Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.
Variációk muffinra
A muffin hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb sütemény. Nem csoda, hogy letaszíthatatlan a trónjáról: gyors, egyszerű, kezdő sütitündérek is bátran nekiállhatnak az elkészítésének, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Lehet gyümölcsös, csokis, olajos magvas, ha pedig krémes kalapot is kap a kis süti, kész a cupcake. Persze ez utóbbit inkább javasoljuk szülinapi bulira, mint kirándulásra, piknikre. De vissza a tavaszi piknikünkhöz! Az „egyszemélyes” muffinokhoz nem kell sem kés, sem villa, nem maszatolódik, ezért könnyedén magunkkal vihetjük a piknikkosárban. Sőt! Nem is romlandó, ami szintén fontos szempont. Dr. Oetker Muffin alappor vagy Dr. Oetker Csokis Muffin alappor? Melyik legyen? Bármelyikre is essen a választásunk, egy biztos: kis kreativitással személyre szabhatjuk a sütinket. Keverhetünk a tésztába például áfonyát, aprított mandulát, zabpelyhet, apróra vágott marcipánt. A kész muffinokat bevonhatjuk tortabevonóval, és kedvünkre kidíszíthetjük. Ha tematikus piknikre vagy kerti buliba vagyunk hivatalosak, készítsünk passzoló dekorációt!
Brownie, a csupa csoki finomság
A brownie épp annyira változatos, mint a muffin! Kapjuk elő a Dr. Oetker Brownies sütemény alapport, süssük meg a leírás szerint – vagy csavarjunk rajta egyet! Dobálhatunk a tésztába gyümölcsöket, a málna vagy az eper például nagyon jól harmonizál a csokoládéval, adhatunk hozzá mogyorókrémet, vagy összekeverhetjük amarettinivel, aprított dióval, mandulával, mogyoróval. És bár külön elnevezése nincs, ahogy a muffinból varázsolhatunk cupcake-et, úgy a brownie is lazán „elbírja” a krémes tetőket. Ezeket a felturbózott sütiket kétféleképpen is elkészíthetjük. Egyrészt úgy, hogy a sütési idő vége felé a brownie tetejére rákenjük a krémet, majd visszatoljuk még rövid időre a sütőbe, másrészt viszont a már kész, kihűlt sütemény tetejére is kerülhet krém. Lehet krémsajtos alapú akár mogyoróval vagy marcipánnal, a krémsajt egyébként nem véletlenül az egyik legkedveltebb brownie-párosítás, hiszen a könnyű krém jól megy a csokis alaphoz. Végül pedig el ne felejtsük: kreatívak, figyelem! A brownie is szuperül díszíthető!
Az ínycsiklandozó, változatos és gyors sütik tehát adottak, már csak szép, napsütéses idő kell a szezon első piknikjéhez!
Inkább valami sós finomságot készítenél? Cikkünkben ehhez is hozunk pár szuper receptet!
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
