Pizzából sokfélét!

Dátum 2021. október 15.

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára.

A pizza mindig nyerő!

Csak egy kis erőfeszítésbe telik a házi pizza elkészítése. Nem törvényszerű, hogy a kamránk, hűtőnk mindig tele van pizza-alapanyagokkal, esetleg élesztő sincs otthon, de gond egy szál se! Csak karikázzunk fel egy bagettet, a szeleteket kenjük meg paradicsomszósszal, feltétnek pedig kerülhet rá bármi, amit találunk otthon, például szalámi, hagyma, paprika és sajt. Mehet is a sütőbe, fogyasszuk melegen! Apropó sütő: sütőtökös pizzát evett már valaki? 

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Népszerű változatok

Nem véletlenül vált annyira divatossá a hajtogatott tortilla! Természetesen elkészíthetjük a fincsi pizzás variációját is, a pizza-tortillát. Vegyünk egy tortilla lapot, és vágjuk be a szélétől a közepéig. Képzeletben osszuk 4 cikkre, mindre helyezzünk különböző feltéteket. Ezután hajtsunk rajta 3-at, és kész is van a háromszögletű tortilla. Egy serpenyőben pirítsuk meg kissé mindkét oldalát, és már vihetjük is magunkkal piknikezni. Édes töltelékkel elkészítve is szuper finom lesz!

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha valami igazán látványosra vágyunk, jó választás a pizza-bagel. Vágjunk félbe egy bagelt, kenjük meg szósszal mindkét felét, majd tegyünk rá szalámit és szórjuk meg reszelt sajttal. Sütés után végső simításként kanalazzunk BBQ-szószt a tetejére. A legjobb, ha a sütő grillfokozatán készítjük el. Fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, vacsorára. Titkos tipp: ha „hamburgerre” vágyunk, tapasszuk össze a két felet!

Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tippek, egy finom vacsorához

Ha egy hosszú, munkával töltött nap után még van energiánk házi pizzatésztát készíteni, akkor a Detroit Pizza lesz a mi receptünk. Tésztája ropogós és vastag, melyre csodásan puha rétegként sajt és szalámi kerül. Klasszikusan négyzet formában sütik – de szerintünk igazán kerek! Legalábbis, ami az ízeket illeti…

Legyünk formabontók! A Rukkolás pizza is készülhet négyzet formában, a minőségi alapanyagok miatt úgyis az ízén lesz a hangsúly. A Pizzakenyér pedig.. nos, ezt döntse el mindenki magának :)

Csavarjunk rajta egyet – a Pizzás csavart rudak gyorsaságával egyik változat sem vetekedhet, gyors vendégkínálónak tökéletes, akár váratlan vendég esetében is.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha minden kötél szakad, bízzuk rá a teljes munkát a sütőnkre. Nyugalom, így is klassz lesz a vacsoránk! Próbáljuk ki a sült camembert sajtot pizza-bagett rudakkal! Bonyolultnak hangzik? Pedig egyáltalán nem az! Először süssük meg a sajtot a sütőben, majd kis idő múlva dobjuk be mellé a pizza-bagetteket is. Ha csak magunknak készítjük, 1-2-t, ha társaságnak, akkor 3-4-et. Amikor megsültek, vágjuk fel, és álljunk neki a mártogatásnak! Kezdődhet a hétvége!

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!