Te is meg tudod csinálni - 7 trükk fánksütéshez

Dátum 2019. január 22.

Kint kopognak a mínuszok és kora reggel szürke az ég, de elérkezett a vidám farsangi időszak, ami elképzelhetetlen a jó öreg fánk nélkül. Összeszedtük a leghasznosabb trükköket!

A fánksütéstől sokan tartanak, attól tartva, hogy nem lesz elég jó az elkészült finomság, vagy a külleme nem lesz elég szép.
Mostani tippjeinkkel abban próbálunk segíteni, hogy te is bátran és magabiztosan vághass bele a fánksütésbe!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Amire figyelni kell

  • Bármilyen ételre, süteményre igaz, de ha most készítesz először fánkot, érdemes az éles sütés előtt próbasütést végezni. A család tutira nem fog tiltakozni a tesztsütés ellen és nem fognak az előszobában ülősztrájkba kezdeni, hogy farsang előtt fánkot kell kóstolniuk.
  • Kelt tészták készítésénél jó, ha minden alapanyag egyformán szobahőmérsékletű, mielőtt elkezdenénk a tészta összeállítását.
  • Ne csak az alapanyagok legyenek szobahőmérsékletűek, hanem a helyiség is legyen kellemesen meleg, ahol a tészta készül. A készülőben lévő kelt tésztára nem ajánlott ablakot nyitni, mert “megfázhat”, azaz nem fog olyan szépen feljönni, mint ahogy optimális lenne. Se az összeállításnál, se a kelesztésnél ne nyissunk ablakot a tésztára!
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mitől lesz szalagos a fánk

  • A lisztet minden esetben érdemes átszitálni, mielőtt dolgozunk vele, mert könnyebb, levegősebb tésztát kaphatunk így.
  • A tészta nyújtásához, formázásához már nem ajánlott túl sok lisztet használni, mert megváltozhatnak a tészta arányai és nem úgy fog viselkedni, ahogy a recept írja és ahogy elvárnánk.
  • Arra, hogy mitől lesz szalagos a fánk, több magyarázat is van. Az egyik szerint nem kell semmi különöset csinálni, mert ha a tészta jól megkelt, akkor nem fog lesüllyedni az olajban, és amikor megfordítjuk, sütés közben az olajból kilógó résznél ki tud alakulni a jellegzetes világos csík, a szallag. Másik elgondolás szerint viszont ha nyújtás közben félbe hajtjuk a tésztát párszor, attól alakul ki a szalag.
  • A sütési idő feléig érdemes lefedni az olajban sülő fánkokat, mert így elkerülhető, hogy a külseje túlságosan megsüljön, azaz túl barna legyen, a közepe pedig nyers maradjon.
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!