Íme a kedvenc magyar sütik!
Május 17-e a sütés világnapja. Ennek apropóján megnéztük, mely sütiket keresték 2018-ban legtöbbet a magyarok.
Egyszerű, népszerű édesség a rizskoch
A tavalyi évben a rizskoch volt az a finomság, ami a legynagyobb népszerűségnek örvendett a a magyarok körében.
A rizskoch egy egyszerű, közismert rizses sütemény, eredetéről azonban nem sokat tudunk. Sokan csak úgy hivatkoznak rá, mint a tejberizs felturbózott változatára.
Elkészítési módja rendkívül változatos, de jó esetben az eredmény mindig egy könnyű, habos rizsfelfújt lesz.
A fánkfélék és kakaós csigák is közkedveltek
A rizskochot a fánk követi a sorban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen a farsangi időszak abszolút sztárja, és ráadásul rengeteg variánsa ismert.
A csörögétől a túrófánkig mindenki találhat a különböző típusok között ízlésének megfelelőt. Szezonjában most akár még az almás változatot is kipróbálhatjuk.
És persze ha valaki nagyon szereti, a farsangi időszakon túl is bátran sütheti.
Ahogy érkeznek most a finomabbnál finomabb szezongyümölcsök, friss lekvárral egyenesen mennyei mannává válhat.
A keresések között a bronzérmet a tízóraik örök kedvence, a megunhatatlan kakaós csiga szerezte meg. Úgy tűnik, ezt a régi és klasszikus kedvencet sokan szívesen készítik és már teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett változat is létezik, az egészségtudatos kakaós csiga-kedvelőknek.
Az almás sütemények és a linzerek is a kedvencek között
Ugyan nem dobogós már, de még szintén az élvonalban van az “almás süti”. Ami persze elég tág halmaz, mert almás sütiből ezerfélét ismerünk, rádásul az alapanyag pénztárcabarát és az év minden szakában elérhető. A pitétől a kifordított almatortán keresztül a rétesig sokak kedvence.
A top keresések között az ötödik helyen a linzer tészta végzett. Érthető, hiszen a linzer szintén számtalan sütemény alapja lehet. Egy jó linzeres aprósüti kiváló vendégváró, akár dióval, akár különböző lekvárokkal, gyümölcsökkel házasítjuk.
Ha kedvencetek nem szerepelt a listán akkor se csüggedjetek, süssétek meg inkább a sütés világnapján! Hiszen a sütés egyik legfontosabb mozgatórugója a kreativitás, éljünk hát vele!
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
