Legyen még finomabb a sütemény a kedvenc tortakrémeddel!

Dátum 2022. március 11.

Legyen csokoládés? Vagy inkább tejszínes-vaníliás? Bármelyikre is voksolsz, ezekkel a tortakrémekkel gyerekjáték lesz feldobni a süteményeid.

Milyen a jó tortakrém? Ízletes, selymes, ugyanakkor jó a tartása. Nem áztatja el a piskótát (vagy a piskótához hasonló kevert tésztát), és elbírja a ráhelyezett piskótalapot. Arányosan illeszkedik a tészta mennyiségéhez: nem nehezíti, nyomja el azt, hanem egyensúlyba kerül vele. Nincs is szomorúbb látvány, mint egy hajszálvékony csík krémet tartalmazó torta, ugye? 

Krémes csodák pár perc alatt

A Dr. Oetker Csokoládés és Tejszínes-Vaníliás tortakrém elegendő egy 24-26 cm átmérőjű torta betöltéséhez, és ami a legjobb: rengeteg időt spórolhatunk vele, ugyanis nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, csak hideg tejjel kell felverni. Pár perc alatt megkapjuk a tökéletes állagú krémünket, nincs szükség főzésre, illetve kivárni sem kell a hűlési időt. Kedvünkre variálhatjuk, elkészíthetjük tej és habtejszín vagy például tej és mascarpone hozzáadásával is. Tölthetjük lapokra vágott piskótába, tekercsbe vagy akár cupcake-ek krémje is lehet belőle. Ha szeretnénk, habzsákba töltve díszíthetünk is a krémmel, a vaníliásat akár át is színezhetjük ételfestékkel. A csokoládé és a vanília két igazán klasszikus alapíz, amelyekkel a legváltozatosabb ízvilágú sütemények is megvalósíthatók. Sőt! A két tortakrémet egy tortába is álmodhatjuk, például úgy, hogy az egyiket a torta betöltésére, a másikat pedig a bevonására használjuk fel.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Csupa csoki sütemények

A csokival nem lehet mellélőni! Mi azért szeretjük különösen, mert a télies és a könnyed, tavaszi-nyári süteményekben is megállja a helyét, a kulcs a párosításban rejlik. Kombinálhatjuk rummal, kávéval vagy kávélikőrrel, amarettóval (mandulalikőrrel), ezeket közvetlenül a krémhez keverhetjük. De ugyanígy adhatunk a krémhez durvára vágott tej- vagy étcsokit, reszelt narancshéjat is. A gazdag csokoládékrémhez jól passzol a marcipán, a kandírozott gyümölcs, a banán, a narancs és persze a sokféle olajos mag. Készíthetünk mandulatortát, vagy a krémhez hozzáadhatunk lágy mogyoróvajat, mogyorókrémet is. Ha tavasziasabbra, nyáriasabbra vennénk a tortánk karakterét, válasszunk málnát, epret, ribizlit hozzá.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Vaníliás finomságok

Ahogy a csokoládé, úgy a vanília is alapíz, ha süteményekről beszélünk. Egy vaníliakrémmel megkent sütemény sosem fog kimenni a divatból! Vagy gondoljuk csak végig, hány olyan desszertet ismerünk, amit könnyedén elkészíthetünk torta formájában! Ilyen például a madártej, a madártej tortához vaníliás krémre és sok-sok tejszínhabra lesz szükségünk. Ezt a tortakrémet is tovább ízesíthetjük például bourbon vaníliával vagy reszelt citromhéjjal.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
100 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha likőrökben gondolkodunk, öntsük hozzá kevés tojás- vagy kókuszlikőrt. Azt már írtuk feljebb, hogy a krém elkészítéséhez a tej mellett mascarponét és tejszínt is használhatunk. És ha még vaníliásabb végeredményt szeretnénk? Akkor próbáljuk ki vanília pasztával és vaníliás joghurttal! De mehet hozzá mandula, pisztácia, málna, áfonya és egyéb bogyós gyümölcs. Plusz van még egy örök barátja a gyümölcsök terén, ez pedig az eper. Készíthetünk epertortát zselés réteggel és lágy vaníliakrémmel, vagy a krémet össze is dolgozhatjuk a gyümölccsel, majd habzsákból, dekoratívan muffinok tetejére nyomhatjuk.

Csoki vagy vanília? Vanília vagy csoki? Mi lenne, ha nem kellene döntened?

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!