Elronthatatlanul egyszerű sütemények karácsonyra

Dátum 2018. december 05.

A karácsony szimbólumai között a sokféle sütemény és az édes íz is a bőséget, gazdagságot jelképezi. De annak sem kell kétségbe esnie a karácsonyi sütés gondolatától, aki nem érzi magát feketöves cukrászmesternek!

A mákos guba az a finomság, amihez szerencsére nem kell cukrászvizsga, kezdők is bátran nekiállhatnak. Csak tejre, kiflire, cukorra és némi mákra van hozzá szükségünk. A gumóban lévő mák, az apró és sok termése révén a gazdagságot, bőséget hivatott megidézni a karácsonyi asztalra, szóval bátran kínálhatjuk az ünnepi menü végén. Akik szeretnék kicsit emelni a tétet, kipróbálhatják az isteni mákos guba tortát is. Ha pedig csavarnának egyet a recepten, megpróbálhatják elkészíteni egy kis mascarponéval is, de akár még muffint is készíthetünk a mákos guba ízvilágában.

Karácsonykor általában nagy a vendégjárás, jó, ha mindig van egy kis aprósütemény, amivel meg lehet kínálni a hozzánk betérőket. A kókuszgolyót elkészíteni nagyon egyszerű, a kicsik is boldog lesznek, ha bevonjuk őket és feladatokat kaphatnak ennek az egyszerű karácsonyi nyalánkság elkészítésénél. A kis golyókat már ők is ügyesen meg tudják formázni, kókuszba hempergetni őket pedig ugyancsak remek, apró kezeknek való foglalatosság.

Az eredeti formától persze ebben az esetben is eltérhetünk és készíthetünk kókuszgolyó tortát is. Aminek ugyan golyó alakja nem lesz, de az íze megegyezik az eredeti süteménnyel. 
A különböző golyókat pedig igazán jól lehet variálni, készíthetünk gesztenyéset, nutellásat, puncsosat, földimogyorósat, vagy akár igazi házi Raffaelóval is készülhetünk a vendégseregnek.

A vargabéles is a könnyű sütik közé tartozik, szerencsére nem kell ott izgulni a sütő ajtaja előtt, hogy elég szépen feljön-e a piskóta, így ezzel is bátran lehet próbálkozni anélkül, hogy komolyabb kudarctól kellene tartanunk.

Azoknak, akik kicsit bonyolultabb, de azért még kevésbé gyakorlottaknak is ajánlható süteményt szeretnének az ünnepi asztalra tálalni, mi most a gyümölcskenyereket ajánlanánk. Általában több hozzávalóval kell számolni, és egy kicsit több munkával, de kevesebb konyhai tapasztalattal is ki lehet próbálni ezt a műfajt. A gyümölcskenyereknek pedig megvan az a szabadsága, hogy a beléjük dobált magvak, aszalványok és kandírozott gyümölcsök szabadon variálhatók, így könnyen kikísérletezhetjük az igazi családi kedvencet. 

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!