Íme a kedvenc magyar sütik!
2019. május 10.Május 17-e a sütés világnapja. Ennek apropóján megnéztük, mely sütiket keresték 2018-ban legtöbbet a magyarok.
Egyszerű, népszerű édesség a rizskoch
A tavalyi évben a rizskoch volt az a finomság, ami a legynagyobb népszerűségnek örvendett a a magyarok körében.
A rizskoch egy egyszerű, közismert rizses sütemény, eredetéről azonban nem sokat tudunk. Sokan csak úgy hivatkoznak rá, mint a tejberizs felturbózott változatára.
Elkészítési módja rendkívül változatos, de jó esetben az eredmény mindig egy könnyű, habos rizsfelfújt lesz.
A fánkfélék és kakaós csigák is közkedveltek
A rizskochot a fánk követi a sorban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen a farsangi időszak abszolút sztárja, és ráadásul rengeteg variánsa ismert.
A csörögétől a túrófánkig mindenki találhat a különböző típusok között ízlésének megfelelőt. Szezonjában most akár még az almás változatot is kipróbálhatjuk.
És persze ha valaki nagyon szereti, a farsangi időszakon túl is bátran sütheti.
Ahogy érkeznek most a finomabbnál finomabb szezongyümölcsök, friss lekvárral egyenesen mennyei mannává válhat.
A keresések között a bronzérmet a tízóraik örök kedvence, a megunhatatlan kakaós csiga szerezte meg. Úgy tűnik, ezt a régi és klasszikus kedvencet sokan szívesen készítik és már teljes kiőrlésű, cukorcsökkentett változat is létezik, az egészségtudatos kakaós csiga-kedvelőknek.
Az almás sütemények és a linzerek is a kedvencek között
Ugyan nem dobogós már, de még szintén az élvonalban van az “almás süti”. Ami persze elég tág halmaz, mert almás sütiből ezerfélét ismerünk, rádásul az alapanyag pénztárcabarát és az év minden szakában elérhető. A pitétől a kifordított almatortán keresztül a rétesig sokak kedvence.
A top keresések között az ötödik helyen a linzer tészta végzett. Érthető, hiszen a linzer szintén számtalan sütemény alapja lehet. Egy jó linzeres aprósüti kiváló vendégváró, akár dióval, akár különböző lekvárokkal, gyümölcsökkel házasítjuk.
Ha kedvencetek nem szerepelt a listán akkor se csüggedjetek, süssétek meg inkább a sütés világnapján! Hiszen a sütés egyik legfontosabb mozgatórugója a kreativitás, éljünk hát vele!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.