Pizzából sokfélét!
Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára.
A pizza mindig nyerő!
Csak egy kis erőfeszítésbe telik a házi pizza-bagett elkészítése. Nem törvényszerű, hogy a kamránk, hűtőnk mindig tele van pizza-alapanyagokkal, de gond egy szál se! Csak karikázzunk fel egy bagettet, a szeleteket kenjük meg paradicsomszósszal, feltétnek pedig kerülhet rá bármi, amit találunk otthon, például szalámi, hagyma, paprika és sajt. Mehet is a sütőbe, fogyasszuk melegen!
Népszerű változatok
Nem véletlenül vált annyira divatossá a hajtogatott tortilla! Természetesen elkészíthetjük a fincsi pizzás variációját is, a pizza-tortillát. Vegyünk egy tortilla lapot, és vágjuk be a szélétől a közepéig. Képzeletben osszuk 4 cikkre, mindre helyezzünk különböző feltéteket. Ezután hajtsunk rajta 3-at, és kész is van a háromszögletű tortilla. Egy serpenyőben pirítsuk meg kissé mindkét oldalát, és már vihetjük is magunkkal piknikezni. Édes töltelékkel elkészítve is szuper finom lesz!
Ha valami igazán látványosra vágyunk, jó választás a pizza-bagel. Vágjunk félbe egy bagelt, kenjük meg szósszal mindkét felét, majd tegyünk rá szalámit és szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés után végső simításként kanalazzunk BBQ-szószt a tetejére. A legjobb, ha a sütő grillfokozatán készítjük el. Fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, vacsorára. Titkos tipp: ha „hamburgerre” vágyunk, tapasszuk össze a két felet!
Tippek, egy finom vacsorához
Ha egy hosszú, munkával töltött nap után még van energiánk házi pizzatésztát készíteni, akkor a Detroit Pizza lesz a mi receptünk. Tésztája ropogós és vastag, melyre csodásan puha rétegként sajt és szalámi kerül. Klasszikusan négyzet formában sütik – de szerintünk igazán kerek! Legalábbis, ami az ízeket illeti…
Ha minden kötél szakad, bízzuk rá a teljes munkát a sütőnkre. Nyugalom, így is klassz lesz a vacsoránk! Próbáljuk ki a sült camembert sajtot pizza-bagett rudakkal! Bonyolultnak hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Először süssük meg a sajtot a sütőben, majd kis idő múlva dobjuk be mellé a pizza-bagetteket is. Ha csak magunknak készítjük, 1-2-t, ha társaságnak, akkor 3-4-et. Amikor megsültek, vágjuk fel, és álljunk neki a mártogatásnak! Kezdődhet a hétvége!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
