Legyen még finomabb a sütemény a kedvenc tortakrémeddel!

Dátum 2022. március 11.

Legyen csokoládés? Vagy inkább tejszínes-vaníliás? Bármelyikre is voksolsz, ezekkel a tortakrémekkel gyerekjáték lesz feldobni a süteményeid.

Milyen a jó tortakrém? Ízletes, selymes, ugyanakkor jó a tartása. Nem áztatja el a piskótát (vagy a piskótához hasonló kevert tésztát), és elbírja a ráhelyezett piskótalapot. Arányosan illeszkedik a tészta mennyiségéhez: nem nehezíti, nyomja el azt, hanem egyensúlyba kerül vele. Nincs is szomorúbb látvány, mint egy hajszálvékony csík krémet tartalmazó torta, ugye? 

Krémes csodák pár perc alatt

A Dr. Oetker Csokoládés és Tejszínes-Vaníliás tortakrém elegendő egy 24-26 cm átmérőjű torta betöltéséhez, és ami a legjobb: rengeteg időt spórolhatunk vele, ugyanis nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, csak hideg tejjel kell felverni. Pár perc alatt megkapjuk a tökéletes állagú krémünket, nincs szükség főzésre, illetve kivárni sem kell a hűlési időt. Kedvünkre variálhatjuk, elkészíthetjük tej és habtejszín vagy például tej és mascarpone hozzáadásával is. Tölthetjük lapokra vágott piskótába, tekercsbe vagy akár cupcake-ek krémje is lehet belőle. Ha szeretnénk, habzsákba töltve díszíthetünk is a krémmel, a vaníliásat akár át is színezhetjük ételfestékkel. A csokoládé és a vanília két igazán klasszikus alapíz, amelyekkel a legváltozatosabb ízvilágú sütemények is megvalósíthatók. Sőt! A két tortakrémet egy tortába is álmodhatjuk, például úgy, hogy az egyiket a torta betöltésére, a másikat pedig a bevonására használjuk fel.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Csupa csoki sütemények

A csokival nem lehet mellélőni! Mi azért szeretjük különösen, mert a télies és a könnyed, tavaszi-nyári süteményekben is megállja a helyét, a kulcs a párosításban rejlik. Kombinálhatjuk rummal, kávéval vagy kávélikőrrel, amarettóval (mandulalikőrrel), ezeket közvetlenül a krémhez keverhetjük. De ugyanígy adhatunk a krémhez durvára vágott tej- vagy étcsokit, reszelt narancshéjat is. A gazdag csokoládékrémhez jól passzol a marcipán, a kandírozott gyümölcs, a banán, a narancs és persze a sokféle olajos mag. Készíthetünk mandulatortát, vagy a krémhez hozzáadhatunk lágy mogyoróvajat, mogyorókrémet is. Ha tavasziasabbra, nyáriasabbra vennénk a tortánk karakterét, válasszunk málnát, epret, ribizlit hozzá.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Vaníliás finomságok

Ahogy a csokoládé, úgy a vanília is alapíz, ha süteményekről beszélünk. Egy vaníliakrémmel megkent sütemény sosem fog kimenni a divatból! Vagy gondoljuk csak végig, hány olyan desszertet ismerünk, amit könnyedén elkészíthetünk torta formájában! Ilyen például a madártej, a madártej tortához vaníliás krémre és sok-sok tejszínhabra lesz szükségünk. Ezt a tortakrémet is tovább ízesíthetjük például bourbon vaníliával vagy reszelt citromhéjjal.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
97 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha likőrökben gondolkodunk, öntsük hozzá kevés tojás- vagy kókuszlikőrt. Azt már írtuk feljebb, hogy a krém elkészítéséhez a tej mellett mascarponét és tejszínt is használhatunk. És ha még vaníliásabb végeredményt szeretnénk? Akkor próbáljuk ki vanília pasztával és vaníliás joghurttal! De mehet hozzá mandula, pisztácia, málna, áfonya és egyéb bogyós gyümölcs. Plusz van még egy örök barátja a gyümölcsök terén, ez pedig az eper. Készíthetünk epertortát zselés réteggel és lágy vaníliakrémmel, vagy a krémet össze is dolgozhatjuk a gyümölccsel, majd habzsákból, dekoratívan muffinok tetejére nyomhatjuk.

Csoki vagy vanília? Vanília vagy csoki? Mi lenne, ha nem kellene döntened?

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!