Pizzából sokfélét!
2021. október 15.Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára.
A pizza mindig nyerő!
Csak egy kis erőfeszítésbe telik a házi pizza elkészítése. Nem törvényszerű, hogy a kamránk, hűtőnk mindig tele van pizza-alapanyagokkal, esetleg élesztő sincs otthon, de gond egy szál se! Csak karikázzunk fel egy bagettet, a szeleteket kenjük meg paradicsomszósszal, feltétnek pedig kerülhet rá bármi, amit találunk otthon, például szalámi, hagyma, paprika és sajt. Mehet is a sütőbe, fogyasszuk melegen! Apropó sütő: sütőtökös pizzát evett már valaki?
Népszerű változatok
Nem véletlenül vált annyira divatossá a hajtogatott tortilla! Természetesen elkészíthetjük a fincsi pizzás variációját is, a pizza-tortillát. Vegyünk egy tortilla lapot, és vágjuk be a szélétől a közepéig. Képzeletben osszuk 4 cikkre, mindre helyezzünk különböző feltéteket. Ezután hajtsunk rajta 3-at, és kész is van a háromszögletű tortilla. Egy serpenyőben pirítsuk meg kissé mindkét oldalát, és már vihetjük is magunkkal piknikezni. Édes töltelékkel elkészítve is szuper finom lesz!
Ha valami igazán látványosra vágyunk, jó választás a pizza-bagel. Vágjunk félbe egy bagelt, kenjük meg szósszal mindkét felét, majd tegyünk rá szalámit és szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés után végső simításként kanalazzunk BBQ-szószt a tetejére. A legjobb, ha a sütő grillfokozatán készítjük el. Fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, vacsorára. Titkos tipp: ha „hamburgerre” vágyunk, tapasszuk össze a két felet!
Tippek, egy finom vacsorához
Ha egy hosszú, munkával töltött nap után még van energiánk házi pizzatésztát készíteni, akkor a Detroit Pizza lesz a mi receptünk. Tésztája ropogós és vastag, melyre csodásan puha rétegként sajt és szalámi kerül. Klasszikusan négyzet formában sütik – de szerintünk igazán kerek! Legalábbis, ami az ízeket illeti…
Legyünk formabontók! A Rukkolás pizza is készülhet négyzet formában, a minőségi alapanyagok miatt úgyis az ízén lesz a hangsúly. A Pizzakenyér pedig.. nos, ezt döntse el mindenki magának :)
Csavarjunk rajta egyet – a Pizzás csavart rudak gyorsaságával egyik változat sem vetekedhet, gyors vendégkínálónak tökéletes, akár váratlan vendég esetében is.
Ha minden kötél szakad, bízzuk rá a teljes munkát a sütőnkre. Nyugalom, így is klassz lesz a vacsoránk! Próbáljuk ki a sült camembert sajtot pizza-bagett rudakkal! Bonyolultnak hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Először süssük meg a sajtot a sütőben, majd kis idő múlva dobjuk be mellé a pizza-bagetteket is. Ha csak magunknak készítjük, 1-2-t, ha társaságnak, akkor 3-4-et. Amikor megsültek, vágjuk fel, és álljunk neki a mártogatásnak! Kezdődhet a hétvége!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.