Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.
Variációk muffinra
A muffin hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb sütemény. Nem csoda, hogy letaszíthatatlan a trónjáról: gyors, egyszerű, kezdő sütitündérek is bátran nekiállhatnak az elkészítésének, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Lehet gyümölcsös, csokis, olajos magvas, ha pedig krémes kalapot is kap a kis süti, kész a cupcake. Persze ez utóbbit inkább javasoljuk szülinapi bulira, mint kirándulásra, piknikre. De vissza a tavaszi piknikünkhöz! Az „egyszemélyes” muffinokhoz nem kell sem kés, sem villa, nem maszatolódik, ezért könnyedén magunkkal vihetjük a piknikkosárban. Sőt! Nem is romlandó, ami szintén fontos szempont. Dr. Oetker Muffin alappor vagy Dr. Oetker Csokis Muffin alappor? Melyik legyen? Bármelyikre is essen a választásunk, egy biztos: kis kreativitással személyre szabhatjuk a sütinket. Keverhetünk a tésztába például áfonyát, aprított mandulát, zabpelyhet, apróra vágott marcipánt. A kész muffinokat bevonhatjuk tortabevonóval, és kedvünkre kidíszíthetjük. Ha tematikus piknikre vagy kerti buliba vagyunk hivatalosak, készítsünk passzoló dekorációt!
Brownie, a csupa csoki finomság
A brownie épp annyira változatos, mint a muffin! Kapjuk elő a Dr. Oetker Brownies sütemény alapport, süssük meg a leírás szerint – vagy csavarjunk rajta egyet! Dobálhatunk a tésztába gyümölcsöket, a málna vagy az eper például nagyon jól harmonizál a csokoládéval, adhatunk hozzá mogyorókrémet, vagy összekeverhetjük amarettinivel, aprított dióval, mandulával, mogyoróval. És bár külön elnevezése nincs, ahogy a muffinból varázsolhatunk cupcake-et, úgy a brownie is lazán „elbírja” a krémes tetőket. Ezeket a felturbózott sütiket kétféleképpen is elkészíthetjük. Egyrészt úgy, hogy a sütési idő vége felé a brownie tetejére rákenjük a krémet, majd visszatoljuk még rövid időre a sütőbe, másrészt viszont a már kész, kihűlt sütemény tetejére is kerülhet krém. Lehet krémsajtos alapú akár mogyoróval vagy marcipánnal, a krémsajt egyébként nem véletlenül az egyik legkedveltebb brownie-párosítás, hiszen a könnyű krém jól megy a csokis alaphoz. Végül pedig el ne felejtsük: kreatívak, figyelem! A brownie is szuperül díszíthető!
Az ínycsiklandozó, változatos és gyors sütik tehát adottak, már csak szép, napsütéses idő kell a szezon első piknikjéhez!
Inkább valami sós finomságot készítenél? Cikkünkben ehhez is hozunk pár szuper receptet!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
