Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon

Dátum 2021. július 27.

Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.

Ha különleges alkalomra sütünk, persze előre megtervezzük az ünnepi desszerteket, süteményeket, és be is szerzünk minden szükséges alapanyagot, viszont a hétköznapokon egy-egy gyors süti miatt nem biztos, hogy van időnk elugrani a boltba. Az ilyen eshetőségekre jó, ha tartunk otthon egy kis „túlélő csomagot” olyan hozzávalókkal, amelyek könnyen és hosszú ideig eltarthatók, és a legegyszerűbb sütiket is feldobják. 

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kezdjük pár egyszerű, de nagyszerű ízesítővel! Az üveges kiszerelésű aromák szinte semmi helyet sem foglalnak, praktikusak és rengeteg édességhez felhasználhatók: tésztába, töltelékbe, krémbe, attól függően, hogy éppen mit sütünk. Azaz vanília és rum aromát minden konyhába! Ha már vanília, a vanillincukorról se feledkezzünk meg, klasszikus hozzávaló, ami már a nagymamáink alapkészletéből sem hiányozhatott. Hasonlóan a kakaóporhoz, amivel nemcsak ízesíthetünk, hanem színezhetünk is.

Folytassuk a sort a tölteléknek valókkal! Legyen szó uzsonnáról vagy egy tartalmasabb leves utáni második fogásról, a buktával nem lehet mellélőni. A titka a jó sűrű, sütésálló lekvár, amit más kelt tésztákhoz, pitékhez is felhasználhatunk. Emellett legyen a kamrapolcon pudingpor is, az „alap” vaníliás és csokis mellett vásároljunk be a család kedvenc ízeiből is!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Bár most a töltelékek közé soroltuk, természetesen kanalazós desszertek is készülhetnek pudinggal. És ha már a kamrában járunk, szuper, ha az egyik száraz, naptól és fénytől óvott polcon megbújik egy csomag mák, dió, mandula vagy mogyoró is. Ezekből szintén lehet töltelék, vagy őrleményüket keverhetjük sütemények tésztájába.

És jöjjön még pár további süti hozzávaló! Bár most nyár van, és dúskálunk a friss gyümölcsökben, de ősztől tavaszig érdemes 1-1 csomag mirelit gyümölcsöt elrejteni a fagyasztónkban. Lehet meggy egy finom pitéhez vagy erdei gyümölcs, szilva és gyümölcsmix is, a felhasználási lehetőségek száma szinte végtelen, tölteléktől a szószig, krémtől a kevert, „beledobálós” sütiig mindenhez jók lesznek. Szintúgy jól variálhatók az aszalt gyümölcsök, a mazsola, az aszalt sárgabarack vagy az aszalt szilva. Ne feledkezzünk el a kókuszreszelékről sem! Amilyen egyszerű, olyan sokoldalú, és számos villámgyors, sütés nélküli édességhez elengedhetetlen, például keksztekercshez vagy kókuszgolyóhoz.

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az utolsó, 10. hozzávaló lehet, hogy egy picit különlegesebb az eddig felsoroltakhoz képest, viszont már egy kevés is feldobja a sütiket, így nem hagyhattuk ki. Ez pedig a marcipán, amely tökéletes ízesítésre és díszítésre.

Csak 10 hozzávaló, és mégis mennyi lehetőség klassz süteményeket, desszerteket készíteni! Tárazzunk be belőlük, hogy bármikor finom édességeket tudjunk varázsolni az asztalra!

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
1 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
1 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-08-27
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 1. rész – Európa

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag utazásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoljuk be, és felkutatjuk a kontinenshez köthető leghíresebb süteményeket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!