Te is meg tudod csinálni - 7 trükk fánksütéshez

Dátum 2019. január 22.

Kint kopognak a mínuszok és kora reggel szürke az ég, de elérkezett a vidám farsangi időszak, ami elképzelhetetlen a jó öreg fánk nélkül. Összeszedtük a leghasznosabb trükköket!

A fánksütéstől sokan tartanak, attól tartva, hogy nem lesz elég jó az elkészült finomság, vagy a külleme nem lesz elég szép.
Mostani tippjeinkkel abban próbálunk segíteni, hogy te is bátran és magabiztosan vághass bele a fánksütésbe!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • Bármilyen ételre, süteményre igaz, de ha most készítesz először fánkot, érdemes az éles sütés előtt próbasütést végezni. A család tutira nem fog tiltakozni a tesztsütés ellen és nem fognak az előszobában ülősztrájkba kezdeni, hogy farsang előtt fánkot kell kóstolniuk.
  • Kelt tészták készítésénél jó, ha minden alapanyag egyformán szobahőmérsékletű, mielőtt elkezdenénk a tészta összeállítását.
  • Ne csak az alapanyagok legyenek szobahőmérsékletűek, hanem a helyiség is legyen kellemesen meleg, ahol a tészta készül. A készülőben lévő kelt tésztára nem ajánlott ablakot nyitni, mert “megfázhat”, azaz nem fog olyan szépen feljönni, mint ahogy optimális lenne. Se az összeállításnál, se a kelesztésnél ne nyissunk ablakot a tésztára!
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • A lisztet minden esetben érdemes átszitálni, mielőtt dolgozunk vele, mert könnyebb, levegősebb tésztát kaphatunk így.
  • A tészta nyújtásához, formázásához már nem ajánlott túl sok lisztet használni, mert megváltozhatnak a tészta arányai és nem úgy fog viselkedni, ahogy a recept írja és ahogy elvárnánk.
  • Arra, hogy mitől lesz szalagos a fánk, több magyarázat is van. Az egyik szerint nem kell semmi különöset csinálni, mert ha a tészta jól megkelt, akkor nem fog lesüllyedni az olajban, és amikor megfordítjuk, sütés közben az olajból kilógó résznél ki tud alakulni a jellegzetes világos csík, a szallag. Másik elgondolás szerint viszont ha nyújtás közben félbe hajtjuk a tésztát párszor, attól alakul ki a szalag.
  • A sütési idő feléig érdemes lefedni az olajban sülő fánkokat, mert így elkerülhető, hogy a külseje túlságosan megsüljön, azaz túl barna legyen, a közepe pedig nyers maradjon.
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!