Keverem, kavarom – egyszerű, de sokoldalú kevert sütemények

Dátum 2021. augusztus 13.

A kevert sütemények gyorsak, praktikusak, jól variálhatók és rendkívül egyszerűen elkészíthetők. Kezdők is bátran nekiállhatnak, sőt akkor is remek választások, ha nincs sok időnk sütni.

Egyszerű, de nagyszerű!

Nem szükséges gyúrni, nyújtani, pihentetni, keleszteni, csak jól összekeverjük a hozzávalókat, aztán mehet is a tészta a sütőbe.

Gyorsaságuk mellett variálhatóságuk miatt szeretjük a legjobban a kevert sütiket. Csupa hétköznapi összetevőből állnak: liszt, cukor, tojás, zsiradék, tej, kerülhet a tésztájukba tejföl, joghurt, lazítható olajjal, és szinte bármilyen ízesítés jól áll az alaptésztának. Nézzük, melyek a legkedveltebb kevertek!

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A „beledobálós” sütik letaszíthatatlanok a dobogóról!

Általában joghurttal vagy tejföllel készítjük a tésztáját, majd miután tepsibe simítjuk, megszórjuk gyümölcsökkel, például cseresznyével, meggyel, bogyós gyümölcsökkel vagy akár sárgabarackkal. A tésztába reszelhetünk citromhéjat vagy ízesíthetjük vaníliával.

A liszt egy részét kiválthatjuk a tésztában darált mákkal, mandulával, dióval, a mákot párosíthatjuk meggyel, a diót almával, ezek igazán klasszikus választások. És ahogy kerülhetnek a süti tetejére gyümölcsök, úgy persze olajos magvak is: például a Kossuth kifli tetejére mandula, esetleg dió. Ez utóbbit szintén egyben sütjük, majd a kész süteményt vágjuk kifli formájúra. Olvasztott csokival is bevonhatjuk a süteményeket, ha pedig ízben passzol, kikeverhetünk egy frissítő cukormázat is.

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A gyümölcsökkel, fűszerekkel is feldobható!

Talán sokan nem így gondolunk rá, de a banánkenyér is a kevert sütemények közé sorolható. Itt a hozzáadott plusz az érett banán, ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, keverhetünk a masszába sárgarépát. És nemcsak banánban gondolkozhatunk, az alma is hasonlóan szaftossá varázsolja a püspökkenyér formában sütött süteményt

Idáig szeletelhető süteményekről volt szó, de tegyük hozzá, az egyadagos muffinok is ugyanúgy kevert sütemények. Lehetnek vaníliás és kakaós tésztájúak, feldobhatjuk kókusszal, gyümölcsökkel, magvakkal.

Egy szó mint száz, amilyen egyszerűen összeállíthatók, annyira jól ízesíthetők, variálhatók, díszíthetők a kevert sütik. Elő a keverőtálakkal és a habverőkkel!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!