Sütési eszközök – készítsd házilag!

Dátum 2021. szeptember 24.

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Ilyenkor jöhet jól pár DIY, azaz „Csináld magad!” ötlet, amelyek segítségével percek alatt áthidalhatjuk a problémát. Lássuk, melyek az otthon is elkészíthető sütési kellékek!

Említsük meg először a habzsákot!

Kétféle módon is elkészíthetjük. Az egyszerűbb megoldás egy fagyasztótasak (vagy más erősebb, vastagabb műanyagból készült tasak) sarkának levágása. Ez egyébként nem csak kényszermegoldás lehet, hiszen kifejezetten praktikus, hogy a levágott sarok méretét könnyedén szabályozhatjuk. Azaz lehet nagyobb átmérőjű, de egészen kicsi is, ami írókázásra (cukormázzal díszítésre) tökéletes. A másik lehetőség sütőpapírból tölcsért hajtogatni. Ennek előnye, hogy meglehetősen nagy méretű „habzsákot” kapunk, és ha résmentesen hajtogattunk, szintén lehet nagy vagy akár apró átmérőjű a csücsök levágásával keletkezett rés. Az illesztés kívülről rögzítsük ragasztószalaggal.

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Jöjjenek a kiszúróformák!

Különlegesebb formákra legtöbbször két esetben lehet szükségünk. Egyrészt akkor, amikor kinyújtott fondant vagy marcipán darabot szeretnénk kiszaggatni például bevonatos torták, sütik díszítésére, másrészt pedig abban az esetben, ha a klasszikus linzertésztának szeretnénk különlegesebb külsőt varázsolni. Ha mi tervezzük meg a mintát, rajzoljuk rá egy vastagabb kartonpapírra, majd vágjuk körbe. Az interneten is kereshetünk megfelelő sablonokat, ezeket töltsük le, méretezzük, majd nyomtassuk és vágjuk ki. Ezután rajzoljuk körbe egy vastagabb kartonpapíron. Az így kapott sablonokat tegyük rá a linzertésztára, a fondant-ra vagy a marcipánra, és éles, rövid pengéjű késsel rajzoljuk körül. Apropó, tészta, marcipán és fondant: a nyújtásról se feledkezzünk meg! Ha nincs a kezünk ügyében sodrófa, helyettesítsük egy üres alufóliás hengerrel!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Tortakeret is megoldható!

Kapcsos tortaformája talán minden sütni szerető konyhatündérnek van. Na de mi a helyzet a négyzet vagy téglalap alakú tortakerettel? Erre az eszközre akkor lesz igazán szükségünk, ha több rétegű vagy több emeletes süteményt készítünk tésztalapok és krémek váltakozásával. Ismét egy erősebb, vastagabb, de még hajtogatható kartonpapírra lesz szükségünk. Számoljuk ki, mekkora tortakeretet szeretnénk, majd vágjunk egy akkora, 5-8 cm magas csíkot a kartonból. A sarkokat behajtva hajtsunk formára, rögzítsük ragasztószalaggal. Ezután jön a legfontosabb lépés: az egész keretet csomagoljuk alufóliába (a sarkokon is szépen eldolgozva a hajtásokat), így biztonsággal érintkezhet a formánk a süteménnyel.

Legyünk kreatívak! Ne csak a sütésben, hanem a sütési kellékek, eszközök helyettesítésében is! Nem hiába szükségből születnek a legjobb megoldások!

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!