Íme a kedvenc magyar sütik!
Május 17-e a sütés világnapja. Ennek apropóján megnéztük, mely sütiket keresték 2018-ban legtöbbet a magyarok.
A tavalyi évben a rizskoch volt az a finomság, ami a legynagyobb népszerűségnek örvendett a a magyarok körében.
A rizskoch egy egyszerű, közismert rizses sütemény, eredetéről azonban nem sokat tudunk. Sokan csak úgy hivatkoznak rá, mint a tejberizs felturbózott változatára.
Elkészítési módja rendkívül változatos, de jó esetben az eredmény mindig egy könnyű, habos rizsfelfújt lesz.
A rizskochot a fánk követi a sorban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen a farsangi időszak abszolút sztárja, és ráadásul rengeteg variánsa ismert.
A csörögétől a túrófánkig mindenki találhat a különböző típusok között ízlésének megfelelőt. Szezonjában most akár még a bodzás változatot is kipróbálhatjuk.
És persze ha valaki nagyon szereti, a farsangi időszakon túl is bátran sütheti.
Ahogy érkeznek most a finomabbnál finomabb szezongyümölcsök, friss lekvárral egyenesen mennyei mannává válhat.
A keresések között a bronzérmet a tízóraik örök kedvence, a megunhatatlan kakaós csiga szerezte meg. Úgy tűnik, ezt a régi és klasszikus kedvencet sokan szívesen készítik és nem csak a boltban szerzik be a gyerekek favoritját.
Ugyan nem dobogós már, de még szintén az élvonalban van az “almás süti”. Ami persze elég tág halmaz, mert almás sütiből ezerfélét ismerünk, rádásul az alapanyag pénztárcabarát és az év minden szakában elérhető. A pitétől a kifordított almatortán keresztül a rétesig sokak kedvence.
A top keresések között az ötödik helyen a linzer tészta végzett. Érthető, hiszen a linzer szintén számtalan sütemény alapja lehet. Egy jó linzeres aprósüti kiváló vendégváró, akár dióval, akár különböző lekvárokkal, gyümölcsökkel házasítjuk.
Ha kedvencetek nem szerepelt a listán akkor se csüggedjetek, süssétek meg inkább a sütés világnapján! Hiszen a sütés egyik legfontosabb mozgatórugója a kreativitás, éljünk hát vele!
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
