Pizzából sokfélét!
Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára.
A pizza mindig nyerő!
Csak egy kis erőfeszítésbe telik a házi pizza-bagett elkészítése. Nem törvényszerű, hogy a kamránk, hűtőnk mindig tele van pizza-alapanyagokkal, de gond egy szál se! Csak karikázzunk fel egy bagettet, a szeleteket kenjük meg paradicsomszósszal, feltétnek pedig kerülhet rá bármi, amit találunk otthon, például szalámi, hagyma, paprika és sajt. Mehet is a sütőbe, fogyasszuk melegen!
Népszerű változatok
Nem véletlenül vált annyira divatossá a hajtogatott tortilla! Természetesen elkészíthetjük a fincsi pizzás variációját is, a pizza-tortillát. Vegyünk egy tortilla lapot, és vágjuk be a szélétől a közepéig. Képzeletben osszuk 4 cikkre, mindre helyezzünk különböző feltéteket. Ezután hajtsunk rajta 3-at, és kész is van a háromszögletű tortilla. Egy serpenyőben pirítsuk meg kissé mindkét oldalát, és már vihetjük is magunkkal piknikezni. Édes töltelékkel elkészítve is szuper finom lesz!
Ha valami igazán látványosra vágyunk, jó választás a pizza-bagel. Vágjunk félbe egy bagelt, kenjük meg szósszal mindkét felét, majd tegyünk rá szalámit és szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés után végső simításként kanalazzunk BBQ-szószt a tetejére. A legjobb, ha a sütő grillfokozatán készítjük el. Fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, vacsorára. Titkos tipp: ha „hamburgerre” vágyunk, tapasszuk össze a két felet!
Tippek, egy finom vacsorához
Ha egy hosszú, munkával töltött nap után még van energiánk házi pizzatésztát készíteni, akkor a Detroit Pizza lesz a mi receptünk. Tésztája ropogós és vastag, melyre csodásan puha rétegként sajt és szalámi kerül. Klasszikusan négyzet formában sütik – de szerintünk igazán kerek! Legalábbis, ami az ízeket illeti…
Ha minden kötél szakad, bízzuk rá a teljes munkát a sütőnkre. Nyugalom, így is klassz lesz a vacsoránk! Próbáljuk ki a sült camembert sajtot pizza-bagett rudakkal! Bonyolultnak hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Először süssük meg a sajtot a sütőben, majd kis idő múlva dobjuk be mellé a pizza-bagetteket is. Ha csak magunknak készítjük, 1-2-t, ha társaságnak, akkor 3-4-et. Amikor megsültek, vágjuk fel, és álljunk neki a mártogatásnak! Kezdődhet a hétvége!
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
