Házi finomságokat a mikuláscsomagba!

Dátum 2019. november 20.

Piros ruha, nagy szakáll, jóságos mosoly. A Mikulást minden kisgyerek nagyon várja, felkészülni pedig nem lehet elég korán, így mutatunk pár tippet, milyen házi finomságot tehetünk az ajándékos zsákjába.

A katolikus kultúrkörben Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje. Népies alakja a mai napig ismert és ünnepelt Mikulás, aki finomságot hoz a jó gyerekeknek,  virgácsot - és persze némi finomságot - a többieknek.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Szent Miklós tetteit a középkorban szerepjátékokkal elevenítették fel. Ezekben a rögtönzött kis előadásokban általában a legifjabb diákok játszották Szent Miklós szerepét. Aztán fordult a kocka és később ezt a szerepet felnőttek vették át. Ez a szokás került be végül Magyarországra is, és magyar nyelvterületen végül “Mikulás” lett a neve a piros ruhás, szakállas apónak, aki házról házra járva dicsérte, vagy épp dorgálta az aprónépet.

A modern magyar néphagyomány szerint december 5. éjjelén – december 6. hajnalán érkezik a Mikulás, és a kikészített, kitisztított kis csizmákba rejti el az apróbb ajándékokat. Ez a hagyomány nagyjából száz éves múltra tekint vissza és kezdetekben tényleg csak pár jelképes finomság, alma, dió, mogyoró került a cipőkbe.

Mostanra persze ez a hagyomány is átalakult és a gyümölcsök, olajos magvak helyét elsősorban a csokoládé és a különféle édességek vették át.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha idén csavarnánk egyet az ajándékozáson, a kis batyuba kerülő finomságokat akár magunk is elkészíthetjük. 

Így mi magunk szabályozhatjuk azt, hogy mi is kerül pontosan a kis cipőkbe és némi változatosságot is vihetünk az ajándékozásba. Lehet, hogy a kicsik talán elsőre nem feltétlenül lesznek lelkesek a házi finomságok láttán, de jópofa dekorációval, egyedi megoldásokkal könnyen átlendíthetjük őket az újdonság okozta meglepődésen.

A sütnijó! oldalán is izgalmas és dekoratív receptek közül választhatunk, hogy a kicsik is örömmel fogadják az újszerű finomságokat.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!