágyunk. Újítsuk meg kedvencünket, mutatjuk, hogyan!

A pizza minden alkalomra szuper ötlet: akár egyedül fogyasztjuk munka után vagy a barátainkkal ülünk le közösen, akár a legegyszerűbb verzió mellett tesszük le a voksunkat, netán egy különleges kovászos tésztájúra esik a választásunk. Egy biztos: pizzával nem lőhetünk mellé!

Péntek este van, a csúcsforgalom ismét sokat kivett belőlünk. Behajítjuk a táskánkat a szoba sarkába, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy mi aztán nem fogunk főzni. De egy frissen sült pizzára ki tudna nemet mondani? Minél magasabb hőmérsékletet mutat a kijelző, mi is annál izgatottabbak leszünk: végre sípol a sütőnk, és már készen is vagyunk! Előkapjuk a pizzavágónkat, és úgy döntünk, ma egy szívecske formát vágunk ki a pizzánkból, mert megérdemeljük! Még gyorsabb megoldást szeretnél? A Leveles pizzás táskákat neked találták ki! Még egy löttyintésnyi szeretet is jöhet a tetejére a pizzaolajunkból, aztán már harapunk is bele az első szeletbe. Kezdődhet a hétvége!

Azt már tudjuk: a pizza széppé teszi egy zűrös nap estéjét. És hogy ne váljon idővel unalmassá, megmutatjuk, hogyan tudunk egy kicsit mindig újítani rajta. Pár nagyszerű ötlettel még ellenállhatatlanabb lesz a vacsoránk. Ez az igazi pizzaszeretet!

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Fűszeres olajat a pizzára!

A pizza már önmagában is nagybetűs tökéletes étel! Pont ideális a mérete, a ropogós tészta, ízletes sajt és szaftos paradicsomszósz kombinációja tuti siker. De időnként a több bizony több! Miért is ne ízesítenénk pizzánkat egy kis aromás pizzaolajjal? Nagyon jó módja annak, hogy az egyszerű pizzából is valóságos ínyenc fogást varázsoljunk.

A fűszeres olajok – mint a pizzaolaj – számos különféle feltéttel jól működnek. Egyaránt passzolnak a zöldséges, húsos, halas és tenger gyümölcseivel megpakolt pizzákhoz, úgy is mondhatjuk: felteszik a koronát a pizzánkra. Elkészítésükhöz egyszerűen melegítsük fel az olajat egy lábasban, vagy adjuk az ízesítőket a hideg olajhoz, és hagyjuk kioldódni. Mindkét módszerre mutatunk egy-egy példát is.

Jöhet egy kis csípős, citromfüves csiliolaj ázsiai fűszerezéssel? Melegítsünk fel földimogyoróolajat, tegyük hozzá a citromfüvet és a csilit, ízesítsük tovább fahéjrudakkal, csillagánizzsal, szemes borssal és kaffirlime-levelekkel. Melegítsük pár percen át, majd töltsük üvegekbe.

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha mediterrán ízvilághoz támad kedvünk, próbáljuk ki a fokhagymás-zöldfűszeres olajat színes borssal és zöldfűszerekkel, rozmaringgal, oregánóval, kakukkfűvel. Tegyük közvetlenül a hideg olajba mindezeket, és hagyjuk kioldódni. Az olaj íze annál intenzívebb lesz, minél tovább hagyjuk állni benne a fűszereket. A zöldfűszerek friss aromát kölcsönöznek neki, a fokhagyma pedig némi extra csípősséget.

Próbáljunk ki fűszereket a világ minden tájáról, hogy megalkossuk a saját, egyedi pizzaolajunkat. Választhatunk paprikát, szegfűszeget, kardamomot, mustár- vagy édesköménymagot. Az összetevők és formák kombinálásával igazán különleges megoldások születhetnek.

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Pinza, az ovális pizza

Ki hallott már a pinzáról? Pontosabban is utánanéztünk ennek az új trendnek: a pinza – amivel „pinsa romana” néven is találkozhatunk – egy finom, ovális formájú pizza és egyben óda a kovászos tésztához. A pinza tésztája legalább három lisztfajta keverékéből készül. És ami egészen különleges benne az az, hogy rendkívül sokáig kelesztik, minimum 24 órán át, de általában ennél is hosszabb ideig, akár 5 napon keresztül. Ez elég időt biztosít a tésztának ahhoz, hogy a benne található glutén feldolgozódjon, és megjelenjenek benne a kovászos péksüteményekre jellemző buborékok. Sütés után csodásan ropogós kívül és mennyein levegős belül, akár a másik olasz kedvenc, a focaccia.

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Együtt a legfinomabb – osszuk meg a pizzánkat!

Jön a család vagy nálunk gyűlik össze a baráti körünk? Valami különlegeset szeretnénk felszolgálni az alkalomra, viszont már olyan régen megkívántuk a házi pizzát. Ismerős? Gond egy szál se, miért is ne készíthetnénk el együtt ezt az olasz finomságot? Amint elkészült a pizzatészta, jöhet a munka kreatív része, amiből nyugodtan lehet közös program. Valakit a vendégek közül befoghatunk feltét-hozzávalókat aprítani, mást paradicsomszószt készíteni. Minél több a segítő kéz, annál jobb! Szűk 15 perc alsó-felső sütés után készen is lesz a pizzánk.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha a vendégség minden, csak nem tervezett. Egy rég nem látott családtagnak vagy távolra szakadt barátnak akkor is nagyon örülünk, ha váratlanul toppan be hozzánk, ám ilyenkor villámgyorsan elkészíthető és felszolgálható harapnivalóra lesz szükség. Az este megmentői a Dr. Oetker mélyhűtött pizzái lesznek, amelyek között garantáltan mindenki megtalálja a kedvencét. Eshet a választásunk valódi kovásszal készült Feliciana pizzákra, vastag tésztás Guseppe vagy klasszikus Ristorante pizzákra, a mediterrán életérzés és az olasz pizzéria-élmény garantált. Sőt! A Ristorante pizzák között glutén- és laktózmentes opciókat is találunk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!