Az ezerarcú leveles tészta

Dátum 2019. február 20.

A leveles tészta mindig jó választás, akár édes, akár sós finomságot szeretnénk készíteni.

A leveles tészta az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag. Bár otthon is elkészíthető, de megéri belőle boltit venni, mert így jóval hamarabb elkészül a végeredmény, ami lehet a gyerekeknek uzsonna az iskolába, gyors vacsora, vagy vendégváró falatka is.

Ha a kicsiknek készítünk tízórait, arra figyeljünk, hogy a töltelék ne legyen nagyon folyós “maszatolós”, mert azt a gyerekek nehezen tudják kezelni, mi pedig majd a mosásnál bosszakondhatunk. Egy virslis roló, vagy virslis virág például tökéletes és univerzális választás lehet. Ha húsos verziót szeretnénk készíteni, virsli helyett használhatunk szalámit is, ha pedig darált hússal töltjük meg a tésztát, akár még könnyű ebédet is varázsolhatunk az asztalra.

 

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kicsit feldobhatjuk vele a vacsorát, könnyen és gyorsan, küldhetjük tízóraira a nagyobb gyerekeknek a suliba és vihetjük magunkkal kis dobozkában a játszótérre az aprónépnek.A leveles tészták abban is jó barátaink lehetnek, hogy a kicsiknek minél több formában tudjuk kínálni a zöldségeket, gyümölcsöket.
Egy spenótos-túrós kis háromszöget például könnyen magunkkal vihetünk a napi sétánkra, és megkínálhatjuk vele az ízekkel épp ismerkedő totyogókat. Lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint elsőre a klasszikus főzeléknek és kisebb ellenállásba ütközünk. Így később a zöldségek egyéb formáit is könnyebben fogadják a kicsik.

A leveles tészta édes variációi is igen sokoldalúak. A vendégeket akár mutatós kompozíciókkal is elkápráztathajuk. Az almás rózsasütemény habkönnyű finomság, isteni gyümölccsel, csodás formában.
Azonban a leveles tészták kiváló “csomagolói” a házi lekvároknak, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni azt az időszakot, míg ismét megjelennek a friss gyümölcsök a zöldségesek polcain.

Korábban írtunk már a pohárkrém készítés trükkjeiről is, mely írásunkból kiderült, az igazán jó pohárkrémnek biztosan van egy olyan összetevője, ami roppanós. Ezt a funkciót a finom, ropogósra sütött leveles tészta is be tudja tölteni, érdemes ezt a megoldást is kipróbálni.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!