Sütési eszközök – készítsd házilag!

Dátum 2021. szeptember 24.

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Ilyenkor jöhet jól pár DIY, azaz „Csináld magad!” ötlet, amelyek segítségével percek alatt áthidalhatjuk a problémát. Lássuk, melyek az otthon is elkészíthető sütési kellékek!

Említsük meg először a habzsákot! Kétféle módon is elkészíthetjük. Az egyszerűbb megoldás egy fagyasztótasak (vagy más erősebb, vastagabb műanyagból készült tasak) sarkának levágása. Ez egyébként nem csak kényszermegoldás lehet, hiszen kifejezetten praktikus, hogy a levágott sarok méretét könnyedén szabályozhatjuk. Azaz lehet nagyobb átmérőjű, de egészen kicsi is, ami írókázásra (cukormázzal díszítésre) tökéletes. A másik lehetőség sütőpapírból tölcsért hajtogatni. Ennek előnye, hogy meglehetősen nagy méretű „habzsákot” kapunk, és ha résmentesen hajtogattunk, szintén lehet nagy vagy akár apró átmérőjű a csücsök levágásával keletkezett rés. Az illesztés kívülről rögzítsük ragasztószalaggal.

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Jöjjenek a kiszúróformák! Különlegesebb formákra legtöbbször két esetben lehet szükségünk. Egyrészt akkor, amikor kinyújtott fondant vagy marcipán darabot szeretnénk kiszaggatni például bevonatos torták, sütik díszítésére, másrészt pedig abban az esetben, ha a klasszikus linzertésztának szeretnénk különlegesebb külsőt varázsolni. Ha mi tervezzük meg a mintát, rajzoljuk rá egy vastagabb kartonpapírra, majd vágjuk körbe. Az interneten is kereshetünk megfelelő sablonokat, ezeket töltsük le, méretezzük, majd nyomtassuk és vágjuk ki. Ezután rajzoljuk körbe egy vastagabb kartonpapíron. Az így kapott sablonokat tegyük rá a linzertésztára, a fondant-ra vagy a marcipánra, és éles, rövid pengéjű késsel rajzoljuk körül. Apropó, tészta, marcipán és fondant: a nyújtásról se feledkezzünk meg! Ha nincs a kezünk ügyében sodrófa, helyettesítsük egy üres alufóliás hengerrel!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsos tortaformája talán minden sütni szerető konyhatündérnek van. Na de mi a helyzet a négyzet vagy téglalap alakú tortakerettel? Erre az eszközre akkor lesz igazán szükségünk, ha több rétegű vagy több emeletes süteményt készítünk tésztalapok és krémek váltakozásával. Ismét egy erősebb, vastagabb, de még hajtogatható kartonpapírra lesz szükségünk. Számoljuk ki, mekkora tortakeretet szeretnénk, majd vágjunk egy akkora, 5-8 cm magas csíkot a kartonból. A sarkokat behajtva hajtsunk formára, rögzítsük ragasztószalaggal. Ezután jön a legfontosabb lépés: az egész keretet csomagoljuk alufóliába (a sarkokon is szépen eldolgozva a hajtásokat), így biztonsággal érintkezhet a formánk a süteménnyel.

Legyünk kreatívak! Ne csak a sütésben, hanem a sütési kellékek, eszközök helyettesítésében is! Nem hiába szükségből születnek a legjobb megoldások!

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-10-22
0 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
1 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-24
2 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!